Retro julemarked den 2. søndag i advent!

Birchers müsli, overnight oats – alá Lise

img_0030

I gymnasiet introducerede min veninde, Mette, mig for Birchers müsli. En slags kold grød, som man laver tidligst aftenen før. Det er bare overdrevent lækkert, sundt og så endda nemt! Desuden kan det holde sig 2-3 dage i køleskabet, så det er jo oplagt at lave en større portion ad gangen! Jeg tænker, at tiden er til, at jeg deler ud af min opskrift. Og ja, det er egentligt en videretænkning af Mettes udgave, så et lille cadeau til hende på vejen! Det er helt klart min yndlings morgenmad, så tag da lige og prøv det! Læs med nedenunden.

 

Opskriften svarer til 1 portion, så gang op hvis I er flere, eller du vil lave til mere end en dag.

Minimum aften før blandes følgende, og stilles i køleskabet:

 • 1 dl havregryn
 • 1 spsk chiafrø
 • 1 dl vand

Om morgenen skal du gøre følgende:

 • Bland 1 dl skyr/yoghurt/A38 i grundopskriften (alt efter hvad dit køleskab har at byde på)
 • Riv ét æble og bland i
 • Top med frugt, bær, nødder – alt efter hvad du godt kan lide.

Og bingo! Et styk super lækkert, nærende og sundt morgenmåltid! Da jeg ikke arbejdede hjemme, lavede jeg altid en portion i et glas med låg, så kunne det nemt smutte med i tasken på arbejde, når jeg mødte tidligt! Hvis du som jeg, døjer med maven, kan det sagtens laves med glutenfri havregryn og laktosefri mælkeprodukter.

image3

   

1 kommentar

 • Emilie

  Det må prøves Det ser vildt godt ud. Laver du ikke selv med plantebaserede produkter? Kh 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Retro julemarked den 2. søndag i advent!