Så er der pakket til fødslen! – Lise og Michael
Lises verden

Så er der pakket til fødslen!

img_0477

For nogle uger siden hjalp I mig med tips til, hvad jeg skulle medbringe til min fødsel. I kom nemlig med en hel masse gode kommentarer på dette indlæg. Jeg havde samlet alle de ting, som jeg synes jeg kunne bruge på en liste, og til mit babyshower gik en flok dejlige tøser sammen, og købte alle tingene til mig. (Du kan forresten læse om mit babyshower her) Så jeg har faktisk ikke skulle gøre så meget selv. Det er så skønt!

Men ikke desto mindre har jeg fået pakket to tasker. En til V og en til mig (og lidt Michael).

Til lillemanden har jeg ikke pakket vildt meget. Men her kommer listen:

 • Lift og babydyne
 • Autostol (som bare skal stå i bilen fast fra nu af)
 • Bleer, stofbleer og vådservietter, som jeg har pakket i min nye store pusletaske fra @CamaCopenhagen. Den er vildt lækker. Desuden har jeg også fået en fin lille hjemmesyet puslepung. Det er min søsters veninde der syer dem, og de er såååå fine! Tjek hendes instagram ud her @Pusleriet.
 • Et par body’er og ekstratøj
 • Et par varme hjemmestrikkede futter og vanter til hjemturen. Det er vores skønne kommende Olde-Else, der har lavet dem.
 • En hjemmestrikket bamse. Bare fordi min 90 årige bedstemor har lavet den, og så skal han da have den med fra start!

I vores familie er det blevet en tradition, at min mor køber en lille rejsekuffert med det første sæt tøj og  måske en lille hyggelig ting eller to. Da min mor skal med til fødslen, har jeg ikke fået den endnu, så den må vente til vi nærmer os lidt mere. I skal nok få den at se, når jeg har fået den. 🙂

img_0484

Til mig selv, har jeg pakket følgende:

 • Mormortrusser – og mere end et par! Jeg har gået i mormortrusser i hele graviditeten (hehe, og faktisk også før…) Der er simpelthen ikke noget rarere end et par sloggy – gerne i str. XL! Tænker det nok også er meget rart efter en fødsel
 • Et løst sæt tøj og strømper. Jeg har pakket et par gamacher, og en skjorte. Så er det ligesom ammevenligt!
 • Læbepomade.. Har ladet mig fortælle at man skulle få herretørre læber af alt den pusten og prusten. 😉
 • Store dejlige tennabind.. Sikkert meget rart efter fødselen. Hvem ved….
 • Tandbørste og tandpasta
 • Shampoo og balsam – uden parfume og andet skidt.
 • Hårbørste og hårelastikker. Masser af hårelastikker!
 • Et opladt kamera med plads på hukommelseskortet. Min søster kommer til at være kameramand.
 • Toiletpapir! Den er der virkelig mange af jer, der har nævnt! Toiletpapiret på hospitalet skulle eftersigende være rimelig krads. Og hvem har lyst til at bruge sådan noget lige efter en fødsel?
 • Saftevand! Jeg kan ikke huske præcis hvem der kom med det forslag. Men det er genialt! Jeg elsker saftevand. Og min yndlings er tranebær! Så rigeligt af det til mig, tak!
 • Snacks: her er der både lidt til Michael og lidt til mig. Chokolade til mig – figenstænger til M. God fordeling, ikke?? 😉
 • Ammeindlæg! Dem er jeg allerede godt kendte med. De løber jo pokkers meget, de bryster der.
 • En liste med ønsker og tanker om fødslen. Så kan jeg give den til jordmoderen, og så står tingene dér, hvis jeg ikke er helt klar i hovedet.
 • Brystcreme til ammetrætte-bryster.

 

Er der noget vigtigt jeg mangler??? Ellers så tror jeg det går. Vi håber jo på at komme hjem samme dag. Vi tager på juleferie om en uge, og kommer først hjem efter jul. Så jeg er virkelig spændt på om lillemanden bliver født på Sjælland eller i Jylland. Og om han overhovedet kommer i år. Det må tiden vise. Jeg væbner mig bare med tålmodighed. Og hey – vi går en super tid i møde med masser af familie og venner, så jeg klager ikke! Og så håber jeg andre gravide måske kan bruge min pakkeliste til inspiration.. Jeg havde i hvertfald meget gavn af alle jeres tips!

