Sådan gik det, da jeg var alene med baby for første gang – Lise og Michael
Lises verden

Sådan gik det, da jeg var alene med baby for første gang

I søndags tog Michael mod jylland, hvor han havde noget arbejde. Først i går aftes, her 5(!) hele dage senere, kom han hjem. Det betyder altså, at det bare har været Mor og Villy alene hjemme hele ugen. Jeg har aldrig været alene med Villy i mere end en eller to dage….

Og hvordan har det så været? Jamen, virkelig godt!

Jeg havde frygtet, at det ville være rent skrig og skrål, mad i håret og nul søvn, når der ikke var en at dele baby og husholdning med. Men hvis I har fuldt med på Instagram, kan I nok se, at historien er en lidt anden.

Selvom vi begge har savnet Farmand, har vi også bare hygget os, Mor og Villy. Vi har danset, hørt musik, puttet og grinet. Men udover al hyggen, har jeg haft tid til både at lave lidt arbejde (Søstrene Vandborg), og så har jeg haft gang i den HELT store sortering herhjemme.

Vi er aldrig kommet hundrede procent på plads i Nybygger-huset. De to ekstraværelser, altså dem vi i Nybyggerne lavede til TV-stue og kontor/krea-rum, har i vores første år som ejere af huset skiftet karakter og funktion MANGE gange. De har begge fungeret som gæsteværelser. ”TV-stuen” har været værksted, værelse for først vores venner og senere min bror og hans kæreste (og ind imellem alt dette roderum…), for nu at være blevet Villys værelse. Krea-rummet har hele tiden været lidt et opbevaringsrum, men gæstesengen, som vi byggede i Nybyggerne har trillet ind og ud af rummet en del gange. Vi har tegnet derinde, lavet alt fra regnskab til elektrikerarbejde med lamper, og ja, nu er det så kombineret gæsteværelse og kontor/krea-rum.

img_8098

I de her rum er der blevet fyldt op med gamle sager, og dem har jeg allesammen været igennem nu. Der er blevet sorteret og kastet papirer og sager til højre og venstre i UD- og GEMMEbunker. Nogle ting er blevet smidt ud, andre er givet videre. Jeg har fundet gamle dagbøger (se selv her) og fantastiske minder fra forskellige rejser.

Når man sådan sorterer og kommer helt ned bag skuffer, skaber og modulsenge, dukker der også andet end sjove minder og gamle regninger op: nullermænd og snavsede gulvlister eksempelvis… Jeg knoklede med sorteringen, så den næste opgave valgte jeg at betale mig fra. Så var der også tid til lidt mere dans med Vilsen og en tur ind til min dejlige smukke og skønne bedste veninde Nanna i København.

Et par naboer længere ned ad vejen har flere gange snakket godt om professionel hjælp til rengøringen. Jeg ville gerne overraske Michael med et ryddeligt og rent hjem, når han kom hjem igen, men jeg orkede altså ikke mere selv, så jeg tog kontakt til firmaet, som mine naboer har anbefalet mig. De kom så i dag og ville gerne lave en aftale med mig, om at hvis jeg nu gav anbefalingen videre, gav de en lille rabat. Så det fik jeg: rabat og et rent hjem. En anbefaling værdig er de to skønne damer, der kom og gjorde hele hytten rent i hvert fald også. Firmaets navn lever rimelig godt op til hvordan mit hjem ser ud – Totalt Rent (med Carsten Haudrup) og I kan finde dem lige her.

Engang i mellem er det altså fantastisk at komme i bund med oprydning og rengøring – og med et helt Aalborg-liv og lejlighed pakket i 40 flyttekasser puttet ind i et Nybyggerhus, der i forvejen har det hele, hober det sig nemt op. Også støvet. Nu er Michael hjemme og vi nyder alle tre vores rene hjem. Michael havde (heldigvis) travlt med at kysse og kramme sin søn (og undertegnet) og lagde ikke i første omgang mærke til forandringerne. Men efter gensynsglæden har lagt sig, har han nu kommenteret og rost mit hårde arbejde. Det fylder i hovedet med rod, bunker, støv, beskidte fodlister og fedtede køkkenskabe. Nu er der plads og tid til familiehygge og nye kreative idéer. Nu sover Villy trygt i sengen på sit nye (rene!)  værelse og Mor og Far med et glas vin i hånden. Nu er det bare tid til at være familie! Det har været al knokleriet og pengene til ekstra rengørringshjælp værd! Meget anbefalelsesværdigt!

Jeg slutter lige af med et par billeder af vores skønne rene hjem. Og et lille smugkig på Villys nye værelse!

Kys og kram fra Lise.

p8121536 p8121543 p8121554 p8121562

Læs også

7 Kommentarer

 • Reply
  Steen clasen
  12. august 2017 at 12:32

  Tak for lån af Michael, han er for sej 💪🔨😃

 • Reply
  Laura
  12. august 2017 at 15:05

  Hvis det er en cvr registreret virksomhed kan du trække op til 6000kr/pr person årligt, fra i SKAT. Gælder rengøring, indkøb, tøjvask og andet. Tjek det ud 😀

  • Reply
   Lise og Michael
   12. august 2017 at 16:31

   Ja, det har jeg godt læst om. Det er nemlig et CVR registreret firma. Det skal klart overvejes at få besøg af dem oftere! Måske sådan hver anden uge. 🙂

   • Reply
    Pernille
    14. august 2017 at 12:59

    Vi blev forældre i i juni 2015, og med to studier og to jobs fik min mand overtalt mig til, at vi skulle betale os fra rengøringen. Jeg synes mest af alt det var spild af penge og fjollet, men jeg gik med til det. Fra første gang de var her, har jeg været tilfreds og har lige siden ikke skullet bekymre mig om der nu var rene gulve, en sund luft i rummene og kalk på badeværelset. Det er den bedste investering, vi har lavet. Bekymringerne er væk og ekstra kvalitetstid skabt til andre sjovere familieaktiviteter.

 • Reply
  Rikke
  12. august 2017 at 15:44

  Hej Lise. Hvor er det blevet flot. Ved ikke om du har skrevet det et andet sted, men laver du en diy af den “sky” bag sengen på den bettes seng? Hilsen en håbefuld Aalborgenser 🙂

  • Reply
   Lise og Michael
   12. august 2017 at 16:31

   Hejsa Rikke. Jeg har ikke skrevet noget om det nogen steder endnu, men jeg kommer til at lave en DIY, ja 🙂 Med hjælp fra Michael, selvfølgelig!

 • Reply
  Jette Gad
  13. august 2017 at 7:53

  Det lyder som nogle virkeligt gode dage du og Villy har haft sammen… og hvor har du også været effektiv.. min kære mand har i årevis forsøgt at overbevise mig om at vi jo kunne få rengøringshjælp og jeg har altid afvist det men hører fra andre at det er de bedste penge de har givet ud når de har rengøringshjælp – måske jeg skulle give det et forsøg 🙂 rigtig god søndag til jer…

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.