Bag om Nybyggerne - baghaven – Lise og Michael
Lises verden Michaels verden

Bag om Nybyggerne – baghaven

Ja, nu har de kære Nybyggere været i gang med haven. Sikke fine de blev! Hvad synes I?

Jeg må indrømme at haven skisme ikke var en af vores spidskompetencer. Vi er god til ind-retning, ikke ud-retning, kan jeg huske vi sagde. Høhø. Så god humor, altså! Men Michael og jeg kommer fra hjem, hvor man nærmest har haft kilometerlange haver med kæmpestore græsplæner, man kunne boltre sig på. Ikke en lille bitte indelukket have på kun 40 kvm. Så det var virkelig en udfordring!

img_6954

(Vi havde – i modsætning til Nybyggerne i år – lavet køkken før haven)

Vejret var ikke med os. Det stod ned i stænger, men pyt nu med det. Det var faktisk dejligt befriende at komme udenfor og arbejde. Især fordi vi gik blandt alle de søde nybygger-venner. Vi havde meget sjov. Vi havde ikke rigtig noget godt udendørstøj med, så vi endte alle sammen med at købe lækkert udetøj og regntøj i Silvan. Så vi gik alle rundt i fine ens arbejdsjakker for at holde varmen. Haha. Jeg kan huske det var så koldt at mine læber krakkelederede og blev helt blå. Men hvor filan skulle man egentlig starte i sådan en have? Et smut i Silvan og så blev vi da lidt klogere. Jeg kan huske at Silvan medarbejderen gav os de dårligste redskaber. Peter ved siden af havde både en stor motordrevet pælebor OG en pladevibrator. Vi fik udleveret et lille bitte pælebor UDEN motor og en trumle der skulle fyldes med vand og hives frem og tilbage. ARGH! Haha. Vi blev sgu mobbet lidt af Peter der.

img_6963

Planen i haven var faktisk ikke-eksisterende. Vi tog det lidt som det kom. Michael er god med træ – så han måtte jo lave en træterrasse. Og så noget græs. Det var sådan set det. Så måtte alt det andet kommer hen ad vejen. I de her havedage kunne jeg ikke rigtig koncentrere mig om det, jeg burde. For vi fik nemlig besøg fra jylland. Hele familien – inklusiv min bedstemor – kom for at se vores halvfærdige hus og holde Ankers 1 års fødselsdag. Det var så dejligt at vise dem frem, og min far var simpelthen så sød og stolt. Så I de i programmet?

Da det gik var jeg grædefærdig. Jeg havde mest af alt lyst til at tage med dem hjem. Jeg er typen, der nemt får hjemve, og jeg skal lige love for at jeg fik det, da de alle var gået. De var ret hurtige til at smutte igen, for de fik nærmest stress på vores vegne. Haha. Vi ville bare flygte fra det.

img_6961 img_6959img_6976

Det kunne vi altså ikke. Så vi måtte sætte i sving. Græsset blev lagt, terrassen færdig og Michael kørte ud efter gode 50′-er havemøbler. Det evigt smukke marguerit sæt. (Find noget magen til her). Det reddede meget af  vores ellers kedelige have.

Lige inden aflevering af haven, synes vi altså det så noooooget tomt ud. Så i megafart fandt vi en rigtig klammo Weber Grill lige i nærheden. Faktisk kun et par huse væk. Vi gav 300 kr for den, og den var så ulækker inden i. Låget på, og så ville ingen nogensinde opdage det. Haha. I dag har vi fået den gjort godt og grundig rent, og den blev da også grillet på et par gange i sommers.

img_6983img_6989

Vi vandt PÅ INGEN MÅDE haven. Faktisk kom vi rimelig meget på sidste-pladsen. Men efterfølgende har vi faktisk fået blod på tanden. Jeg tror det er fordi vi var så dårlige.. Så har man bare lyst til forbedre sig og lære noget nyt. Så lige om lidt påbegynder vi ‘terrasse’-projektet, hvor vi skal have indrettet vores fine nye træ-terrasse.

Ja, for efter vi vandt Nybyggerne skulle både for – og baghave laves helt om. Det var der flere grunde til. Forhaven skulle laves om fordi det skal se ens ud herude. Baghaven var vi også nødt til at få fikset. Efter Nybyggerne, er der jo kommet vej rundt om vores grund, og den ligger meget højere end vores have gjorde. Ergo ville alt vandet ende hos os. Så derfor var vi nødt til at få det hele lidt op i niveau, få lagt dræn osv. I sensommeren byggede Michael så med hjælp fra vores skønne nabo, en ny terrasse. (Det kan du læse om her.) Og så snart solen titter frem, skal vi rigtig have den pyntet og indrettet! Det glæder jeg mig til.

Og til sidst, så får I lige en lille hyggelig video, fra dengang:

[vidcore vid=”8dfXotRi”]

 

Det var vidst alt for nu! Læs med i næste uge hvor det gælder husets første ekstra værelse. 🙂

// Lise og Michael

Læs også

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.