BAGOM NYBYGGERNE - Opstart!

BAG OM NYBYGGERNE – soveværelset

 

Det første rum. Av for katten, hvor skal man starte? Vi havde jo ikke engang prøvet at lægge gulv. Og hvad med væggene? Skal der filt på, eller kan de bare males? Det var sådanne spørgsmål der fyldte vores hoveder den første dag. Vi  havde, så vidt jeg husker, 4 dage til første projekt. Så det var bare med at klø på! Vi kørte i Silvan med den aftale, at der ikke fandtes dumme spørgsmål. Hellere spørge dem en gang for meget, end en gang for lidt.

Vi blev sendt hjem med pudsgrunder, en hulens masse maling og vores nye gulv. Alting var lidt sværere, for vi skulle helst købe tingene i Silvan (som var sponsorer) PLUS at vi ikke kunne vælge de ting, der havde lang leveringstid. Derfor endte vi med det gulv, vi gjorde. Gulvet er et Pergo gulv- netop udgået – til ikke særlig mange penge. Vi havde allerede fra start besluttet os for at vi kun ville have 2 slags gulve i huset. Og da pengene var små, valgte vi at prioritere billige gulve. Det endte med at rede vores budget, så det var virkelig taktiske smart.

Nå, vi skulle i gang. Der blev grundet vægge og malet hvidt. Og jeg skulle forsøge mig med at male ‘den lige kant’ for første gang. Det er faktisk ikke så svært…. Eller det svære er t sætte tapen lige op. Jeg kan huske at jeg blev rimelig tosset over det til sidst. Og den endte faktisk med at blive en lille smule skæv. Dog knivskarp! Hernæst var det gulvets tur. En følger på instagram spurgte om vi kunne tingene på forhånd. Nej, det kunne vi ikke. Og vi havde ikke øvet hjemmefra. Så vi greb telefonen og ringede til min far. Han gav et par tips med på vejen og så var det ellers bare i gang.

Simon fra @Teaktak med fin indflyttergave

Allerede i det første rum stiftede vi bekendtskab til @Teaktak. Vores helt egen loppepusher, JA TAK! Jeg fandt en hel masse fine ting på hans instagram, greb telefonen og spurgte om han ville handle. Og Simon sagde ikke nej til det tilbud. Han pakkede i stedet sin gamle spand med alverdens lækkert retro og kørte ud til Nybyggervejen. Og det gjorde han mange gange. Det smarte for os var, at vi ikke måtte køre ud og handle efter 15.00, men vi måtte gerne få folk ud til os med ting i stedet. På den måde sparede vi en masse tid. I dag er Simon fra Teaktak en rigtig god ven og kollega. Michael og Simon deler lager og værksted, og det er vi bare så glade for!

Vi havde som sagt 4 dage til projektet. Men altså det er TV, og TV taler ikke altid sandt. Sandheden var at den dag, vi fik en ny opgave, talte som en dag, og det var typisk først omkring 18 tiden. Og den dag vi skulle aflevere, talte også som en dag. Det var altså allerede kl. 10.00. Så I kan godt se, at det egentligt kun var 2 hele arbejdsdage. Og sådan gjaldt det faktisk alle rum. Egentligt var vi jo bare meget sejere, end man så på TV, for vi gjorde det på endnu kortere tid, end man lige får at vide!

Nå, nok om det. Det hele var meget nyt her i det første rum, og vi havde ikke rigtig lært de andre deltagere at kende. Det var så skide spændende, for vi var ikke så meget inde ved hinanden på det tidspunkt. Vi gik rigtig og smugkiggede ind af vinduerne når vi gik forbi, på vej ned til køkkenvognen. Al den tid vi byggede havde vi en køkkenvogn og en toiletvogn(m. 3 toiletter) til rådighed. (Spørg lige om man var træt af det efter 7 uger?!). Her fik vi også nogle gode snakke i ny og næ(altså i køkkenet, ikke på toilettet. Haha). Vi spiste ofte på samme tid som Manne og Frederik. Og Peter og Rikkes skønne unger havde et fast indtag af nudler deroppe. Så hyggeligt!

