Hvorfor var jeg indlagt? – Lise og Michael
Lises verden

Hvorfor var jeg indlagt?

Når man har et håb og en idé om en blog, der skal handle måske 50% om DIY, indretning og gør-det-selv og 50% om os som familie, så er det sgu lidt et nederlag endnu engang at skulle skrive et indlæg omkrig vores dårligdomme.

Men sådan er det! For året i år har bare været en rigtig stor del sygdom. Så jeg skriver lidt om det igen nu… Gå væk fra indlægget nu, hvis du allerede nu ved, det ikke har interesse. Det er ikke fedt at fylde sit indre med andres dårligdom, hvis man synes der er fyldt op på den konto. Det kender jeg selv!

Nå….. Ja, vi røg på hospitalet igen. I år 2017 kan vi tælle 6 indlæggelser. 1 til Villy, 5 til mig. Det er sgu i orden at have lidt ondt af sig selv, når tallet er så højt. Det er for meget! Især fordi vi LIGE var kommet hjem fra Nicaragua. Den der tid efter en rejse, hvor man lige skal fordøje, tænke, kigge billeder og lytte til musikken derfra. Sådan en sentimental tid, hvor man lige lander. Den blev vi lige snydt for. I stedet kunne vi bruge dagene på Hillerød Sygehus med mange blodprøver, tårer, tests og bange anelser.

Det var en hård uge, men nu er den overstået! For vi er blevet udskrevet igen! Det er dejligt. Her er så dejligt! Vi fik følgende af – og bekræftet af lægerne:

 1. Malaria NEGATIV(det tog 4 dage at finde ud af det zZZzzz), Dengue NEGATIV, Influenza NEGATIV.
 2. Via røntgen fandt de noget på lungerne. En formodning om Atypisk/kold lungebetændelse og derfor opstart af antibiotika.
 3. En formodning om at vi alle tre har kighoste. Har nogen haft det? Michael og Villy har hostet i laaang tid, og de kan derfor ikke behandles. Jeg er lige begyndt, og kan derfor godt få medicin. Vi har taget det med fra Nicaragua.

Det giver jo også OK mening det hele. Og vi overlever! Hvis lægen har ret, så har vi ikke fanget noget helt vildt farligt med hjem. Man vaccineres mod kighoste, men man kan godt få det alligevel. Og Villy er jo ikke fuld vaccineret endnu. Men det går nok! Det har været en rutchebanetur fordi den ene diagnose efter den anden er blevet slynget op i luften. Mange ting er googlet, og det hjælper ALDRIG!

Problemet er bare, at lægen havde en lille mistanke om noget andet også. Endnu en ny diagnose, som jeg har hørt om, men ikke kender… “Nå ja, vi vil bede dig om at have telefonen på dig i næste uge, for hvis tuberkolosetesten er positiv skal vi kunne få fat på dig.” Og jeg synes det bliver ved med at hænge fast i min bevidsthed. For symptomerne passer – alle sammen. (Jaja, det passer også på andet, men stadig) Men vi har valgt ikke at male fanden på væggen. De sagde jo der var lille chance. Kun 300-450 tilfælde om året i DK.

Så jeg glæder mig bare til at få svar. Til at de siger den er negativ. Så jeg ikke skal have ondt i maven! Og det vigtigste er jo, at jeg har det bedre og vi er hjemme igen. Jeg forsætter mig mantraer i hovedet: “du har lungebetændelse og kighoste” og “ikke mal fanden på væggen” og så går det nok! Jeg er nok i bund og grund bare så træt af at jeg ikke kan sorterer virusser og baktusser fra. At min krop rager alting til sig. Det er udmattende, og det skal jeg have hjælp til at undgå!

Til sidst en tak fordi I hænger fast og bliver ved med at følge os. I gode tider og knap så gode tider. I kommer i hvertfald ret tæt på. Og det er helt bevidst – det hjælper mig nemlig! Og i ny og næ er det rart med en virkelighedsflugt – som min instagram. Totalt godt fristed. Følg med derinde, hvis det er! Og så lige et shoutout til en herregod og støttende mand. Vi har skændtes så meget, som aldrig før. Og det er okay! I sidste ende er han den bedste støtte og selvom han glemmer at pakke de ting, jeg gerne vil have, så er han der alligevel altid med nus, knus og kram.

