Vi flytter!!!! – Lise og Michael
Lises verden Michaels verden Villys verden

Vi flytter!!!!

img_6342Det her clickbait så det batter! Men det er altså rigtig. Vi flytter! Men det er ikke forevigt, vi siger farvel til vores skønne Nybyggerhus. Vi siger faktisk bare på gensyn. For vi flytter kun midlertidigt. Vi flytter nemlig rigtig langt væk. Faktisk næste 10.000 km. Lige så snart vi er færdige med TV-optagelserne, skal vi nemlig til Nicaragua.

Nu skal det være! Det er en drøm vi altid har haft, og rejsen har været i vores planer i et års tid. Vi har sparret sammen, forberedt os og glædet os i rigtig lang tid. Flybiletterne er købt for måneder tilbage – selvfølgelig me afbestilling hvis vi skulle ombestemme os. Det med at ombestemme, har været et ret stort issue. Da vi fik Villy for godt 7 måneder siden, var vi ærligt i tvivl om vi kunne klare at rejse væk. Og i så lang tid – til så fremmed et land. Men måned efter måned, er tingene blevet nemmere og vi har fået mere blod på tanden. Så nu gør vi det fandeme. Villy er jo glad hvor end han er. Så længe han har en mor og far der trives.

Hvor skal vi bo? Jeg har før været alene på en lignende rejse. Tre måneder til Guatemala, nabolandet. Det kan du læse om her og her. Jeg boede dengang privat og blev kæmpe fan af det. Derfor har vi fået Danish Volunteers til at finde en rigtig sød familie, og vi har hørt rygter om, at de også har småbørn. Nå vi bor lokalt har vi også på forhånd betalt for kost og logi. Familien kommer til at stå for den del. For os er det perfekt at have en fast base, men det betyder slet ikke at vi IKKE kommer til at rejse ud. Nej, for det er bestemt også planen. Vi skal helt sikkert opleve forskellige steder i Nicaragua. 

Vi skal arbejde frivilligt. Når vi kommer derned, skal vi have nogle timer om ugen i landsbysskolen. Hvor lidt og hvor meget er faktisk op til os, men vi har lit en idé om at vi kommer til at tage afsted hver for sig – på skift. En hjemme ved Villy og en på skolen. Vi skal i samarbejde med lærerne aftale forskellige fag og aktiviteter, vi kan undervise i. Michael er tidligere badmintontræner, så han kunne lære dem det, og jeg er ligeledes tidligere dansetræner. Det kunne også være spændende at have engelsktimer. Vi skal selv gå på sporgskole. Michael kan ganske få fraser på spansk, hvor imod jeg sagtens kan føre en samtale. Det bliver så fedt at få pudset mit spanske lidt! 

Forelsket i latinamerika. Ja, jeg, Lise, har en kæmpe forkærlighed for latinamerika. Folk er så søde og venlige – og trods alle skræmmehistorierne – har jeg aldrig oplevet modsat. Selvom pengene er små og fattigdommen stor, så bliver man altid mødt at et hjertevarmt og kærligt menneske. Den kæmpe kulturforskel vækker min nysgerrighed, og jeg har altid drømt om at tage Michael med dertil. Og Villy. Da jeg var i Guatemala mødte jeg et dansk par, der havde deres 2 årige datter med, og jeg tænkte dengang: “Det skal være mig engang”. Og det bliver det nu!

