Bag Nybyggerne - et køkken af flamingo – Lise og Michael
Lises verden Michaels verden

Bag Nybyggerne – et køkken af flamingo

1918956_779682072133357_5008008195669915337_n

WOW! Jeg er virkelig imponeret over de dygtige nybyggere lige pt på TV2. Jeg ved præcis hvilket pres de har været i gennem – og vigtigst af alt – hvilket pres der igennem lige nu med programmet i TV’et, konkurrencen i tankerne konstant og alle de følelser det bringer med. Nå, men vi så dem i onsdags lave køkkener, og det bringer mig tilbage til nogle af de hårdeste dage i vores nybygger-historie. Lad mig starte fra scratch..

Køkken, køkken, køkken. Hvad søren skulle vi gøre og hvad skulle vi vælge? Vi var rimelig opsat på at lave noget personligt, anderledes og unikt. Vi ville for alt i verden undgå laminat, køkkenmoduler og traditionelle løsninger. Så vi besluttede os faktisk før Nybyggerne om, at vi skulle bygge og designe vores eget køkken. Øjj, vi tegnede meget på det der hjemme. Men problemet var bare at vi ikke havde nogen idé om, hvordan huset så ud, så det var svært at fastlægge noget. Da vi endelig så huset, så passede vores drømme og visioner om køkkenet ikke ind.

Vores drøm var følgende:

 • Et åbent køkken
 • Bygget i gasbeton
 • Belagt med fliser
 • Med en koge ø / vinkel ud i rummet, lavet af teaktræ

Som I kan se, så blev en del af punkterne til en realitet. For det første fik vi et åbent køkken uden låger (På nær undervasken). Det var et ønske vi havde fordi vi synes det er super lækkert og flot. Det er nemt at komme til ens sager og der er ikke noget der gemmer sig helt inde bag, fordi man ligesom er nødt til at holde orden i tingene. Desuden har vi masser af flot porcelæn, ene forskellige glas og andre ting, som vi gerne vil vise frem.

Vi øvede os i at bygge i gasbeton hjemmefra. Vi lavede nemlig et udekøkken til Michaels forældre belagt med fliser. Det blev ikke skidepænt, for vi lavede det i regnvejr og på rekordtid. Men altså, det var jo god Nybygger-træning. Vi endte dog ikke med at bygge køkkenet i gasbeton, for vi kunne godt se at vi OVERHOVEDET ikke havde tiden til det. Derfor valgte vi at hyre en sød murer til at komme og vejlede os. Hans råd var at vi byggede det op i et materiale, vi aldrig havde hørt om før. Det lignede flamingo. Det er hårdskum belagt med noget armering, så det er super solidt og stærkt. Oven i købet er det nemt at arbejde med, da man bare kan skære det med en hobbykniv. Man tænker måske “Kan det holde?”. Og ja, det kan det det. Michael forsøgte at hoppe på en plade, der var lagt op mellem to klodser. Det holdt ski! Det blev virkelig godt! Tjek billederne herunder, hvor man nemmere kan se hvilket materiale det er.

img_6311 img_6312

Vi lagde fine aflange fliser på køkkenet, og den beslutning er jeg ret glad for. Så glad at vi faktisk har valgt at forstætte me de fliser på vores nye badeværelse. Tjek det her. Vi får HELE tiden spørgsmål angående pladsmangel i køkkenet, men hvad man ikke rigtig kunne se på TV, var at vi faktisk havde tre moduler højskabe på modsatte væg med plads til opbevaring, ovn, køleskab og fryser. Så vi har mere plads end de åbne hylder!

Vi vandt ikke køkkenet, og det var faktisk en virkelig stor skuffelse. Hele afleveringsdagen havde vores kære naboer gået og sagt ting som “Ja, vi kender jo godt vinderen på forhånd” og “Vi kan jo ikke vinde over Jer”. Så vores forventnigner var skruet max op. Især fordi vi var de eneste der blev så færdige med køkkenet. Vi manglede kun en sokkel og et par låger til højskabet, som ved en fejl ikke var blevet leveret(eller blevet snuppet af vores konkurrenter, hehe). Ja, og det var så anderledes. Så, no offence overfor Manne og Frederik, men da de vandt, var jeg faktisk tudefærdig. Jeg græd faktisk. Haha. Den konkurrence betød ALT i den periode, og når man havde sat næsen så højt op efter en sejr PLUS de andre synes man skulle vinde, så var skuffelsen kolo-enorm! Jeg holdt min skuffelse meget inde, da jeg ikke orkede at være tudemarie på TV.

I denne video kan I se hvordan alle køkkenerne så ud i Nybyggerne:

[vidcore vid=”7XTd7S2x”]

Efter vi har vundet huset har køkkenet fået sig en ordentlig overhaling. På dag 1 vi overtog huset, pillede vi den buede stænkplade ned. Det var et fejlkøb, og den blev kun sat op af mangel på bedre. Desuden er alle fodlister pillet af, for at få nogle lidt mindre og enkle på. Vi har også fået justeret på vores højskabe, der er kommet sokkel på og vi har fået en vitrine. Så der sker hele tiden forbedringer! Vi er slet ikke færdige endnu. Haha. Snart skal vi have de der stænger til køkkengrej ned, have malet og sat nogle enkle hylder op i stedet. Man kommer hele tiden på nye idéer og jeg elsker at vores køkken er så enkelt, at man nemt kan lave om på tingene.

For nyeligt havde vi Mette Helena, med fotograf Tia Borgsmidt, forbi for at tage nogle total boligmagasin-billeder i vores køkkenet. Amarturet er et andet end det vi normalt har. Dette her er fra Damixa. Kig billederne her:

6512874_slate_pro_kokken_miljo_horisontalt__langt_fra 6512874_slate_pro_kokken_miljo_vertikalt_lige_pu 6512874_slate_pro_kokken_miljo_horisontalt_medium_fra

 

Hvad synes I om køkkenet? // Lise

Læs også

5 Kommentarer

 • Reply
  Claus
  22. marts 2017 at 18:02

  Hej Lise(og Michael) hvor købte i de “flamingomoduler” eller hvad hedder de?
  Tak

 • Reply
  Stine
  22. marts 2017 at 21:09

  Jeg synes, at køkkenet er virkelig inspirerende. Nok favorit af alle de rum, der blev lavet under Nybyggerne. Aldrig havde jeg rigtig forestillet mig, at et køkken kunne have den udsmykning, men nøj hvor det passer skide godt, efter min mening altså! Vildt, hvordan at nogle hylder (i fremtiden) vil ændre looket. Jeg elsker, at det er let at sammensætte noget nyt med meget få materialer og ændringer. Fedt, fedt, fedt!

 • Reply
  Maria
  22. marts 2017 at 22:50

  Hej Lise og Michael
  Jeres køkken er simpelthen så fint. Jeg er imponeret over at I har formået at gøre noget så enkelt til at blive så hyggeligt. Det er en fornøjelse at følge med i jeres boligprojekter (og i jeres nye roller som forældre, præcis som os!). Tak for god inspiration – og ærlighed. /Maria

 • Reply
  Maria
  25. marts 2017 at 13:11

  Hej Lise. Jeg kan ikke finde linket til din fine buksedragt du skrev du ville ligge ud her på din blog. Hvilket opslag ligger linket under? 😊

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.