Kh Lise og co.

25198583_10214781508115104_125509564_o

 

Læs også

16 Kommentarer

 • Reply
  Janni
  10. december 2017 at 19:48

  Rigtig god bedring – håber dit år 2017 med klippekort til sygehuset blir erstattet af et dejlig 2018 kun gode ting… og ingen indlæggelser

 • Reply
  Katharins
  10. december 2017 at 19:59

  Mig, min mand og vores dengang 2 mdr gamle datter havde kighoste for præcist 1 år siden nu og var indlagt 11 dage med hende. Så forfærdeligt da de ikke kan hoste så godt når de er så små. Men som voksen og større barn/baby er det mest irriterende, og heldigvis ikke farligt:) mest hvis man smitter andre små babyer som er under 6 måneder. god bedring!

 • Reply
  Nadja
  10. december 2017 at 20:03

  Rigtig god bedring 😘 Og vær ikke så bekymret for tuberkulose. Jeg arbejder i hjemmesygeplejen og har flere borgere med det. Det er nemt at behandle og smitter kun hvis man er meget tæt med folk. Så du burde kunne nå til Jylland til jul, selv hvis det nu er tuberkulose 🎅🏻

  • Reply
   Lise og Michael
   10. december 2017 at 20:05

   Tak! Det er rart at vide! Når man læser på nettet, så virker det som en længere varende æffære! Man skal aldrig læse på nettet! Så kan man dø af alt 😉

 • Reply
  Janie
  10. december 2017 at 20:05

  Rigtig god bedring, krydser finger for dig

 • Reply
  Line
  10. december 2017 at 20:27

  God bedring søde Lise. Krydser fingre for at du bliver hurtigt rask❤️

 • Reply
  Matilde
  10. december 2017 at 20:35

  Krydser sådan fingre for at du får det bedre og at det “bare” er lungebetændelse og kikhoste. Lige en lille sidebemærkning. Fordi jeg selv har været ude for noget lignende og egentlig bliver jeg selv lidt træt af alle folks gode ideer og løsninger på problemet. Men jeg har selv for nogle år siden haft et år med en masse indlæggelser og fejler forskellige ting. Og har fået en del antibiotika og nu læste jeg at du også har døjet lidt med maven. Også ville jeg bare slå et slag for om at alle de antibiotika Kure kan give betændelse i tarmen (at alle de dårlige bakterier slår alle de gode ihjel i tarmen og har derfor magten ;)) og det kan betyde at ens immumsforsvar bliver svækket og hele den dårlige spiral kører igen og igen. Men man kan få en mælkesyre bakteriekur af lægerne eller fmt hvis det er rigtig slemt. – det er ikke fordi jeg tænker du skal begynde at undersøge alt det her nu. Lige nu lyder det til at du har rigeligt at se til, men hvis nu du på et tidspunkt for overskud til at tjekke det igennem. Det hjalp mig helt vildt! Sender en masse energi til jer og jeres søde familie og husk at alting vare ikke ved.

 • Reply
  Tenna
  10. december 2017 at 21:05

  Åh altså har fulgt jer længe og hvor er i bare hårdt ramt…
  Har selv og mange i familien været behandlet for tuberkulose da min svoger havde det….
  Så vær ikke bange det skal nok gå 😘🙂

 • Reply
  Mette
  10. december 2017 at 21:11

  Rigtig god bedring fra en (desværre) superbruger af det danske sundhedsvæsen.
  Jeg håber for jer at 2018 bliver med færre hvide kitler, blodprøver og diagnoser. Ps jeg elsker videoen på instagram med nisse-Villy.
  SÅ SØD.