Vi har holdt det for os selv. Og det er faktisk mest af alt for at holde vores drøm for os selv. Vi har en hel del følgere og læsere, og vi ved også at der sidder folk bag skærmene, som har en anden mening end vores. Vi ved nogen tænker “er det nu forsvarligt” og “burde i ikke blive hjemme”. Vi får altid de der kommentarer på de sociale medier, med at vi burde tage den med ro. Og det er skideirriterende. Vi har ikke lyst til at vores drøm, har skulle gå i vasken, fordi vi måske har ladet os påvirke af andres mening. Vi rejser til et fattigt land med en lille baby, og de fleste vi har fotalt det til, har sagt: “Hvordan tør i det?”. Den sætning, kan få os til at føle som dårlige forældre, men kun for en stund. For vi ved jo godt, at vi ikke er dårlige forældre, fordi vi tager ham med. Vi rejser ned til et land med færre resourcer, men med totalt skønne mennesker. Det bliver SÅ godt for os alle tre. Vi kommer til at vokse som familie og vi tror endda vi får mere rejselyst, efterfølgende. Vi er ikke bange for mennesker. Og vi er ikke bange for andre kulturer. Så vi gør det! Og vi tør godt fortælle jer om det nu.

Vi håber begge to at det bliver vores bedste beslutning og at vi kommer til at nyde det. Vi kommer til at savne vores familier helt vildt, men så er det heldigvis heller ikke længere tid. I første omgang tager vi to måneder, og så må vi se om vi får lyst til at udvide. 😉  Vi har glædet os til at dele vores planer med Jer, men har holdt igen til vi var mere sikre, og knap så letpåvirkelige. For ja, det er langt at tage væk med et lille puds, men nu nærmer tiden sig med hastige skridt, og vi bliver mere og mere selvsikre. Michael gav mig en backpack taske i fødselsdagsgave, og jeg glæder mig til at indvie den! Vi har brugt det seneste år på at få en masse rejseerfaringer med Villy, og han er blevet rigtig god til at flyve. Så den del, er vi også spændte på!

Nu til Jeres hjælp! Har I nogle rejseerfaringer med små børn og lange rejser? Skriv en kommetar med dine bedste tips! Ja – og så mere specifikt. Jer, der har været i Nicaragua.. Hvad SKAL vi bare besøge? Og sidste spørgsmål, som jeg tænker nærmest er retorisk. Vil I have nogle updates i ny og næ fra Nicaragua? Har I forslag til hvordan vi skal opdatere jer, så vi ikke har for meget arbejde med det?

OG OG OG VIGTIGT! Skal vi tage dine ungers aflagte tøj med til fattige familier? Det vil vi i i hvertfald super gerne! Så har du et lager af dine børns aflagte tøj? I fin stand, som sagtens kan bruges igen? Så vil vi bede jer om at sende det til os. Vi fylder nemlig ekstra kufferter med tøj, sko og andre sager til alle de dejlige børn, vi skal ned til. Vi ville elske at modtage jeres sager, så vi kan glæde nogle meget fattige familier med tøj! Skriv en mail til lisevand@hotmail.com, hvis du sidder med tøj, du gerne vil donere, og derfor har brug for adressen. TAK! ps: vi sender også gerne billeder af glade børn i JERES tøj!

 

// Knus og kys og kram fra den lille rejseglade familie.

nicaraguaflagcoatofarms

Læs også

55 Kommentarer

 • Reply
  Nadja
  23. august 2017 at 21:46

  Hold op, hvor er I seje! Bliver helt misundelig og inspireret på en og samme tid. Håber I får en oplevelse for livet 🙂

 • Reply
  Sofie
  23. august 2017 at 21:54

  Hold nu kæft jeg misunder jer!!! og hvor er det mega fedt i skal ud i den store verden med lille Villy!! Min kæreste og jeg skal selv afsted med vores søn Arthur til januar hvor han vil være 9 mdr, dog ikke så længe som jer desværre! jeg håber i sender masser opdateringer og i får en fantastisk tur! 🎉🎉

 • Reply
  Mille
  23. august 2017 at 21:55

  Damn hvor er I seje. Elsker at I gør. Og lad jer IKKE stoppe af andres holdninger (oftes fordi de selv er bange), og vigtigt at udlive sine drømme,

 • Reply
  Tina Kastbjerg
  23. august 2017 at 21:58

  Hej Lise og Michael
  Jeg syntes det er super frisk af jer at tage afsted 👍 Det lyder til at blive en spændende tur
  Rigtig god rejse / tur til jer
  Kh
  Tina