Kh Lise

Læs også

23 Kommentarer

 • Reply
  Dorthe Veggerby
  8. december 2016 at 12:39

  Hej Lise
  Pas på med alt for meget chokolade, da det kan gå lige i maven på lille V.
  Knus og pøj pøj
  Dorthe

 • Reply
  Julie
  8. december 2016 at 13:39

  Så du havde skrevet bind, jeg brugt dem der var på hospitalet (nærmest voksen ble), de er guld værd, blev helt afhængig. Og nuppede en pakke med hjem. Amme-bh har du sikkert tænkt på. Der brugte jeg dem fra h og m og sov også med dem så der ikke var mælk i hele sengen 😉

  • Reply
   Lise og Michael
   8. december 2016 at 19:30

   Har faktisk ikke amme-bh endnu. Tænker det er svært at vide hvilken størrelse, mine bryster bliver… Hvad gjorde du der?

   • Reply
    Mathilde
    8. december 2016 at 19:51

    Tag ned i nærmeste kære børn eller babysam butik, og forhør deres personale kan guide til at finde den rigtige amme bh.

    Det er et must have til den første amme tid! Hurtig klik også er der bryst til lillemanden 🙂

   • Reply
    Maria
    9. december 2016 at 3:33

    En amme-bh er ret lækkert at have fra starten, så man let kan “pakke” brystet frem og tilbage. Jeg brugte disse (http://m.hm.com/dk/product/14331?article=14331-F) bløde bh’er fra H og M. De er ret smarte da de let kan udvide sig i takt med brysterne og ikke skal passe til at bestemt skål. Faktisk brugte jeg dem også sidst i graviditeten da jeg ikke kunne holde mine normale bh’er ud.
    Et lille råd fra mig er, at selv om du regner med at komme hjem med det samme, så hver forberedt på at du kan risikere at blive nogle dage. Jeg kender mange som ikke er kommet hjem med det samme, på grund af en eller anden komplikation.
    Rigtig go fornøjelse og alt held og lykke med lille V 🙂

   • Reply
    Christina
    9. december 2016 at 3:39

    Hej Lise, jeg fødte her for 5 uger siden, i forhold til amme bh, valgte jeg at købe en amme bh uden bøjle en størrelse større end jeg normalt bruger og der var godt med plads i.
    Jeg var glad for at jeg valgte at invistere i sådan en før fødslen og bruger den også stadig om natten.

   • Reply
    Ditte
    9. december 2016 at 6:14

    Jeg har begge gange først brugt amme-bh en uges tid eller sådan efter fødslen, så her har det ikke været et must at den var pakket i tasken. Jeg har istedet de første dage været rigtig glad for en top, som jeg så jeg bare har trukket ned, når der skulle ammes (hvilket kan være meget ofte i starten😉)

 • Reply
  KatrineErnst
  8. december 2016 at 13:40

  Fra en der lige har født for tre uger siden, dog tvillinger – men stadig… det der med toiletpapir, uanset hvor blødt det er, så gøre det stadig …. sindssygt nas.. mit bedste tip, med anbefaling fra fødegangen er at købe/bruge sådan nogle gigantiske vatrondeller, (fakta har dem ved baby ting, tror det er fra minirisk, hedder noget med baby vatrondeller)…. lunkent vand på dem, og så brug dem istedet for toilet papir…. det er så meget bedre, især hvis du skulle ende ud med en bristning eller en rift… yes, nasty talk.. men jeg ville ønske jeg havde kendt til den løsning inden jeg sad og tudede på toilettet efter fødslen… derudover: alt held og lykke. Som nybagt mor vil jeg bare sige…. nyd for pokker lillemandens åbne øjne de første timer efter han er kommet ud… hans opmærksomhed lige der, den kommer ikke igen!

