To streger på en pind – Lise og Michael
Lises verden Villys verden

To streger på en pind

Sponsoreret af Libero /Reklame for Libero / Annonce for Libero

Bleer, bleer, bleer überalles. Det er virkelig et hel ny verden fyldt med lortebleer, søvnløse nætter og masser af gylp. Men det er fantastisk! En babyverden, mit lille skrukke-jeg har glædet sig til i hundredevis af år! Samtidig med det meste er som forventet, så er hele mor-følelsen noget, man ikke kan beskrive eller forestille sig før man er blevet det.

De fleste kan nok huske det der ganske særlige øjeblik, hvor man opdager man er gravid. Det sidder fast som et helt unikt minde. Michael og jeg vandt Nybyggerne den 30. Marts 2016, og min termin var den 30. December. Præcis ni måneder efter finalen. Så man kan sige, at han er en finalebaby. Hehe. Selvom jeg sådan set først blev gravid efter finalen, så talte de min termin fra finaleaftnen. Det synes jeg egentligt er meget hyggeligt.

Jeg har været så klar til at få børn i mange år. Da jeg var 18 fik jeg fjernet cyster på æggestokkene, og efter både lægen, studievejleder og andre folk omkring mig, har opfordret mig til at få børn i en tidlig alder, så har det bare rykket både mig og Michael ret meget – forholdvis tidligt. Vi har været sammen i 6 år, så vi har jo sådan set rigtig mange oplevelser og erfaringer med i bagagen. Selvom det (i forhold til gennemsnittet) er ret tidligt at skrive ‘forældre’ på CV’et som 22 årig, så er det det HELT rigtig tidspunkt for os. Vi besluttede os for at nu skulle det være, da vi var færdige med optagelserne af Nybyggerne.

Jeg blev ikke gravid i første hug, og som så mange andre, der har besluttet sig for at få børn, så sidder man der, totalt spændt, og håber på at der snart sker noget. Men så begyndte Nybyggerræset – og heldigt for skrukke mig – så glemte jeg alt om baby-projektet.

Et halvt år efter, to uger efter finalen, testede jeg positivt. Det var så vildt at stå med en positiv graviditetstest i hånden. Og især på den måde det foregik. Vi var hjemme ved Michaels forældre og pakkede alle vores sager (der var opmagasineret)  i kasser. Jeg fandt en graviditetstest og jeg tror pr instinkt jeg tænkte: “Nu går jeg ned og tisser på den der”. Haha, den skulle i hvertfald ikke ligge og flyde. Jeg havde faktisk overhovedet ikke tænkt jeg var gravid, på noget tidspunkt. Og jeg var heller ikke gået over tid. Men eftersom det var blevet lidt en vane at tisse på de der pinde, så gjorde jeg det bare. Haha. Er der andre der kender det? Jeg har nok tisset på 10 styks, så det var bare ikke noget, jeg lagde noget i.

Da jeg havde tisset lagde jeg den fra mig, vaskede hænder og skulle egentligt til at gå ud. Jeg kom i tanke om den og tog den op, og kiggede… Så fik jeg bare den STØRSTE klump i halsen. 2 (!) streger. Hvad sker der?! Jeg kan huske mit hjerte hamrede afsted. Total kaotisk tidspunkt at opdage man er gravid. Vi stod der med flyttekasser overalt, og nogle dage senere skulle vi rykke til Farum. Vi havde sagt jobs op, droppet ud af studie og var klar til at starte på ny. Kæmpe omvæltning i forvejen. Ja, og hvorfor så ikke lige snuppe en baby også?