 • Reply
  Freja
  23. august 2017 at 21:58

  Hej!
  Ih hvor spændende! Nica er det bedste land, jeg har lige været i praktik der i tre måneder for knap et år siden! 🙂
  Nicaragua har, som de fleste andre latinamerikanske lande, en virkelig sød befolkning. Hvilken by skal i bo i?
  Jeg vil klart anbefale, at i skal se vulcán Masaya, om aftenen kan man se levende lava. Det er ret turitstet og man får ikke meget tid på toppen, men det er virkelig fedt at se flydende lava. Isla de Ometepe er også ret flot og besidder også et par gamle vulkaner man kan bestige, og León – omend der er virkelig varmt, er det en by man ender med at bruge flere dage i end planlagt 🙂
  God tur! Og glæd jer. Vil i vide mere skriver i bare 😀

  • Reply
   Lise og Michael
   23. august 2017 at 22:24

   Tak for svar! Vi glæder os helt vildt. Her midt i TV optagelser er det så fjernt, men lige om lidt skal vi afsted, og så er det bare så fedt med så mange gode tips! Vi skal bo i Granada eller lidt udenfor. 🙂

   • Reply
    Freja
    23. august 2017 at 23:31

    Granada er også en hyggelig by. Jeg boede selv i Masaya, som er lidt mindre turistet – de har festival i nærmest de tre måneder i skal være der og er bestemt et besøg værd også, ikke mindst for deres kæmpe marked. Og hvis I tager dertil skal i tage en til Central plazaen og bestille mad og smoothies ved det sted, hvor de har kæmpe borde og bænke 🙂 stedet har den sødeste ejer med langt sort hår! Det er et must!
    Ville ønske jeg kunne komme afsted igen også, haha.

 • Reply
  Line
  23. august 2017 at 22:02

  Hvor er det fedt!!! Family goals 😍👌🏻

 • Reply
  Sara
  23. august 2017 at 22:22

  Det er så cool og virkelig lærerigt og udviklende som mennesker! Hvis folk kan leve derovre hvorfor skulle vi så ikke kunne tage dertil og leve ligeså? Som sagt er Ometepe et must! God tur! 🙂

 • Reply
  Sabina Haysen
  23. august 2017 at 22:26

  Jamen altså! Hvor er det bare sejt og fantastisk for jer alle 3! Sådan en beslutning kræver mod og vilje, planlægning og eventyr i blodet! <3

  Vi har rejst flere gange med vores børn som backpacker ( 4 x 4 uger), uden nogen plan eller bestilte overnatninger i både Dubai, Vietnam og Thailand. Den bedste investering i vores familieliv, vi nogensinde har gjort! Lad folk mene hvad de vil! I får det bedste måneder – og dem kan ingen tage fra jer!

  Tro mig, lille V kommer til at STORNYDE det! <3 At være sammen 24/7 så lang tid er da det, alle drømmer om!

  TIPS. Hmm? Den er svær! Jeg kender DESVÆRRE ikke til Latinamerika.

  – En rigtig god bæresele. Klapvogne er noglegange virkelig besværlige på markeder, i off. transportmidler osv.

  – Hængekøje til middagsluren. Den kan pakkes sammen i rygsækken og sættes op, når han (eller I ;)) er trætte.

  – Bleer! Væk OBS. Man kan ikke få bleer alle steder. Heller ikke i 2017 😉

  – Hav ALTID mad og vand med rundt. Ting tager altid 1000 gange længere tid derude. 1 times bustur bliver nemt til 8!

  – Håndsprit og WC-papir 😉

  -Forvent at tingene tager lidt ekstra tid med V. Vi plejer altid at sige, at ALT kan lade sig gøre. Men alting tager lidt længere tid med kids!

  – 4-5 gode legeting/bamse med.

  NYD rejsen og pas på hinanden!

  • Reply
   Lise og Michael
   24. august 2017 at 9:08

   Det lyder fedt med en glad rejsefamilie, som os! Hvor er du god! Skdie gode tips! Især det med hængekøjen. Sådan en må vi finde os! Tak skal du have!

