Hvordan var det at flytte ind? Hvad skal vi nu? Hvad med skat? – Lise og Michael
Lises verden Michaels verden

Hvordan var det at flytte ind? Hvad skal vi nu? Hvad med skat?

Tiden går dælme godt nok stærkt! Vi har nydt et par måneder uden stress over Nybyggerne! Vi har endelig fået ordentlige nattesøvn og det har godt nok været tiltrængt! Vi har lavet en lille opsummering med svar på de typiske spørgsmål, folk stiller os.

 

1. Hvordan er det at være flyttet ind?
Tja, hvordan er det egentligt? Det nemme svar er bare at sige: Det er dejligt! Men det er også meget andet end dejligt. Det har været en lang proces, som vi stadig ikke er helt i gennem. Det kom nok lidt bag på os at det IKKE føltes som VORES hjem, da vi endelig flyttede. Vi flyttede ind i en TV-kulisse, og det er altså noget svært at pille den del af huset fra. Men det skal nok komme! Vi har pillet de store blå klistermærker på dørene af, vi har taget vores egne møbler med og vi har mange drømme om forbedringer hist og her! Den første dag i huset pillede vi den herre grimme “stænk” metalbue af i køkkenet og erstattede den med en flot stor firkantet en i stedet. Sådanne små ting, har vi den seneste måned gået og ændret på. Ja, og så er vi jo langt fra vores forældre. For første gang. Det skal vi også vende os til! Men tilgengæld nyder jeg virkelig at have min nevø, Anker, og søster, Sofie, tæt på! (Og Jonas, selvfølgelig)

 

2. Hvad skal I have lavet om i huset?

Jep! Der er en lang liste.

Efter sommerferien skal vi have rettet op på nogle fejl på det første badeværelse – det vi lavede selv. Højest sandsyneligt får vi en murer til at sætte nogle nye fine fliser op på væggen. Og så skal vi have ham til også at mure badekaret op på ny. Den første gang Michael skulle i badekaret, var han heldigvis så klog lige at tænke et skridt frem. Mon rørerne, inde bag ved det indmurede badekar, er tætte?? Vi lvede det jo i en susende fart. Og ganske vist. Michael bankede hul ind til rørerne, og det var skide utæt! Haha. Så det er også en ommer!

Dernæst drømmer vi om nye gulve i hele huset. Vi valgte (meget taktisk)  billige klik laminatgulve, da vi vidste, vi ikke ville have råd til drømmegulvene med det stramme budget – og  fordi vi også vidste de ville blive lagt MEGA hurtigt. Så det trænger til nye gulve! Man bliver træt af at se på forkerte samlinger, ødelagt laminat og meget dårligt behandlede gulve! Vi drømmer om et epoxylignende gulv i hele huset! Det ku’ være så flot 🙂

Som nogen har opfattet på snapchat og instagram, så får vi pt også lavet forhave og baghave om. Der er en byplanlægning, der desværre siger, at det skal se ud på en bestemt måde. Vi står ikke med det økonomiske ansvar her, så det er trods alt meget godt! Nogen har sagt: det er da for åndssvagt at det ikke blev tget højde for i Nybyggerne. Og ja, til dels! Men jeg tror simpelhen haverne havde været for kedelige til lige netop dét TV-program, hvis vi skulle rette os efter byplanlægningen.

 

3. Hvad skal I lave til daglig?

Vi har, som fortalt tidligere, fået et mega fedt blogger-job hos Den Blå Avis. Det betyder at vi hver uge, deler spændende DIY-videoer, billeder og artikler med jer på DBA Guide! Det kan selvfølgelig ikke få det til at løbe HELT rundt. Men indtil August nyder vi lidt ro efter et meget hektisk forløb med Nybyggerne. Det vil vi gøre med en måneds ferie og (næsten)pause fra de socialemedier!

Efter August begynder det normale liv og vi skal begynde at tjene for føden igen! Jeg, Lise, satser på at komme ind på sygeplejerske studiet, og Michaels del, skal vi nok komme nærmere på efter sommerferien.

Til de søde mennesker, der har været bekymret for vores økonomi, kan jeg fortælle at det hele er HELT fint! Vi har råd til at bo i huset og også til at leve livet ved siden af. Så dont you worry :-*

 

4. (En af de kedelige, som er kommet MAAANGE gange…) Skal I betale skat?

Vi forbeholder os retten til at holde den del privat, men ja, vi skal betale skat. Og vi var bevidste om det før vores deltagelse. Så selvom det for nogen kommer som et chok, så har vi altså altid været underrettet.

 

5. Hvad med de andre huse?

De andre huse er solgt. Efter finalen blev de tømt af peoduktionsselskabet (de ejede jo alt indmaden), og de he dormodentligt solgt det videre eller gemt det på rekvisitlager. Husene er solgt og blev det faktisk allerede FØR nybyggerne. Køberne vidste bare ikke hvilke hus de ville ende i. Alt I husene er lavet om efter køberens ønske. Ved Manne og Frederik er køkkenet rykket tilbage til standard, væggen er sat op igen i stuen osv. Sådan er det i alle husene. Vores kommende nabo(som vi snakker med jævnligt), havde faktisk besluttet sig for at beholde Rikkes flotte væg på Emmas værelse, så den fik vi lige et gensyn med den anden dag! 🙂

Det er da trist de er væk, og vi ville selvfølgelig virkelig gerne have vores “første”/”rigtige” naboer til at bo der, men det er lige som et afsluttet kapitel og vi glæder os bare over igen at møde nye mennesker!

 

6. Og oplagt herefter: Er jeres nye naboer søde?

Ja, virkelig søde! Alle i området er nye og det gør, at alle er i samme båd. Vi har allerede fået gode nabobekendtskaber og til august er der srrangeret vejfest, som vi selvfølgelig vil deltage i!

 

Det var vidst lige TOP 6 af spørgsmål; mangler du at få svar på noget, så skriv en kommentar og vi svarer 🙂 Ellers må I have en god aften og nyd nu ligedet dejlige sommervejr! // Lise og Michael

Læs også

4 Kommentarer

 • Reply
  Ane
  7. juni 2016 at 8:13

  Jeg har lige et enkelt spørgsmål, snakker I stadig med nogen af den andre detagere fra Nybyggerne? :))

  • Reply
   Lise og Michael
   7. juni 2016 at 8:46

   Efter finalen tror jeg vi alle har taget lidt afstand til hele Nybygger-pakken. Men vi har da skrevet lidt med de andre. Og været ibde og besøge Christels nye butik 🙂

 • Reply
  camilla vangsø
  13. juni 2016 at 10:23

  Trænger I ikke til at slappe af fra al den ståhej og lave nogle børn i stedet? Jeg kan anbefale en fræk ebog Direktørens sekretærer til at sætte lidt fut i tingene;) Al mulig held og lykke fremover! I er simpelthen så søde:)

  • Reply
   Lise og Michael
   13. juni 2016 at 10:45

   Hvor er du herlig! Jo, vi trænger sååå meget til at komme væk. Heldigvis tager vi snart afsted og så er der delvist forbud mod at bruge nettet i en hel måned! Det bliver skønt. Og tak for tippet :)))

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.