Frijoles Molidos // Bønnemos fra Nicaragua – Lise og Michael
Livsstil

Frijoles Molidos // Bønnemos fra Nicaragua

3abc0ea3-1377-4376-9fdd-b556dcedfdd5

I går fik vi det lækreste Nkcaraguanske bord med ene totalt savl-provokerende retter – hvis du spørger mig, altså. Vi havde besøg af mine forældre og Sofie+co og Walkiria var så klar på at lave nogle af de helt gode sager til os alle.

det er så spændende at være udenom rejse og smage nye retter, men jeg tør godt sige, at det er mindst lige så spændende at invitere de nye retter hjem i ens egne faste rammer. Elsker nye madoplevelser! Eller i det hele taget bare mad.

Aftensmaden i går bestod derfor af Pico de Gallo, Repocethas, Guacemole, Tostones og det, som jeg vil dele med jer i første omgang: frijoles molidos, eller moste bønner / bønnemos. Det lækreste af det lækreste, som jeg nemt kan spise både morgen, middag og aften. Så endda sundt og fuld af gode proteiner!

 

Det skal du bruge:

  • 4 kopper tørre kidneybønner eller sorte bønner
  • Salt
  • Vand
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 peberfrugt

Det skal du gøre:

Dagen før du skal lave bønnemosen, skal du sætte dine bønner i blød. Hæld godt med vand i da de suger en del!

Nogle timer før spisetid, koger du bønnerne i godt med vand og salt. Bønnerne skal koges i cirka en time til de er helt bløde.

Når bønnerne er kogt færdige blendes hele konsistensen (bønnerne og vand/stivelse) med løg, hvidløg og peberfrugt til du har fået en fin og jævn bønnemos.

Smag evt til med krydderier efter smag. Du kan også sagtens tilføje chili, hvis du gerne vil have det lidt stærkt!

I Nicaragua (og lande omkring) spiser man Frijoles Molido morgen/middag/aften. Det kan spises til hvad som helst! Vores favorit er som side til morgenæggene, dip til nachos eller i en tortilla.

9ccb9208-f061-4e56-b7cb-ff4dbbc13cca

Og så værsgo’ og spis! Det er så hammer lækkert! Mon ikke det kan bruges på lidt brød også? Det tror jeg! Vi laver altid en stor portion og har det i køleskabet nogle dage. Jeg bliver aldrig træt af det.

kunne I tænke jer nogle flere af Walkirias opskrifter? Måske de lækre repochetas til højre? Tak fordi i læste med!

// Lise

 

 

Læs også

8 Kommentarer

  • Reply
    Annette
    25. februar 2018 at 20:41

    Uhh ja tak endelig flere opskrifter, det kunne være lækkert med lidt nyt til aftensmad

  • Reply
    Nicoline Andersen
    25. februar 2018 at 20:59

    Så gerne flere opskrifter 👏🏼
    Elsker at prøve nye retter, og det ser så lækkert ud på billederne 😍

  • Reply
    Mette
    25. februar 2018 at 21:16

    Lyder super lækker, jeg elsker bønner. Blot et lille spørgsmål, spises den kold eller varm?

  • Reply
    Laura
    25. februar 2018 at 22:20

    Alle opskrifterne tak, da min mand kommer fra Nicaragua og jeg vil gerne overraske ham ❤️

  • Reply
    Nanna
    26. februar 2018 at 0:59

    Vil MEGA gerne ha’ flere opskrifter! Især dem uden kød, eller hvor kød sagtens kan undværes. Bønnemos laver vi allerede en del i forvejen, men jeg glemmer ofte at sætte i blød, så jeg bruger hellere bønner på dåse – det går meget hurtigere, da man så bare smider alle ingredienser + bønner fra dåse i blender/foodprocessor og bum, så er der mos – MUMS!

  • Reply
    Sara
    26. februar 2018 at 4:53

    Opskrift på det hele!! Det ser helt vildt lækkert ud!

  • Reply
    Sten
    26. februar 2018 at 9:53

    Hej Tager i ikke Nica mad med til Norge
    det var skide godt

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.