DIY sanseplade – Lise og Michael
DIY

DIY sanseplade

Jeg, Lise, arbejder i en vuggestue i Guldbæk, hvortil jeg har lavet mange kreative projekter. For nogle måneder siden lavede vi opbevaringskasser til vuggestuen, og de blev taget rigtig godt imod! (Har du ikke set den DIY-guide, kan du finde den her). Vi lavede faktisk også en lille ekstra ting til de søde unger – en sanseplade. Idéen udspringer fra en dag, hvor en hurtig hjemmebygget kuglebane af køkkenruller, blev meget populær i vuggestuen! Vi tænkte der måtte være en eller anden sjov og hyggelig måde at videretænke idéen og det blev til en krydsfinérplade med lidt forskellige ting, der udfordrer børnenes sanseindtryk.

Der findes ikke noget endeligt facit, men der plads til at være kreativ. Man kunne f.eks. også lave noget, hvor barnet kan træne at knappe bukserknapper eller føle på forskellige materialer. Og så er det jo også oplagt at inddrage børnene i selve projektet! Kun fantasien sætter grænser og hermed er bolten kastet i luften til endnu flere gode idéer fra jeres side!

Til vores udgave af sanseplade, skal du bruge:


 • En krydsfinér plade (En billigere løsning kunne være et stort stykke pap)
 • Boremaksine og bor
 • Strips
 • Brugte plastflasker
 • Cykellygter
 • Filt
 • Velcro
 • Blyant og saks
 • En lille bold – evt. bordtennisbold
 • Evt. skruer og rawplugs hvis den skal hænges op

 

 

Læs også

Ingen kommentarer

  Skriv en kommentar

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.