 • Reply
  Julie
  10. december 2017 at 22:06

  Jeg fik kighoste ca 1 uge inden jeg fødte min datter for snart 1 år siden.. Men fandt først ud af, hvad det var, da min datter på 2,5 uge blev indlagt med det, og var vi var indlagt i 3 uger med hende. Så her kender vi desværre også alt til at starte familielivet med sygdom. – Og hvor føler jeg bare med jer! God bedring Lise!

 • Reply
  Sofie
  10. december 2017 at 22:28

  Hvor er det trist. Følger med på instagram, og håber virkelig i alle får det helt perfekt i det nye år.

  Hilsen Sofie
  Kig forbi: http://www.drømmely.dk

 • Reply
  Tanja
  10. december 2017 at 22:34

  Mine to bonus drenge og jeg havde kighoste sidste vinter. De hostede og kastede op pga hosten, ellers var de okay. Men jeg var møg syg – tror aldrig jeg har været så syg og følte mig så afkræftet. Men vi er alle ovenpå igen, det tog dog sin tid.
  Men rigtig god bedring, jeg krydser finger for at det “bare” er lungebetændelse og kighoste

 • Reply
  Majbrtt
  10. december 2017 at 23:11

  Hejsa.
  Jeg havde kighoste for 3 år siden. Troede ikke det var noget jeg kunne få. Men jo jo. Jeg havde kighoste og havde endda smittet min kollega også. Men kom i behandling og har ikke haft noget siden.😀 Men god bedring til dig søde.

 • Reply
  Chris
  11. december 2017 at 1:07

  Da jeg var barn, havde jeg et helt år med konstant lungebetændelse. Mest kold, men også et par varme. Efter ca et år gik det i sig selv. 12-13 år sener fandt man ved anden undersøgelse, bla nogle forkalkninger i min mave. Aldrig noget jeg have haft (heller ikke her 20 år sener) mærket noget til, eller noget af betydning. Lægerne syntes det var mærkeligt at en pige på 15 havde det, så de undersøgte sagen. Det viste sig så at mit år med lungebetændelser, i virkeligheden var et år med tuberkulose.
  For mig har en ubehandlet, eller om ikke andet så forkert behandlet, tuberkulose kun givet lidt ubetydelige forklakninger hist og her.
  Håber at det måske kan berolige dig lidt.
  God bedring og pøj pøj med det hele.

 • Reply
  Anonym
  11. december 2017 at 9:18

  Kære Lise (og familie)
  Er ked af at høre i endnu en gang er blevet ramt, men er også glad for at høre det går den rigtige vej igen.
  Mit år 2017 har heller ikke været det bedste med hensyn til sygdom, dog er det ikke mig der har været syg, men min bedre halvdel. Han har diabetes og haft det i mange år, men i år, væltede det hele for ham og oven i diabetes, kom stress, angst og depression. Det har været så afsindigt hårdt og stå på sidelinjen og flere gange havde jeg bare lyst til at gå fra det hele (og har jeg stadig nogen gange). Men de sidste 3 måneder har han boet hos sine forældre og det har givet os og ham så meget ro, så nu går det frem af, men der lang vej endnu og det bliver hårdt. Men vi har valgt at fokusere på de gode dage og glemme de dårlige. 🙂
  Håber i får en dejlig jul i familien. De bedste hilsner herfra

 • Reply
  Mimi
  11. december 2017 at 14:31

  Kære Lise, først og fremmest god bedring til jer alle tre! Jeg var desværre også syg en hel del gange det første år efter fødsel og spiste al for meget antibiotika. Antibiotika smadrer ens tarmflora fuldstændig, og det er netop immunforsvaret i tarmene der er med til at holde sygdom på afstand. Så er tip fra mig må være at du skal til at spise nogle stærke mælkesyrebakterier for at opbygge din tarmflora på ny. Mener også du har skrevet at du tit har kraftige mavesmerter? Måske det også kan hjælpe en smule på det? Solarays myltidohilus 24 kan anbefales. De er dyre men Lige nu har Matas tilbud på helse med 3 for 2’s pris. Håber du kan bruge det til noget. 🙂 og god jul!

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.