 • Reply
  Sara
  23. august 2017 at 22:40

  Ej, hvor sejt og fedt at I gør det! Det tror jeg I bliver så glade for 🙂
  Jeg elskede Nicaragua da jeg var der! Var især forelsket i Granada og Ometepe. Vi havde kun gode oplevelser og folk var så søde. Vi kunne meget bedre lide Nicaragua end Costa Rica.
  Nyd det og glæd jer 🙂

 • Reply
  Bitten
  24. august 2017 at 7:25

  Vi rejste på barselsrejse i USA. Ikke så eksotisk og lang tid som jer. Mine bedste råd er: et sæde til Villy på de lange flyveturer over 4 timer med barn på skødet bliver hårdt for jer alle. Skab jeres egen hverdag, når I er rolige er V rolig, nyd at alle synes jeres guldklump også er verdens 8. vidunder og det er let at komme i kontakt med andre når der er børn. Det er så dejligt. Hvid I skal rejse rundt er det rart at have 2-3 overnatninger det samme sted. Og ja- fortsæt med at skrive så kan vi andre drømme os med 😊

 • Reply
  Camilla
  24. august 2017 at 8:07

  Lyder vildt fedt – gad jeg ogsåp godt 🙂
  TV optagelser – er der noget der er gået min næse forbi? 🙂

 • Reply
  Henriette Olsen
  24. august 2017 at 8:17

  Hvor er det fedt👍🏼 Mange mennesker ser kun begrænsninger når de får børn, men hvorfor?!? Spring dig ud i det og oplev noget. Det er så fedt i tager afsted!

 • Reply
  Louise
  24. august 2017 at 8:24

  Ønsker jer en fantastisk tur! Jeg har selv rejst med min dreng på 8 mdr – 10 timer i en flyver. Det gik over alle forventninger. Jeg havde rigeligt med snacks, sutteflasker og grød på poser med. Nyt legetøj og det gamle velkendte. Hans dyne og sut i snor. Hvis man skynder sig hen til gaten når den åbner kan man bede om at få en plads med et bassinet – en lift til væggen og der sov min dreng det meste af turen😊 Jeg havde sutteflasken parat ved op og nedstigning og det virkede

 • Reply
  Lone Stryhn
  24. august 2017 at 9:38

  Hej med jer 3 ❤ Ha en rigtig dejlig tur. Nyd det og nyd at I kan. Der vil altid være folk som vil snakke en fra sådanne ting, men lyt til dem som opmuntrer jer i stedet for. Da jeg skulle føde mit 4. barn hjemme, var der også mange der sagde, guuuuud tør du godt Det? Ja det gør jeg. Har haft 4 fantastiske fødsler, men den ro der er ved en hjemmefødsel var altså bare den bedste oplevelse og så nød jeg at have mine 2 store piger med til fødslen og når de en dag skal have børn vil de også føde hjemme 😉 Hyg jer og glæder mig til at høre om jeres tur 😍

 • Reply
  Birgitte staal
  24. august 2017 at 9:41

  Hej i 2 fantastisk mennesker 😊
  Håber i får en fantastisk tur 🌞
  Selvfølgelig skal i rejse afsted med Villy han er super nem og tag det hele som det kommer.
  Man kan ikke forberede sig på alt.
  Håber i opdater undervejs.
  Så vi kan følge med her hjemme fra.
  Fantastisk

 • Reply
  Mia
  24. august 2017 at 9:54

  Aarh det lyder jo mega MEGa fedt! Ønsker jer den bedste tur!

