Nybyggerne Rykker Ud - Betinas Stue – Lise og Michael
DIY Indretning

Nybyggerne Rykker Ud – Betinas Stue

img_8636

Så har vi endnu en gang rykket ud i vores dejlige Ruth. Denne gang hos den skønneste kvinde, Betina, som om nogen havde fortjent en hjælpende hånd til at skabe ro og sammenhæng i hendes stue.

Hvis man går og skranter en smule på den ene eller anden vis, så er det altså en rigtig god idé at retænke sin indretning i hjemmet lidt. Betina havde brug for at blive mødt at rolige omgivelser uden alt for mange forstyrrende elementer, når hun efter en lang og hård arbejdsdag vendte hjem. Før vi rykkede ind hos Betina, var der ikke grimt eller dårligt indrettet. Der var bare valgt nogle farver og materialer, som ikke hang sammen med det, Betina ønskede sig. For nogle kan det være svært at få tanke til handling, og her er vi så glad for at kunne hjælpe!

Vores bedste tips til at skabe en stue med ro og harmoni:

 • Brug dæmpede farvetoner. Og spar en lille smule på alt for mange forskellige farver! Tit clasher det hele lidt, hvis du både bruger en skrig gul og el knaldrød orange.
 • Gerne mange store grønne planter i stedet for mange små.
 • Hold overfladerne rene, selvom du er glad for nips! En nogenlunde ryddet vindueskarm og vægge der gerne bare må være bare, kan være med til at give dig lidt ro i rummet. Hvis det bliver for bart, så vælg store malerier eller plakater, der harmonerer med andre farvevalg i stuen.
 • Mal hele overfladen samme farve. Som i Betinas stue, har vi både malet væggen, fodlisten, og billederammen grå. Det giver et dejligt udtryk og fuldender overfalden.

Hop nu med, hvor vi kigger lidt på de forskellige valg, vi tog for Betina i hendes nye stue, for at give hende lidt mere ro, og find info nedenunder.

FØR:

bettina-stue-10

bettina-stue-5

EFTER:

img_8620

img_8589

img_8599

img_8611

img_8609

img_8614

 

Og ja, som sædvaneligt vil i garanteret spørge, hvor tingene er fra. Jeg tør godt sige at Betinas stue består af 80 % genbrug. Af ikke brugte varer, købte vi maling og rammehylder i Silvan. Alt andet er købt på enten DBA eller i genbrugsbutikker. Det betyder, at jeg får svært ved at guide jer videre, uden bare at lyde irriterende: “Led på DBA!”.

Sofaen er eksempelvis et totalt godt kup, som vi gjorde os hos en sød mand, der bare gerne ville have en anden. Haps, sagde vi! Jeg mener vi gav 2000 kroner. Tæppet og sågar planterne er også købt hos forskellige forhandler på DBA. Du kan selv finde en monstera plante på DBA her. Den store kan jeg ikke huske hvad hedder, men hvis du søger på planter generelt, kan du måske finde noget lignende. Der er penge at spare ved at købe folks alt-for-store-planter, når de eksempelvis skal flytte!

Sofabordet er lavet af Mads med lidt guide fra Michael. Det ved jeg betød ekstra meget for Betina. Så fedt at være med til at lave et møbel, som for hende har ekstra stor værdi. Maria var også bare en tørn! Det var hende der styrede alt sprøjtemalerarbejdet. Hun havde ganskevist aldrig prøvet det før, men hun kastede sig ud i det og klarede det skidegodt! Vi købte en sort TV-skænk som vi gav en dejlig blå farve, matchende til sofaen. Lige i Betinas yndlingsfarve. Den var stadig våd i malingen da vi indrettede, så det var med skælvende hænder at vi satte den op. Den skulle være pyntet med alverdens ting, men da det jo var våd, måtte dette springes let og elegant over.

Som det går når man kun har 24 timer og et okay stramt budget, så er der jo altid plads til at sætte mere ind. Egentligt synes vi det er ganske okay, at Betinna selv får mulighed for at fylde lidt mere ind i sin stue og vælge lidt ting, hun vil kunne lide. Nu har vi guiden hende i den rigtige retning, og vi er super glade for resultatet! Jeg kan love jer for, at hun også blev glad!

Mission completed!

Hvad kunne I særlig godt lide ved stuen og drømmer du også om en forvandling? Tak fordi I kiggede med! Ses i næste uge.

// Lise og Michael

 

Læs også

9 Kommentarer

 • Reply
  Helle
  20. februar 2018 at 22:43

  Jeg kan godt lide roen og enkeltheden i stuen. Kunne godt tænke mig at se et billede af sofabordet du omtaler.
  Godt gået, I er for seje!

 • Reply
  Wencke
  20. februar 2018 at 23:22

  Jeg synes det er sådan et fint, hyggeligt og inspirerende program, og jeg fortryder sådan at jeg ikke fik meldt os til i sin tid! Kommer der mon en sæson 2? 😊

 • Reply
  Josefine
  21. februar 2018 at 15:26

  Kommer der mon en guide til at lave det flotte sofabord? 😊

 • Reply
  Chris
  21. februar 2018 at 17:54

  Kommer der en DIY på sofabordet????😍

 • Reply
  Maria Madsen
  22. februar 2018 at 18:39

  Ville blot sige jer tak, for den helt fantastiske stue, i hjalp os med at få lavet til vores mor.
  Det var en fantastisk dag sammen med jer, som vi stadig snakker meget om i familien.

  • Reply
   Lise og Michael
   26. februar 2018 at 9:15

   Hvor dejligt! Tak fordi vi måtte kigge forbi! Hils omkring dig 🙂

 • Reply
  Christina
  22. februar 2018 at 19:28

  Hvad hedder den grå farve som I malede væggen i 🙂 ?

 • Reply
  jsantos
  25. februar 2018 at 10:16

  Wencke, thanks so much for the post.Really thank you! Great.

 • Reply
  Mette Korn
  20. marts 2018 at 22:13

  Hej Lise og Michael.I er da for seje, jeg synes det er en rigtig god ide, at i tager rundt og hjælper folk :-))
  Koster det noget hvis i hjælper folk? Det kunne jeg rigtig godt tænke mig, da jeg er syg, jeg har et piskesmæld og blodprop og jeg er på førtidspension. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at få det ene rum vi har til garn. Men jeg har ikke selv energi til det..

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.