12647174_749091418525756_5477456989455469953_n

Sengen købte Michael en sen aften i Dragør. I følge Michael kostede den 5-6000 kroner og vi måtte bare eje den. Det er jo en Wegner, for pokker! Da han kom hjem, måtte han alligevel fortælle sandheden. Den havde nok nærmere kostet 9-10.000kroner. Så nu stod vi med en super dyr seng, som oven i købet havde oldgamle ulækre madrasser og var for kort til hr. langben. Men flot var den! Den sidste nat inden aflevering nåede vi at blive helt færdige. Vi blev faktisk så færdige at vi kunne få et par timers søvn i den nye seng. (indtil da havde vi sovet på luftmadras). De andre huse knoklede som bare pokker. Manne og Frederik havde stor krise med deres hjemmebyggede seng, og ærligt, så havde vi ondt i maven på deres vegne. Men de kom så fint i mål!

Til finalen rystede vi af spænding, og det var så vildt da dommerne nævnte vores navne som vinderne af første rum. YES! Total god start. Vi var så stolte af os selv, for hold nu op hvor havde vi frygtet at være de dårligste. Undermålerne. Og det samme tror jeg vores forældre havde frygtet. Så selvom vi havde tavshedspligt, kan jeg vidst godt røbe nu, at vi ikke kunne dy os. Vi ringede hjem og de blev så mega glade på vores vegne! Nu var vi virkelig klar på næste rum… Badeværelset…. Shit! Læs med i næste uge omkring det projekt.

img_6182

Har I noget I gerne vil vide? Eller nogle spørgsmål? Så skriv i kommetarfeltet og jeg vil tage det med i de kommende indlæg.

 

// Lise (og Michael på sidelinjen)

   

4 kommentarer

 • Maja

  Fin blog og dejligt indlæg 🙂 Har tænkt på, om de ting (møbler + diverse) skal afleveres når programmet slutter, for de par som ikke er så heldige at vinde ligesom jer? 🙂 Og, da I blev offentliggjort som vindere, om alle haver + alt inventar (køkken, fliser mm) blev fjernet fra de andre 3 huse? Har I mon stadig kontakt med nogle af de andre deltagere?:) god dag

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hej Lise. Inspireret af dine indlæg, er jeg gået igang med at gense Nybyggerne sæson 2.
  Jeg tænkte på, hvad sker der med alle møbler, lamper, nipsting osv som de andre købte til deres huse? Fik de mulighed for at købe det med hjem til deres egne hjem? Fik de mulighed for at købe deres hus?
  Ved I hvordan alle børnene reagerede på at skulle væk derfra igen? – det må have været svært da det jo, i deres verden, var deres nye hjem.

  Har I kontakt med andre af nybyggerne i dag?

  Den tv stue I lavede i programmet, hvad bruger I det rum til nu?

  Hmm…. det var de spørgsmål jeg lige kunne finde på nu, glæder mig til svarene…. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne

  Jeg kunne godt tænke mig at høre jeres overvejelser om valg af døre, fodlister mv. i forhold til jeres 50’er-stil. Hvorfor ikke teakdøre? Eller teaklister? Og nogle mørkere gulve? (Måske svaret bare er Silvan!?)

  Hvordan har I det selv med at merge jeres teakstil med et moderne hus? Drømmer I om, at flytte I 50’er-hus en dag?

  Er der noget i soveværelset, I gerne ville have gjort anderledes (med den viden og erfaring I har nu)? Og fik I skiftet de madrasser?

  😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline møller

  Når i havde lavet toiletterne brugte i så dem istedet for fællestoiletterne?

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BAGOM NYBYGGERNE - Opstart!