 • Reply
  Mette
  24. august 2017 at 9:54

  Vil bare lige sige, at jeg kun har gode erfaringer med at rejse med små børn. Var på en længere rejse til Asien med vores sønner da de var 2,5 år og 6 mdr. Kan ikke rigtig forstå folks frygt/angst for at rejse med små børn. Flyveturen er det mindste problem. Flyets motorer fungere som White noise, hvilket beroliger de små, så vi vi har aldrig haft skrig og skål på en flyver -endnu😉. Det er en rigtig god ide at bo privat eller med eget køkken da det bare er besværligt at have små børn med på restaurant hver aften- men det har I jo styr på👍🏻. Jeres søn har faktisk en rigtig god alder, da I endnu ikke er begrænset af hans lure, som jo bare kan ske i klapvogn. Ha styr på myggenet, køb myggesalver, hvor man på apoteket herhjemme kan få noget forebyggende og noget mod kløe, som man må give de hel små – tror de siger fra 2 år, men vi gav det nu også til vores den lille på 6 mdr. uden problemer. Det var guld værd. Husk termometer og Panodil jounior, hvis den lille skulle blive syg. God tur.

 • Reply
  Louise Krebs
  24. august 2017 at 10:40

  Stort respekt herfra 👍🏼 Jeg har aldrig kommenteret på nogle opslag, men dette synes jeg virkelig fortjener et 👍🏼! Har den dybeste respekt for I følger jeres drømme og kaster jer ud i hvad det nu er. Det er en kæmpe inspiration, som jeg helt sikkert tager med mig nu jeg selv er blevet mor for 13 dage siden. Man kan hurtigt føle begrænsningerne blive presset ned over hovedet på en, når man har fået et barn.. Så vil bare ønske jer en god rejse og oplevelse! Håber at kunne følge lidt af jeres rejse på Insta.

  • Reply
   Lise og Michael
   26. august 2017 at 10:18

   Hvor er du skøn, tak!! Og hey, du kan også sagtens kaste dig udi dine drømme, selvom du har fået børn! You can do it! Og tillykke. Den første tid er den hårdeste, men så kommer energien lige pludselig. Kh <3

 • Reply
  Laura
  24. august 2017 at 10:41

  Rigtig god tur til Jer. Må I få mange gode oplevelser, sat ind på feriekontoen.

 • Reply
  Trine
  24. august 2017 at 11:32

  Kære Lise og Michael,
  Hvor er det en fantantastisk ide og drøm i skal udleve. Jeg er selv forelsket i latinmerika og boet i Nicaragua (i byen Esteli). Jeg har derfor massere af tips og ideer til landet. Jeg har selv en datter på nu 2 år og vi har rejst fra hun var spæd til nu: både til Barcelona, Mexico, Usa og Bali mm. Jeg har masser af tips og ideer både til at rejse med baby/børn og til det fuldkommen fantastiske land Nicaragua. Men jeg tænker det er nemmere hvis I selv har spørgsmål at kontakte mig. Trine.kronborg.schmidt@gmail.com.
  Fantastisk DRØM. Jeg ønsker jer det bedste på jeres rejse.
  #atrejseeeatleve.
  Kh Trine

 • Reply
  Berit skonning
  24. august 2017 at 12:07

  Rigtig god tur.

 • Reply
  Berit skonning
  24. august 2017 at 12:08

  Rigtig god tur

 • Reply
  Ina
  24. august 2017 at 12:08

  Ej hvor lyder det bare sååå fedt. Misundelse er en grim ting og så alligevel…jeg er vildt misundelig på al jeres lækre rejsen bare det var mig. Jeg synes det er så fedt og sejt at i kaster jeg ud i sådan et projekt, og egentlig alle de projekter I har gang i. Det kræver en masse energi, mod og tålmodighed først at være selvstændig med en lille baby i nyt hus og så tage 2 mrd til den anden side af jorden. Bare det var mig der var så modig. Vi burde måske alle være mere modige og bare kaste os ud i at nyde livet i stedet for at sidde bag en skærm og dømme dem der tør leve livet til fuld.
  Jeg vil elske at læse jeres beretninger fra den anden side af jorden og selvfølgelig også dem der kommer inden da. Og måske en dag står mit eget eventyr for døren hvor min lille familie skal afsted på tur😊

