DIY badeværelse - Nybyggerne "om igen" – Lise og Michael
DIY

DIY badeværelse – Nybyggerne “om igen”

De sidste 3 dage har vi knoklet igennem for at færdiggøre et stort projekt – nemlig “renovering af gammelt badeværelse inden mor og far kommer hjem fra ferie”. Lises forældre har altid haft et rigtig grimt, brunt og ikke særlig charmerende badeværelse. De har ikke haft idéerne til at gøre det fint, så det har egentligt bare fået lov til at ‘passe sig selv’.

Med vores erfaringer fra Nybyggerne har vi lært, at det er mega svært og tidskrævende at sætte nye fliser op. Derfor har vi valgt at tage kampen op med malerpenslerne, og på den måde forvandle badeværelset til et fint og mere moderne et af slagsen! Det er altså en skide smart løsning, hvis man ikke er helt tilfreds med fliserne!

Vi har ikke malet i brusenichen af to grunde; for det første holder det ikke nær så godt i vådrumszonen, og for det andet ville vi gerne bibeholde lidt af den gode ‘retro’-stemning. De brune fliser synes vi faktisk er rigtig fine – bare ikke i et helt rum. Ønsker man at male gulvfliserne, skal man bruge en epoxymaling, da det er meget mere holdbart!

Vi har vi fundet en masse ting og sager i mine forældres lade og det har dels været godt for budgettet, men også for samvittigheden… – For ja, vi er jo kæmpe fans af genbrug, så det er lige i vores ånd! Ved at bruge en masse ting, de i forvejen havde, har hele herligheden faktisk kostet under 2000kr. Kig med i videoen for at se den ret store forvandling og Lises forældres reaktion:

 

 

 

 

Det skal du bruge:


 • Kalkfjerner
 • Grundrens
 • Dyrup hæftegrunder
 • Dyrup “træ og metal” glans 90
 • Afdækningspapir
 • Malertape
 • Hvid siliconefuge
 • Klar lak

Ovennævnte ting, armaturet , sæbedispenser, tandkrus, hylder og bruseforhæng er købt i SILVAN og de andre ting har vi fundet i laden og i forskellige genbrugsbutikker.

 

Det skal du gøre:


 

 • Start med at vaske alle fliser og fuger godt og grundigt af. Først med kalkfjerner og dernæst grundrens. Grundrensen skal opløses med vand og påføres fliserne. Lad det sidde i 5 minutter og tør af med en våd klud. Jo mere umage du gør dig, jo bedre resultat får du!
 • Dæk gulvet af så du undgår at dryppe derpå. Vi er nogle kæmpe gratrøve(på godt jysk), så det er virkelig vigtigt for os at dække godt af! Det er nok også rimelig smart at iføre en gammel t-shirt(især hvis man hedder Lise).
 • Hvis du lige som os ønsker en skarp kant ved fliserne i brusenichen, skal du først have sat malertape op, og isolere kanten med klar lak. Hvis ikke du gør det, så vil hæftegrunderen og malingen trænge ind gennem. Lakken skal tørre i et par timer.
 • Når lakken er helt tør, er det tid til at give det en gang hæftegrunder. Der går nogle rygter om, at man skal slibe fliserne først, men lad endelig værre med det. Det ødelægger emaljen og giver et dårligt resultat! Hæftegrunderen skal tørre i fire timer. Vi gav vores fliser to gange, da de var meget svære at dække. Det kan du selv vurdere eller spørge de søde Silvan-folk.
 • Efter de minimum fire timer, kan du give fliserne første gang maling. Det giver det bedste resultat hvis du bruger en lille malerrulle. Første lag skal tørre i 16 timer før den er klar til anden gang.
 • Når fliserne har fået anden gang, og har fået lov at tørre, kan du slutte af med en hvid siliconefuge. Det giver en god finish og ser generelt bare godt ud!
 • Malingen skal faktisk hærde i nogle uger, så det første stykke tid må en hovedrengørring vente.
 • VUPTI! Det var da meget enkelt, ikke? Held og lykke med projektet!

 

Læs også

8 Kommentarer

 • Reply
  Pernille
  25. april 2016 at 16:54

  Hvor er I bare søde! Fantastisk at I har fundet tid og overskud til at gøre noget så stort for andre

  • Reply
   Lise og Michael
   25. april 2016 at 17:54

   Tak skal du have! Det vi får retur er det hele værd!

 • Reply
  Camilla
  9. maj 2016 at 18:48

  Hvordan har i sat stikkontakterne fast, der ved siden af spejlet?
  Super flot

  • Reply
   Lise og Michael
   12. maj 2016 at 13:32

   Hej Camilla. Jeg mener den er sat fast med Maxi Bond montagelim, som både kan fåes på tupe og til sprøjtepistol.

 • Reply
  Louise
  24. maj 2016 at 19:05

  Hej, det er bare blevet så flot. Jeg vil så gerne ordne vores gamle badeværelse. Og er så glad for jeres beskrivelse som virker let at gå til. Dig sidder jeg nu og spekulere, fordi jeg synes i video at i fjernede fuger. Men i beskriver ikke hvordan i teksten??
  Og tør man selv kaste sig ud i at fuge eller skal man ha en til det?

  • Reply
   Lise og Michael
   24. maj 2016 at 19:08

   Tænker du på siliconefugen?? I så fald er det egnetligt ganske nemt! Du sætter malertape på begge sider af hjørnet, gover det en gang siliconefuge, der passer i farven, kører fingeren hen over for at glatte det ud og fjerner så malertapen igen

 • Reply
  Louise
  24. maj 2016 at 19:07

  Hej, det er bare blevet så flot. Jeg vil gerne ordne vores gamle badeværelse. Og er så glad for jeres beskrivelse som virker let at gå til. Dog sidder jeg nu og spekulere, fordi jeg synes at se i videoen at i fjernede fuger. Men i beskriver ikke hvordan i teksten??
  Og tør man selv kaste sig ud i at fuge eller skal man ha en til det?

 • Reply
  Katrine
  30. maj 2016 at 18:44

  Hej Lise og Michael.
  Det er blevet så flot og vi er blevet inspireret. Vi vil forkæle min kærestes farmor med en renovering af hendes 70’er badeværelse, men jeg har hørt fra flere at lige meget hvad man gør så vil malingen og hæftegrunderen falde af med tiden (også selvom man renser og hæftegrunder). hvad ved I om det? Holder det I har lavet stadig uden problemer?

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.