HVORFOR ER LYSINDFALD SÅ VIGTIGT? – Lise og Michael
Lises verden

HVORFOR ER LYSINDFALD SÅ VIGTIGT?

Annonce for Klarvinduer

Hvorfor er lyset vigtigt? Og hvordan indretter jeg efter det? Få vores gode råd her.

I går snakkede vi list omkring det med lysindfald. Og i vores Nybyggerhus, har vi hele tiden haft fokus på at få det bedste ud af netop det. Det er så mega vigtigt med lys for os. Og det er der en ganske særlig grund til. Og den grund er jo som sådan indlysende. (Haha, indlysende – sjov joke ikke?). Nej, det er fordi vi virkelig kan mærke at lys giver os energi. Klarvinduer kører lige nu en kampagne, der i Januar måned giver 40 % på alle vinduer og døre. Hvis du bor i et ældre byggeri med gamle vinduer, så kan nye vinduer altså gøre ret meget for selve lysindfaldet i huset. Så hvis du er træt af dine gamle vinduer, så er det helt klart værd at tjekke udplukket ud, for det er virkelig nogle lækre billige vinduer, i en rigtig god kvalitet.

0cd8afd5-3765-4b1f-ad25-f7ed7bfc53dd

1625-bolig-5

Og hvordan indretter du så efter lysindfaldet?

I indretningen er det en god idé altid at starte med at kigge på rummet. Og stille sig selv følgende spørgsmål:

  • Hvor i rummet er vinduerne?
  • Hvordan ville jeg kunne få mest muligt ud af lysindfaldet?

Er det som eksempel et kontor, så har vi udnyttet vinduernes naturlige lysindfald, ved at sætte skrivebordet op langs vinduerne. Når man sidder og arbejder er det på den måde en super god måde at få et godt lys ind. Du er fri for hovedpine fra kunstigt lys.

I nutidens TV-tider, er det i stuen vigtigst at tænke over, hvor du gerne vil have de forskellige ting stående. Er det vigtigt for dig at TV’et ikke bliver blændet af sollys, så tænk over, hvor du vælger at have fjernsynet. Hvordan ligger din stue i forhold til solens lys i løbet af dagen? I vores stue har vi store vinduspartier. Vinduerne har bevidst ikke gardiner eller persienner da vi faktisk helst vil have så meget som muligt lys ind. Gardiner snupper ret hurtigt en del, så gør op med dig selv om det er det værd. Jeg synes personligt ikke det gør noget at udvære den del. Det er også meget nemmere at gøre rent! Hvis du gerne vil afskærme lidt, så vælg nogle lette og tynde gardiner eller persienner, som ikke stjæler al den naturlige lys.

1625-bolig-6

I vores køkken er der et dejligt naturlig lys. Og det er fordi vi har ovenlysvinduer i loftet. Jeg elsker når al den fantastiske lys strømmer gennem og direkte ned i mit dejlige køkken. Vores køkken ligge midt i huset, så vinduerne ovenfra er uundværlige, hvis du spørger mig.

I Michaels hus skitser er der også rigtig meget fokus på vinduer. Kæmpe store vinduespariter, skrå ovenlysvinduer og jeg ved ikke hvad. Jeg er meget spændt på fremtiden. For hvis vi skal føre et af hans fine huse ud i verden, så tror jeg vi vil få et af Danmarks sejeste hus med verdens bedste lysindfald. Haha.

 

Nå alt for nu! Tak fordi du læste med! // Lise

 

 

Læs også

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.