 • Reply
  Inga Kristensen
  24. august 2017 at 12:50

  Hej med jer 🙂
  Prøv at gå ind på Altan.dk – han har nogle folk nede på et projekt med en Iværksætterskole og de er ved at bygge det op fra bunden. Det er Glenn Mott der står for det og han har kone og tre børn med derned 🙂 I kan følge dem på deres Brodcast på siden 🙂
  Held og lykke til jer og god tur 🍀
  Hilsen Inga Kristensen
  Fra ingasdagpleje.dk

 • Reply
  Inga Kristensen
  24. august 2017 at 12:53

  Hej med jer
  Prøv at gå ind på siden der hedder Altan.dk
  De har gang i et projekt med en Iværksætterskole dernede. Det er Glenn Mott der står for det og han har kone og tre børn med (den yngste bliver 2 år her til september)
  I kan høre om deres projekt på en Brodcast på siden 🙂
  Vil ønske jer held og lykke med det og god tur 🍀👍
  Dagplejekram fra Inga i
  ingasdagplej.dk

 • Reply
  Natasja
  24. august 2017 at 13:07

  Beholder i stadig jeres hus og flytter i tilbage igen?

 • Reply
  Julie mott
  24. august 2017 at 13:32

  Hej. Vi er en familie på 5, der flyttede til Nicaragua for 8 mdr siden. Vi er igang med at lave en iværksætterskole tæt på byen Jinotega og har en del danske frivillige. Vi har selv børn på 2, 9 og 11 og der kommer en anden familie med et barn på 7 mdr midt september. Det er jo ikke fordi man skal møde andre danskere når man er rejser ud, men I er velkomne til at komme forbi og besøge os og se vores område. Vi er i Kaffe området og er omringet af de smukkeste bjerge. Vi har nydt besøg i Grenada og San Juan, lago de Apollo og køreture op ad vestkysten. Den aktive vulkan ved Masaya er også en stor oplevelse. Skriv endelig! MVH Julie

  • Reply
   Lise og Michael
   26. august 2017 at 10:15

   Hvor spændende! Skriv endelig en mail til os på lisevand@hotmail.com, så kan vi måske planlægge at kigge forbi. Hvor langt er det fra Granada? 🙂 // Lise

 • Reply
  Helle Pedersen
  24. august 2017 at 13:44

  Hej med jer. Hvor er i friske og modige, det bliver jeres livs tur og med så god planlægning hjemmefra, skal det nok gå.
  I er unge og det er nu i skal gøre det, mens kræfterne er der. Jeg ønsker jer en rigtig dejlig tur med masser af oplevelser og jeg glæder mig til at følge jer. Kh Helle😀👍

 • Reply
  Lisbeth Engkebølle
  24. august 2017 at 15:43

  Det er super fedt i gør det👍
  Jeg har aldrig rejst med små børn, ville ønske jeg havde prøvet det. Men med den positive holdning i begge har skal det nok gå altsammen😉👍
  Ja når i er glade er jeres søn det nemlig også, så Go for it 👍
  Rigtig god tur og glæder mig til at se med, hvad i oplever
  Stor knus til jer alle 3 ❤️

 • Reply
  Astrid
  24. august 2017 at 16:25

  Hvis det vat noget kunne i altid prøve at skrive til Lego om de ikke ville donere noget i kunne tage med?
  Jeg fik doneret to store kasser med lego som jeg havde med til Afrika 🙂

