Burde man stoppe? – Lise og Michael
Lises verden

Burde man stoppe?

Jeg modtager i ny og næ beskeder og kommentarer som “Burde du ikke ligge telefonen?”, “Du har for meget tid” og “Hvorfor deler du næsten alt med de sociale medier?”. De kommentarer dræner mig en smule for energi, og selvom jeg atter forsøger at trække ‘PYT’-kortet, så må jeg indrømme at det alligevel får mig til at tænke over tingene.

Og netop sådan en kommentar på instagram, fik mig her til morgen til at ligge i sengen og tænke det igennem. Ja, og så var det jo oplagt at få tankerne ned, her på bloggen.

For jeg deler RIGTIG meget af vores liv. Da vi gik ind i “projekt-Nybyggerne”, havde vi besluttet os for at gå all in. Vi anede ikke, hvor det ville tage os til, men i dag, hvor vi har vundet huset og har fået alt det med, som vi har, så synes jeg det har været det værd. I den tid Nybyggerne rullede over skærmen lukkede vi (næsten) 100% op for vores liv gennem de sociale medier. Det viste sig, at jer følgere, følte I kom ekstra tæt på, og det synes vi var super hyggeligt.

Efter vi vandt eskalerede det. Folk ville for alvor virkelig gerne følge med. Og det er jo forståeligt. Jeg kender det jo selv. Man har fulgt nogle TV-personligheder over en tidsperiode, og så er det da vildt spændende at kunne holde det ved efterfølgende. Man føler jo man kender personerne. Sådan har jeg det i hvertfald selv.

Vi fandt ud af at det her med at ‘dele vores liv’ eller ‘bidder’ af vores liv, med jer, kunne blive en levevej. Her 1 år efter finalen lever vi stadig af det. Men for at man kan nyde skal man yde. Og i mit tilfælde er det at lukke lidt op for vores liv, på ganske ærlig vis. Både de store begivenheder, men også de der lidt kedelige hverdagssituationer. Så det kan spænde fra bryllup til noget så simpelt som dagens måltid eller en tur på toilettet. Det er jo også super fedt for os, som familie, at vi kan leve af bare at være os selv. Det giver os vanvittigt gode muligheder. Vi kan altid tage arbejdet med os, og vi kan stort set være hvor som helst i verden, samtidig med vi arbejder. Men det betyder også at vi hele tiden tænker jer med ind i vores liv, og derfor har jeg (og Michael til tider) ekstra tit telefonen i hånden. For dele foregår jo immervæk der.

Når det så er sagt, så er jeg meget opmærksom, og bruger enormt meget tid, på at lægge telefonen væk når jeg eksempelvis er sammen med mine venner, familie og mødregruppe. I de situationer vil jeg helst have ‘fri’ og bare nyde at være sammen med andre mennesker. Derfor deler jeg meget sjældent de stunder. I hvert fald ikke lige i øjeblikket, hvor jeg er sammen med dem. For det betyder en del for mig at jeg også har tidspunkter uden jer, de sociale medier og min telefon. Og de få øjeblikke hvor Villy er en del af min instagram, er jo kun ganske få minutter ud af de 24 timer i døgnet, jeg er sammen med ham. Til gengæld kan jeg gå ganske instagram-amok så snart han sover. For på det tidspunkt, hvor jeg er alene hjemme og Villy sover, så går alt det her jo reelt set kun ud over mig selv.

Men hvad får mig til at fortsætte? Ja, jeg har lavet et lille billede med et udpluk af nogle hovedårsagerne til, at jeg fortsætte med at dele vores liv og hverdag. For disse udpluk er det hele værd. At kunne inspirere folk kreativt, ja det er fedt. Men det bedste af det hele, er når jeg har hjulpet andre i samme situation med mine ærlige og ufiltrerede billeder og historier. Så føler jeg, at jeg som person, får noget ud af galskaben! Med fare for at lyde selvfed, så læs med her:

collage-1

 

Desuden er valget 100% mit. Vi er ikke tvunget til noget som helst, så hvis jeg en dag bliver træt af det, så kan jeg jo deaktivere min instagram, slette min snapchat og på den måde lade være.  Men jeg fortsætte så længe et giver mening. 🙂 Tak til alle der følger med – og for alle søde kommentarer og beskeder. Det ganske hyggeligt, og jeg elsker mit arbejde. // Lise

 

PS. Det her indlæg er bestemt ikke et råb efter medlidenhed eller noget. Jeg havde bare brug for at få det ned på skrift. OG så kan jeg fremtiden linke til dette indlæg, når folk skriver nedladende til mig. Smart, ikke?

Læs også

6 Kommentarer

 • Reply
  VenterPaaVinBlog
  3. maj 2017 at 11:40

  Jeg har også blogget/instagrammet i flere år, og det giver nemlig en rigtig meget tilbage – og jeg er også blevet bedre til at lægge mobilen fra mig (: Det er simpelthen så hyggeligt et miljø, at færdes i – og meget mere uformelt end nogle går og tror. Man bestemmer nemlig selv, om det er i køen i Fakta eller mens ens gæster er på toilettet man opdatere ens profil, det behøver ikke at være sådan, at man ikke er tilstede i nuet 😀

  – A

  • Reply
   Lise og Michael
   3. maj 2017 at 11:50

   Hejsa. Du har så ganske ret! Man lærer på en eller måde at distancere sig fra mobilen. Fordi den på en eller anden måde bliver ‘arbejde’, så når man rigtig holder fri, så er det nemmere at ligge den helt væk. 🙂

 • Reply
  Tina
  3. maj 2017 at 16:58

  Nej nej søde Lise. Hvis du stopper, hvad skal vi så få tiden til at gå med? 😊 du spreder SÅ meget godt humør ned dine små skøre klip 🖒 bliv endelig ved. Kram fra os ❤

 • Reply
  Marie
  3. maj 2017 at 17:50

  Ville blive vildt ked af at du stoppede, jeg får så megen inspiration af at følge dig, både dit humør og jeres måde at være forældre på. Det er super fantastisk!!!

 • Reply
  Lotte
  4. maj 2017 at 8:41

  Tak for det du/I vælger at dele. Det er super hyggeligt at følge med.😊
  Jeg forstår fuldt ud dit/jeres standpunkt. Der er altid folk, der vil være kritikere. I virker til at gøre det godt og som I føler det giver mening 👌❤
  Selvom jeg hverken har en blog eller for den sags skyld så mange følgere på IG, er det en konstant balancegang for mig at styre lysten til at tage billeder, optage video og hvor ofte jeg skal dele noget af min lille (over mega skønne😂) dreng…Det er da hyggeligt at dele sin glæde og sit liv! Og selvfølgelig har man ikke telefonen fremme hele tiden – det er alt for bøvlet at passe baby med en arm 😂😂😂!
  Go’ vind ✌️

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.