• Type:
 • Genre:
 • Varighed:
 • Average Rating:

VORES EUROPA ROADTRIP – budgetvenlig kør-selv-ferie

De evige spørgsmål når ferieplanlægningen går i gang: Hvor skal vi hen næste gang? Hvad har vi råd til? Hvad har vi ferie til? Ja, de spørgsmål, har vi nok ikke stået med alene. Vi har så mange ting, vi gerne vil opleve, på alt for kort tid! OG VI ELSKER AT REJSE!

I år havde vi 1 måneds ferie, en ny bil og en endestation – nemlig Kroatien. Vi blev ret hurtigt enige om at vi ville køre ned til Lises forældre i deres ferielejlighed(som ligger i den del af Kroatien, der hedder Dalmatien). Her har vi sammen været nede et par gange, men Lise har været der over 20 gange.

Første gang vi kørte til Kroatien, kørte vi i et stræk, fordi vi glædede os så meget! I år var vi fastbesluttet om at gøre noget andet på vejen derned. Vi fandt et Europakort frem og begyndte at sætte ringe om det, vi gerne ville besøge. Her var der af store stop; Paris, Geneve, Milano og Venedig. Og så var det ellers bare at lure en rute. Vha. denne hjemmeside tastede vi VIA-punkterne ind, og fik en nogenlunde fornemmelse for, hvor langt det ville være og hvad det ville koste i benzin+vejafgifter,- det gav en god fornemmelse for, hvad vi gik ind til! Vi havde ikke booket overnatninger hjemmefra, og det var faktisk dejligt! Så kunne vi tage en dag af gangen! Vi endte med at bruge en uge på at køre derned, og det var nogle vildt dejlige dage!

 

Vores rute kom til at se således ud: 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

TIPS TIL – Paris

PARIS

 

Køreturen:

 • Køreturen til Paris tog ca. 15 timer med pauser og et par køer. Et godt tip er at køre meget tidligt om morgenen, så man når til Paris, inden man er alt for udkørt. Vi kom alt for sent afsted, og ville egentligt gerne have været til Köln for at gå en tur og spise en sen frokost. Köln skulle eftersigende være en super flot by, men det må vi se en anden gang!

Overnatning:

 • Vi kørte til Chelles – som er en forstad til Paris og det sidste stop på metroruten. Det gjorde vi af to grunde; 1. fordi vi ville undgå at køre bilen helt ind i Paris’ kaotiske centrum, og 2. overnatningsmulighederne var meget billigere end i selve Paris.
 • Vi fandt et hotel på Hotels.com, og valgte et af de billigste. Vores eneste krav var at man kunne parkere gratis og få morgenmad. Vi er begge typerne, der slet ikke fungerer uden et solidt morgenmåltid! Hotels.com er virkelig smart når man er på farten! Vi er fans!

Metro:

 • Fra Chelles var der ca. 30 minutter med metro til de store stops ved Champ Elysees. Vi købte en heldags billet til metroen i Paris. Det er et virkelig godt tip! Det sparer dig for rigtig mange kilometer i benene, og så er det altså også charmerende at køre i metro med alle de lokale! Det koster ca. 40 euro pr person og så kan du komme rundt i hele Paris. Vi downloadede en APP til telefonen med Metrostops og kort over byen. Find den her. 

Must sees:

 • Champ Ellysees
 • Triumfbuerne
 • Eiffeltårnet
 • Notredame
 • Saint Martin kanalen
 • MEGET mere, som vi ikke nåede

 

TIPS TIL – Venedig

VENEDIGOvernatning:

 • Hvis man har bilen med, er det virkelig en god idé IKKE at køre hele vejen til Venedig. Vores bedste råd er at finde et sted at overnatte i byen, Mestre, som ligger lige før broen til Venedig. Vi overnattede et par dage på et lækkert hotel, der hedder Hotel Ambasciata. Der var billigere, men vi ville igen gerne have parkering, morgenmad og gode senge. Hehe! Hvis man ønsker det billigste overhovedet, er et godt tip både at tjekke AirBnB og Hotels.com. Husk blot at tænke over tidspunktet, du ankommer. Nogle hoteller/værelser har tidlige check-in’s, mens andre har sene. Vi havde et kort stop i Milano på vejen, så vi ankom ret sent.

Toget:

 • Fra Mestre kan du tage toget direkte til Venedig. Det tager ca. 20 minutter og koster kun 4 euro pr. næse. Og så slipper man for at skulle jagte de få parkeringspladser!

To do:

 • Jeg synes faktisk ikke rigtigt man behøver at lægge en slagplan over turen i Venedig. Man skal bare gøre det! Tag et kort over Venedig med, og husk de gode sandaler! Vi endte med at gå 15 km, hvor vi bare gik og kiggede på bygninger, fine smalle gader og de totalt charmerende kanaler. Nogle gange vidste vi faktisk ikke hvad vi kiggede efter, men flot var det!
 • Snup en lækker is og nyd de friske bær! Vi kunne i hvert fald ikke dy os for at købe nogle af de lækre snacks, man kan købe hist og her.
 • Gå til nogle af de knap så turistede områder – her er maden også lidt lækrere! Vi spiste overdrevet lækre pizzaer i bydelen Dorsoduro. Restauranten hed OKE og den præcise adresse er Dorsoduro 1414, 30123 Venezia.
 • Gondoltur. Vi sprang over, da det er virkelig dyrt! Men har ladet mig fortælle at du kan finde billigere gondolturer uden for de mega turistede områder.