 • Reply
  Kristina
  24. august 2017 at 16:46

  Godt! I bliver så glade for det, både det at rejse med barn og at rejse til Nicaragua. Har selv boet/rejst rundt der i 6 mdr og det er mit absolut yndlings land i Centralamerika!
  Til det med at rejse med barn. Sørg for at have en god ble reserve med indtil I finder ud af hvad i kan få dernede, evt prøv de “nye” stofbleer med indlæg. Så sparer i både på pladsen og miljøet. I Nica bliver skrald brændt eller får lov at forfalde i grøften, da det er de færreste steder der er skraldebiler. Derfor hvis I virkelig vil gøre en forskel, så prøv dem. Det er nemt at få vasket tøj dernede, så spar på det. I kommer alligevel til at bruge de samme tre-fire outfits:) angående Villy, sørg for at have noget panodiljunior, termometer og en ren kanyle med i tilfælde af at uheldet er ude og i er langt fra et ordentligt hospital. En god. Klapvogn, så i kan komme omkring, I’ve tøj. Og solcreme uden parfume. Alt andet er lige meget og spild af tid og plads. Tro mig, han synes bare at et er fedt at være med sin mor og far og det er en gave at rejse med små børn. Vi tager selv afsted med Vida på 4 og Loui fra d. 17.dec I halvanden måned dec-feb til Mexico med rygsække. Tidligere havde vi Vida med på “backpack” på sicilien I 5 uger da hun var to og vi manglede på intet tidspunkt legetøj eller underholdning. Udover en bold og badevinger. 🙂 skriv endelig for flere råd til både landet og til det at rejse med børn:) igen, megsejt at I gør det, I vil aldrig fortryde det, og dem der kommer med deres bekymringer gør det fordi at de måske mest selv er til charter. Hvilket dog også kan anbefales med småbørn! 🙂

 • Reply
  Signe Myrup
  24. august 2017 at 17:15

  Nicaragua er et spændende og dejligt land! Godt nok mange år siden jeg har boet der men al held og lykke på jerse vej og må I få en fantastisk tur 🙌🏻☺

 • Reply
  Susanne Hammer
  24. august 2017 at 20:54

  Bliver sikkert overfedtjeg ønsker jer bare en rigtig god tur. Vi sidder jo spændt og venter på billeder og film. Mon jeg kan kende Villy, når i kommer hjem. Måske i skal vente med at få Agaven til i er hjemme igen? Store knus til alle 3 fra mig.

 • Reply
  Lisa
  24. august 2017 at 21:07

  Jeg ville klart overveje at have en bæremeismed til V, vi har denne og vi bruger den meget.
  https://www.xxl.no/bergans-kids-trekking-baremeis/p/1088478_1_style
  Rigtig god tur, nyd det!

  • Reply
   Lise og Michael
   26. august 2017 at 10:11

   Ej hvor fint! Vi har en fastvikle i stedet. Vi øver og øver med rygbærring 🙂

 • Reply
  Alma
  24. august 2017 at 21:21

  Nicaragua er fantastisk, og især Granada, som jeg genkende på billedet, er en vidunderlig by. Jeg kan ikke forestille mig andet end, at I får en masse dejlige oplevelser hele familien.
  Held og lykke

 • Reply
  Rejsefeber
  24. august 2017 at 21:34

  Kære alle 3! Vi har en dreng på snart 3 og han har været med de mest fantastiske steder i verden! Irak, thailand, indonesien, bali, europa rundrejse, Egypten osv ! Ja hvad han ikke allerede har set i hans korte liv! Tænk ! I starten var han mega nem at rejse med (læs det første år) der følger de ligesom bare med! De sidste par ture har været mere udfordrende, mest fordi han (naturligt) bliver mere “reserveret” og sån, det hænger jo klart sammen med st han nu taler (næsten ligeså godt på engelsk som på dansk) og kan mærke stemninger på en anden måde, men også fordi han nu er en alder hvor “fremmede” henvender sig til ham, og ikke til os, hvilket naturligvis gør ham mere utryk! Og det er nok det😂 Resten har været en gave! Vi er kommet meget tæt på hinanden som familie, og har haft nogle vanvigttige oplevelser sammen

  • Reply
   Lise og Michael
   26. august 2017 at 10:09

   Tak for at dele din side af det. Vi glæder os sådan til at rejse med Villy. Vi er sikre på det bliver fantastisk <3

