Villys navngivning - forberedelserne og hvorfor ikke dåb? – Lise og Michael
Villys verden

Villys navngivning – forberedelserne og hvorfor ikke dåb?

Ja, jeg er i fuld sving med forberedelserne til Villys navngivningsfest. Jeg glæder mig såååå meget! Vi har valgt den lidt nemmere løsning og booket os ind et sted. Men ikke bare et hvilket som helst kedeligt forsamlingshus. Nej, for vil gerne at der skal ske noget. Derfor har vi booket os ind i DGI Huset Nordkraft i Aalborg, hvor caféen serverer en lækker brunch, og hvor barnlige sjæle kan springe trampoliner og klatre på deres mega storeklatrevæg. Vi har desuden bestilt en instruktør, som skal hjælp os med det hele. Jeg tror det bliver vildt sjovt! Især fordi vi bare ikke er særlig vilde med at sidde stille. Så på den her måde får vi både hygge i et af deres lokaler, og sjov og leg i den store hal. Det vil sige vores bedsteforældre og andre, der bare gerne vil sidde stille og roligt, kan gøre det, mens andre kan gå amok i hallen. Vi skal spise den lækreste økologiske brunch med det hele, og slutter dagen af med flotte hjemmelavede kager og kaffe.

Jeg har egentligt tænk mig at dele en masse kreative ting og sager ifbm. den her navngivning, men da jeg egentligt synes det er hyggeligst at vente til bagefter (Har jo diverse venner og familie der læser med på bloggen), så kommer det altså først efter navngivningen. Vil jo nødig afsløre bordpynten, underholdningen osv før dagen. Så I må følge med om et par uger. I får dog lige lov til at se den meget hjemmegjorte invitation. Rimelig simpelt: Jeg har siddet og klippe-klistret fra div. blade og lavet et fint lille kort. Bag på det, er selve invitationen, som I må tænke jer til.

skaermbillede-2017-03-16-kl-11-58-33

 

Og så er der jo lige det der med ønsker. Jeg synes det er svært, så vi har faktisk ikke uddelt den der obligatoriske ønskeseddel. Langt hellere vil vi, at folk finder på noget selv, og måske køber dét, de synes vi mangler eller lige skal have. Jeg har alligevel cravet lidt over nogle fine ting og sager, og I kan måske bruge dem til inspiration, hvis I selv skal holde noget, eller måske skal købe gave til en sød lille dreng eller pige:

Men hey – Hvorfor navngivning og ikke dåb, tænker i nok.. Ja, det kan jeg jo passende fortælle jer lidt om. Michael er døbt som lille af tradition og respekt for det. Jeg ved at rigtig mange sætter pris på traditionen, og det skal der også være plads til. Men i min familie har det været lidt anderledes. Min far er meget fastbesluttet ateist, og min mor er…. skabsateist(?), Hun er i hvertfald ikke troende. De er ligesom os viet på rådhuset, og det værste man kan gøre ved min far, er at putte ham i en kirke. Derfor tror jeg også det var oplagt for dem at droppe dåben. Jeg har altid fået at vide at jeg selv skulle bestemme om jeg ville døbes og konfirmeres, og de ville ikke presse noget ned over hovedet på mig som helt lille. Da jeg var ung og uviden – og bare gerne ville konfirmeres som alle andre i min klasse, blev jeg døbt som 12 årig. Det var super kikset at stå der ved døbefonten sammen med en anden sød lille baby. Men det skulle jo til, og jeg valgte det selv! Konfirmeret blev jeg også. Kunne jeg i dag vælge det om, gjorde jeg det. Har også meldt mig ud af folkekirken i dag, så det ville være det mest oplagte for mig. Jeg har fuld ud respekt for folk der bruger kirken – enten pr. tradition eller som en reel tro – men for mig har det altså ikke nogen betydning.

Efter Villy er kommet til verden, har Michael og jeg selvfølgelig snakket en del om det her. Og Michael er kommet frem til at en dåb kun ville være pga traditionen, og derfor valgte vi samme kompromis-løsning, som med mig. Villy skal selv vælge om han vil døbes. Så derfor navngiver vi “bare”. Dog synes jeg saaagtens man kan gøre noget ud af det alligevel. Og lave sin egen tradition! Så vi har inviteret en god flok af vores alleryndlingsmennesker og skal fejre lillemandens ankomst og fine lille navn.

 

Læs med senere når vi har holdt festen. Så vil jeg vise mit bud på fine bordkort, det fineste pynt og flotte kager. Ja og måske lidt stemningsbilleder fra dagen. Håber I vender tilbage 😉 // Lise (og Michael og Villy)

 

Indlægget indeholder affiliate links. 

Læs også

Én kommentar

  • Reply
    Tina
    16. marts 2017 at 21:49

    Værktøj der hedder Micki – Det er da et must 🙂

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.