 

TIPS TIL – Kroatien

KROAITEN

Hvor?

 • Hvis man er til charter, turist og pools skal man tage til Pula eller Istrien. (Det er vi bare ikke til – smag og behag!). Er man derimod til lidt mere lokal stemning, naturparker, klart og snorkelvenligt vand, så er Dalmatien perfekt og bare lidt mere urørt! Vi holder selv til på en ø, der hedder Murter! Der er både lækre campingpladser og småbyer med lejligheder man kan leje. Igen er det virkelig en god idé at tjekke AirBnB og finde et sted tæt på vandet!

To do:

 • Slappe af og nyde de dejlige strande og det klare vand
 • Tag’ ud og snorkle!
 • Biggamefiskeri for de vilde! Her er vi så også så priviligerede at Lises far har båd og fiskeudstyr. Så vi var ude og fiske efter tun, hajer, sværdfisk og andre fisk. En mega vild oplevelse!
 • KRKA nationalpark med vandfald
 • Jezera Plitvice nationalpark med super flotte store vandfald
 • Plicjajeikk kløft
 • Vis – fantasisk ø! (en smule dyrere location – men bestemt det værd!) Vi bookede et hus på AirBnB et super hyggeligt sted. Du kan bl.a. tage færgen fra Split, og det tager ca. 3 timer. På Vis er de unikke grotter et must see, og så er der et hav af lækre strande, flot natur og masser historik! Vi var rigtig turister og lejede vores egen private skipper og stor speedbåd en hel dag! Det var sindssygt fedt! Og kostede faktisk kun 2000kr (vi var 4 om at splitte).

 

På hjemturen havde vi vores bedste venner med hjem! De tog et fly til Split, Kroatien, og var sammen med os i en hel uge! (De var desuden med på Vis). På vores hjemrute kørte vi gennem Slovenien, Østrig og Tyskland. Vi havde alverdens idéer til stops, men pga. sygdom i bilen og regnvejr, kørte vi lige direkte hjem. Dog er det bestemt ikke sidste gang vi køre den rute! På instagram fik vi sindssygt mange gode råd til stops på vejen hjem, så dem kan I da lige tjekke ud her! (Og selvfølgelig – tusind for alle jeres tips undervejs – dem har vi brugt MEGET!)

 

Og det store spørgsmål : Hvad koster det?

Ja, det kan jo være svært at svare på. Det kommer an på en del ting..

For det første kommer det jo an på hvordan man transporterer sig. Og hvis det i bil, er det jo goså væsentligt hvor langt man kan køre på literen. Vi endte med at køre 6000 km i alt, og taget i betragtning af, hvor langt vi nåede, så synes vi ikke at udgifterne for benzin+vejafgifter er særlig dyrt! Tænk på hvor dyrt det ville være at skulle flyve til alle de destinationer.

Og så er der jo også lige det der med hvor luksuriøst, man vil bo. Man kunne jo gøre det skide billigt med en luftmadras i bagagerummet eller et liggeunderlag på en resteplads. På grund af lille baby-V i maven, valgte vi dog at booke os ind på forskellige hoteller. Og så havde vi også mere energi til at vandre rundt og se alle seværdighederne.

Det har også en væsentligt faktor hvor længe, man vil være afsted. Vi var faktisk kun på ‘rundtur’ i en lille uge, og så var vi ellers fast i Kroatien resten af tiden. Det har helt klart gjort det billigere for os, da vi jo kan bo gratis i Lises forældres lejlighed.

Sidst, skal man jo også lige gøre op med sig selv, hvor meget man har lyst ti lat shoppe for. For vores vedkommende shoppede Lise en del i Paris, og det skal der bestemt også være plads til i budgettet. Det hører sig altså bare til en storbysferie!

Vores ferie (altså hele måneden) har ca. kostet 15-20.000 kr, og det er altså med alt; hoteller, diverse seværdighederbenzin, shopping, mad osv. Vi har gjort lige hvad, det passede os og spist ude lige så ofte vi har ville. Vi har været afsted i knap en måned, og alle vores energidepoter er atter ladet op. Sådan et roadtrip er virkelig en oplevelse værd! Og ekstrafedt er det, hvis man ikke har de store forventninger og ambitioner før afrejse, men bare tager afsted og ser, hvad der sker

 

SÅ HERMED EN OPFORDRING TIL JER: Tag ud og rejse! Oplev verden og brug alle jeres skide penge på det! For det man får retur af ikke-materialistiske-ting i bagagen, er langt mere værd, end de penge man bruger på det! 🙂

God rejselyst! // Lise og Michael

 

Del:

Seneste indlæg

Halloween 2022 og en masse inspo!

Så er det endelig halloween igen! Villys favorit højtid – lige efter julen, selvfølgelig. Jeg har selv haft lidt svært ved at omfavne halloween i starten.

Sommerhustegninger

Hej fra Skovhegnet. Hold nu fast, hvor er vi blevet væltet omkuld efter vores offentliggørelse af “projekt sommerhus”. Det er simpelthen så herligt der har

Vores fremtidsdrømme

Det er ikke nogen hemmelighed, at vores hverdag er ret defineret af Michaels sygdom. For godt et år siden kom Michael til skade og har

Scroll to top

Du skal være medlem for at se denne video

Vi ville elske at have dig med i vores fællesskab! Klik på knappen nedenfor og bliv medlem på under ét minut!