 • Reply
  Majken
  8. december 2016 at 14:16

  Jeg vil altså også varmt anbefale en morgenkåben.
  Den er altså guld værd, både før og efter 👍🏼

 • Reply
  Tilde Kloster
  8. december 2016 at 14:27

  Hej Lise😊
  Synes det er mega ginialt at have tyggegummi med, hvis nu man lige har glemt at børste tænder😊

 • Reply
  Alice
  8. december 2016 at 14:54

  Hejsa 🙂
  Godt at være klar 😀
  Og det er da vildt spændende, om det bliver en lille jyde eller lille sjællænder 😉 😀 😉
  Jeg vil meeeget forsigtig forslå stofbind/ammeindlæg – kan købes hos funkjoggin.dk, og sikkert også andre steder 😀
  Få jer en fantastisk oplevelse og en kanon god jul 😀

  • Reply
   Lise og Michael
   8. december 2016 at 19:29

   Ja, det er vildt spændende! Og om han bliver en model 2016 eller 17. Det må tiden vise.
   Tusind tak! Og god jul til dig også!

 • Reply
  Lise
  8. december 2016 at 17:17

  Vi havde bagt pølsebrød og pakket cola, chokoladekiks og Chips til efter fødselen. Der kan nemlig godt gå en rum tid efter før man får mad. Jeg var hammersulten for jeg havde ikke spist i et døgn pga veer

 • Reply
  Lise
  8. december 2016 at 17:17

  Vi havde bagt pølsebrød og pakket cola, chokoladekiks og Chips til efter fødselen. Der kan nemlig godt gå en rum tid efter før man får mad. Jeg var hammersulten for jeg havde ikke spist i et døgn pga veer. Og hjemmesko brugte jeg ret meget på gangen

  • Reply
   Lise og Michael
   8. december 2016 at 19:28

   Smart! Michael ville nok heller ikke synes det var helt skidt med en snack! Måske jeg skulle få min mor til at bage lidt 😉

 • Reply
  Sidse
  8. december 2016 at 19:19

  Begynd allerede nu at spise HUSK. Enten i pulver eller piller. Det er virkelig godt for fordøjelsen.
  Det bliver du glad for i tiden efter fødslen!

  • Reply
   Lise og Michael
   8. december 2016 at 19:28

   Jeg drikker allerede movicol. Forstoppelse, ja tak! Haha…

 • Reply
  Joan
  8. december 2016 at 20:41

  Det lyder meget fornuftigt. Man kan købe sådan nogle amme toppe i H&M og dem har jeg altså været virkelig glad for. Især på dage hvor jeg ikke var så gode venner med bh’erne. Hvornår er det at du er sag til? Pøj pøj med det hele ❤

 • Reply
  Nina
  8. december 2016 at 22:30

  Playliste med afslappende musik – eller bare noget du kan li at høre. Hørte noget i P3 den anden dag om det – måske er der inspiration at hente der. Held og lykke med det hele.

 • Reply
  Betina
  9. december 2016 at 3:34

  Hvor er det spændende. Jeg har næsten lige født mit andet barn, fantastisk tid. Vi havde druesukker med som min kæreste især var glad for første gang pga laaang fødsel, så det hele ikke lige blev kaffe som opkvikkende. Og madpakke til ham da mændene ikke får tilbudt mad.

 • Reply
  Trine
  9. december 2016 at 11:24

  Jeg var rigtig glad for Coca cola og druesukker, da min fødsel var så sindsyg lang og jeg var så udmattet til sidst.

 • Reply
  Malene
  10. december 2016 at 21:44

  Jeg havde også pakket det populære toiletpapir, men det viste sig at være helt unødvendigt, for jordemoder og sygeplejerske sagde at jeg kun måtte bruge fugtige skumklude efter toiletbesøg, for at holde det (meget sårbare!!) område rent. Vi havde også pakket juice og snacks i lange baner …. for så at slæbe hele skidtet med hjem igen! – og vi blev endda en enkelt nat før vi tog hjem, selvom jeg fødte tidligt på dagen. Jeg glemmer dog aldrig følelsen af det første bad efter fødslen – en god fugtighedscreme i ansigtet og et par skønne, store trusser på 😉 i sidste ende er det så forskelligt hvad man føler behov for, men i sidste ende er det jo bare “hvad-nu-hvis-fyld” rigtig god fødsel til dig (og Michael!) 🙂

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.