 • Reply
  Sarah
  24. august 2017 at 21:54

  GLÆD JER!!! Nicaragua er intet mindre en fantastisk. Har selv været der af to omgange og er fuldstændig forelsket i menneskerne og kulturen. Har selv været i Guatamala også, men Nicaragua kom bare mere under huden på mig. Nu ved jeg ikke hvor i skal bo? Men i skal helt sikkert besøge byerne Masaya og deres marked. Granada er em gammel og meget smuk koloni by, med smukke bygninger, hyggelige små spisesteder og bådture. Ometepe er bestemt også et besøg værd, vulkan ø, formet som et timeglas med en aktiv og en “død” vulkan. Så smukt. I skal selvfølgelig også et smut ned sydpå til San Juan del sur og surfe og dase på stranden. Hvis i trænger til Bounty og bare flade ud og nyde hinanden, er Little corn Island et smukt og lækkert besøg værd, husk dog at tjekke om de har fået atm’s på øen, ellers skal i huske kontanter;) vi boede i en lille hytte midt på stranden i det caribiske hav, lokale fiskede rokker inde ved vandkanten om aftenen og serverede det. En god blandning af lokale og hyggelig afslappende stemning af turister. Glæd jer, Nicaragua er mit absolutte yndlings land i Mellemamerika 🙂

  • Reply
   Lise og Michael
   26. august 2017 at 10:08

   Kæmpe tak for tip <3 Vi glæder os så meget, i sær når vi hører jeres beretninger! Kh

 • Reply
  Tina
  25. august 2017 at 19:28

  Hvor lyder det spændende, ville ønske jeg havde haft jeres mod, da mine unger var små

 • Reply
  Anne Larsen
  26. august 2017 at 7:48

  Kære jer. Så flot og så modigt at i forfølger jeres drømme 😊 Jeg vil blot give jer et lille praktisk hint, til at Villy får en god flyvetur. Der findes øredråber i håndkøb på apoteket som kan lette trykket i ørerne og mindske/undgå ørepine, da små børn ikke rigtig kan trykudligne selv som vi andre kan. Dette har vi selv brugt til børnene da de var små. Da de blev lidt større fik de ganske alm. Næsedråber. 1/2 før i letter og 1/2 time før i lander vil være et godt tidspunkt at dryppe ørerne. Til slut vil jeg ønske jer en rigtig skøn rejse 😊 Mvh Anne

  • Reply
   Lise og Michael
   26. august 2017 at 10:06

   Tak for tip <3. Vi har fløjet med ham 8 gange allerede, og aldrig har der været probelmer med ørerne. Men det kan selvfølgelig godt være når rejsen er længere. Vi glæder os så meget! Kh

 • Reply
  Lisbeth
  27. august 2017 at 1:00

  Rigtig god tur til jer, håber i får nogle fantastiske oplevelser 😉

 • Reply
  Nina
  31. august 2017 at 8:59

  Kære Lise,
  Det lyder så spændende og fantastisk!. Jeg ville rigtig gerne læse om din tidligere tur til Guatemala, men synes ikke der er et link?
  Hilsen Nina

 • Reply
  Marie
  7. september 2017 at 7:05

  Hvor er det fedt, at I gør det! Vi var i Nicaragua sidste sommer og kan klart anbefale Isla de Ometepe – en vulkanø i Lake Nicaragua, der bare er smuk med smuk på. Vi boede på Finca Montania Sagrada, som var fantastisk – lidt isoleret, men virkelig smuk og med en masse dyr, eksotiske blomster og søde mennesker 😊

 • Reply
  Julie
  18. oktober 2017 at 14:55

  🙌🏽 At læse det her indlæg giver så meget blod på tanden! Min kæreste og jeg drømmer altid STORE drømme om længere rejser og at flytte til udlandet, men med en lille skiderik i maven, blev jeg pludselig nervøs og så alle begrænsninger. Når vi lufter ideerne for venner og familie kigger de altid på os, som om vi er de værste kommende forældre i verden, så TAK for det her indlæg, hvor det er tydeligt, at I har oplevet det samme og tænkt samme tanker, men alligevel gør det! Jeg følger så meget med i jeres eventyr 😊 Hurra for eventyrlyst – uden, men også med børn!

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.