p4140009

Jeg listede op ad trappen til Michael, og sørgede for at Michaels forældre ikke var der. Michael kunne se på mig der var et eller andet helt galt. Jeg sagde til ham, at han lige skulle sætte sig ned. Han var total forvirret, for vi havde faktisk glemt alt om det der babyprojekt. Jeg sagde til ham “Du skal være far”, og Michael blev nærmest ligbleg. Han fik tårer i øjnene af glæde, og gav mig det største kram. Der stod vi egentligt i ret langt tid, smilte og små-grinte. Meget surrealistisk, og jeg vidste ikke om jeg skulle tro på det. Men det var rigtigt, og vi valgte at fortælle det til vores forældre samme dag. Og vores søskende. Vi har jo et ret tæt bånd, og selvom det var meget tidligt i graviditeten, så havde vi brug for de vidste det. Vi var enige I, at hvis det gik i vasken, så skulle de også vide, at det var derfor, vi måske var triste. Vi havde også virkelig brug for støtten midt i flytningen.

Ni måneder senere kom Villy til verden (du kan læse om fødslen her og den første tid her) og han er det største der er sket for os. Ligesom alle andre forældre ville sige det. Og på trods af lortebleer, gylp og søvnløse nætter, så er det det hele værd!

Sådan ser vores familieprofil ud pt

Til sidst vil jeg slå et slag for Libero Klub, hvor du som forælder kan få masser af gode tips og tricks, og hvis der er noget man er i tvivl om, kan man finde svar derinde. Jeg ved om nogen hvor MEGET man googler underlige ting, når man er blevet forælder, og i Libero Klubben samler altså bare de fleste af de ting, man kan være i tvivl om. Desuden er der forums, hvor man også kan stille spørgsmål til andre medlemmer. Og  hyggeligst af alt – og noget nyt – så har de lavet en slags digital ‘Barnets Bog’, hvor man med sin omgangskreds kan dele billeder, opdateringer og den slags. Det er altså mega smart, for så behøver du ikke at bombardere din instagram eller facebook med babybilleder. Så kan du bare invitere dem, du synes kunne have lyst til at følge dit vidunder. Jeg tænker det nok ikke altid er ALLE der vil høre om dit barns ’tisse-på’far-historier’ osv. På Libero Klubben kan du bare gå baby-spamme-amok! Helt uden nogle klager. Du kan tilmelde dig her.

Hvordan husker I øjeblikket, hvor I fandt ud af at der var et lille væsen i maven? Og tak fordi I læser med! // Lise

Læs også

2 Kommentarer

 • Reply
  Katja
  19. april 2017 at 19:28

  Jeg kan huske da jeg fandt ud at vi ventede den yngste. Min kæreste var i København på kursus og jeg havde haft symptomer på graviditet i et par dage. Jeg tog 2 test på samme tid. Der kom 2 streger på ikke engang 2 minutter. Måtte ringe til min kæreste og fortælle det. Han blev så glad og det var vi begge to.
  Med den ældste var vi 20 og 21 år. Der gik vi sammen ud på toilettet da jeg havde gået 1 uge over tid. Han gik så da jeg havde tisset på de 2 test så da der kom 2 fine streger måtte jeg kalde på ham selvom han stod ude i gangen. Vi var så lykkelige og glade! ❤

 • Reply
  Cecilie
  20. april 2017 at 14:10

  Uhh, jeg var 16 år da jeg stod med den positive test – sååå, det er jo nok en lidt anden historie!

  Til gengæld var jeg flyttet hjemmefra. Med min 3 år ældre kæreste. I en andelslejlighed. I en by 50km væk fra min familie.

  Jeg var på mange måder voksen.

  -Og var faktisk ikke er sekund i tvivl om, at en test jeg ville tage lige om lidt, ville være positiv – på trods af at jeg kun var 5 uger henne.
  Min kæreste og jeg havde talt om at de var en chance/risiko for at jeg var gravid, og ingen af os var i panik.
  Så da jeg en formiddag besluttede mig for at teste, og så de magiske to streger, blev jeg faktisk kun glad 😀 Min kæreste lige så.

  I dag har vi en dreng på 9 år! Vi gik fra hinanden, da han var 2 år – men vi har det bedste forhold til hinanden i dag 🙂
  Og jeg venter stadig på den dag jeg får lov at planlægge en lillebror/søster 😉

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.