"Det mit skab lige har"-boller – Lise og Michael
Livsstil

“Det mit skab lige har”-boller

Mad-mutter, super-mom, bollemor(ej, okay…. lidt for corny). Kald mig hvad du vil! Jeg elsker faktisk at bage brød. Jeg er måske ikke verdens bedste til det, og det går da også en gang i mellem galt. Nogle gange ender jeg med fladbrød, når jeg i virkeligheden havde tænkt mig at bage flotte hævede boller.

Nå, men i går gik det okay! Og som det er med alt, jeg smider op på instagram, så er der folk der spørger efter noget. Og denne gang modtog jeg en del “OPSKRIFT, TAK”-beskeder i min DIRECT. Så hermed giver jeg opskriften videre. Den er taget ud fra mit hoved, for jeg er nået til et bollebagningspunkt, hvor jeg ikke behøver opskrift. Det er på godt jysk boller-på-slum. Opskriften kræver ikke meget hævetid, og det er jeg fan af, for når jeg vil have boller, så vil jeg altså have dem NU!

Jeg prøver at give min opskrift videre:

Det skal du bruge:

 • 2 dl varm vand
 • 2 dl mælk
 • 50 gram gær / en pak tørgær
 • 1 tsk salt
 • 1 spsk sukker eller en sjat honning
 • 4 spsk olie eller en klat smeltet smør, hvis de skal være rigtig gode
 • 2 dl frø/kerner (solsikkekerner, sesamfrø, hørfrø, hvad du lige har)
 • 3-4 revne gulerødder
 • 2,5 dl grahamsmel
 • Hvedemel til dejen er til at forme – men stadig klistret!

Det skal du gøre:

Bland varmt vand og mælk, så det er lunt. Opløs gæren heri. Tilsæt olie, sukker og salt. Herefter frø, gulerødder og grahamsmel. Tilsidst blander du hvedemel i (på slum) indtil dejen er fast, stadig lidt klistret, men til at forme. Du sløjfer hævningen, former og sætter bollerne på pladen med det samme. Her lader du dem så hæve i 30 minutter. Når de har hævet, smider du dem i en kold ovn og tænder den på 200 grader. Det er et smart tip, for så hæver bollerne videre mens ovnen varmes op. Nåå, ja, inden det step, skal du lige smøre dem med enten mælk eller et æg. Du kan også drysse dem med frø/erner ovenpå. Bollerne skal have 20 minutter cirka, men kig til dem efter 17-18 minutter.

VUPTI! Lækre lynhurtige grove og saftige boller. Altsammen i en. God bagelyst og appetit!

Hvilken opskrift i hovedet har I? // Liseimg_0824

 

 

Læs også

Ingen kommentarer

  Skriv en kommentar

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.