Indretning af husbåds-børneværelse // Moster rykker ind – Lise og Michael
DIY Indretning

Indretning af husbåds-børneværelse // Moster rykker ind

Indlægget indeholder reklame fra Jollyroom

Så har jeg endelig fået lov til at hoppe ind på Karen Margrethe, min søster og svogers husbåd, for at indrette ungernes deleværelse. De har meget få kvadratmeter og et retsålavt loft. Men det er ingen sag, for moster klarer ærterne! Nå, men til dem, der ikke er hardcore følgere, så springer jeg først lige lidt tilbage i tiden.

Jonas, min søsters mand, har det seneste år bygget en gammel båd om til deres nye hjem. . Båden var en gammel sag, som ikke rigtig havde været brugt i lang tid. Et helt års arbejde blev brugt derpå for at skabe omtrent 50 kvadratmeters bolig på vand. For at læse endnu mere, kan i følge dem på deres egne kanaler, her og her. Jeg har fundet et par billeder herunder, så I kan få en idé om, hvor stort et arbejde, der er lagt på båden.

collage-3

Endelig er de flyttet ind, og jeg har fået lov til at hjælpe på børneværelset! Det er jeg SÅ glad for. Jeg elsker opgaven – men jeg elsker lige så meget at skulle give drengene en overraskelse! Jeg har fået et skidegodt samarbejde op at stå med Jollyroom. Det betyder at de har giver mig lov til at vælge nogle super fine sager ind til værelset. Sofie og jeg havde aftalt vi skulle komme en dag i sidste uge, og mens ungerne var i vuggestue og børneværelse, skulle vi forvandle! Selvfølgelig var Anker blevet syg (damn you, børnehave), så han måtte placeres ovenpå, mens vi gik nedenunder og arbejdede. Og guess what? Han lagde slet ikke mærke til noget.

FØR // EFTER

collage-2

Hvad var udfordringen?

Jo, ser du.. Mit kamera gør rummet meget større, end det er. Det har nemlig vidvinkel. Det betyder at hvis du i virkeligheden står på værelset, ja, så kan du på ingen måde stå oprejst. Og det er heller ikke så langt, som det måske syner. Ikke nok med det, så buer væggene også, og du kan ikke have alt for meget på dem, da det jo vipper på en båd. Surprice! Så min udfordring var at få lavet nogle gode legeområder, men samtidig ikke lavet noget, der ville fylde for meget i rummet. Jonas har bygget den fineste sengehule til drengene, og jeg elsker den! Total god pladsudnyttelse, og i sig selv et godt sted at lege! Nu drengene skal dele værelse, er det genialt at de har hver deres lille sted. På gulvet er der også en sjov finurlig kasse. Det er et eller andet mekanisk, der ikke kan fjernes. I stedet for at irritere sig over det, så kan det sagtens bruges som skrive/legebord. Med de to fine stole fra Minitude, er der her allerede en rigtig fin oase, hvor man kan fordybe sig i. Jeg havde faktisk også fået bordet dertil, men det var aaaalt for stort til det lille bitte rum – så er det godt den fine kasse allerede var der!

Gulvtæppet og sengetøjet er fra Alice & Fox. Jeg synes det var nødvendigt med et gulvtæppe, da det hurtigt bliver lidt fodkoldt. Så gør det ikke spor at det også er pænt samtidigt og matcher til sengetøjet i hulerne. Lyskæden kan du finde her.

p2210501

Bag ved bord-arrangermentet, har vi fået bygget et hjørne til drengenes tøj. Husbåden har ikke særlig mange skabsløsninger, så Sofie og Jonas ønskede sig at værelset kunne rumme drengenes garderobe. Først tænkte jeg det var umuligt, men efter brainstorming med de andre, fandt vi frem til løsningen på billedet under.  Tre hylder lavet ud af resterne fra bådbyggeriet og en bøjlestang af et stykke rundstok, der hænger på et par kroge. Under garderoben har drengene fået en opbevaringskurv til alt klædud-tøjet. Det hele blev en rigtig fin og diskret løsning – soooom selvfølgelig kræver at Sofie lægger tøjet pænt sammen.

p2210493

Michael har til DBA Guide bygget et legekøkken ud af et gammelt sengebord. Den guide kommer snart op til jer, men det må I væbne jer med tålmodighed for at se! I kan få nogle close ups med noget af det nye legemad, jeg har fået til drengene. Der er et herligt sæt med både brødrister, kaffemaskine og tilbehør. Det var faktisk det første drengene løb over til. “Jeg skal lige lave en kom kaffe!”. Gryder og pander, samt en masse mad man kan skære over, er også et must i køkkenet!

p2210487

p2210489

Sidst – og vigtigst: Hvordan reagerede ungerne?

Smilene sad helt til ørerne da ungerne endelig skulle se den nye indretning af værelserne. Der er få virkemidler til, men forandringerne i deres verden er jo kæmpe store! Det første Anker gjorde var at tage sig til munden, og løøøbe ind i værelset for at gøre det, som nok falder børn allermest naturligt: lege. Frode kom spurtende bagved og gjorde det samme. De legede med det samme. Der skulle ristes brød, laves kaffe, prøves nye stole og op i hulerne for at se deres nye sengetøj. Børn er geniale! Elsker deres impulsivitet. Og at se glædes i alt de foretager sig. Det var helt klart det værd, og jeg er sikker på de kommer til at lege en hel del iden ende af båden.

Hvordan ville du klare dig på en båd med så få kvadratmeter? Hvad synes I om rummet? Og kunne I tænke jer at se flere af rummene i båden? Under alle omstændigheder, så tak fordi I læste med. Vi ses en anden gang!

// Lise og Michael

 

 

Læs også

5 Kommentarer

 • Reply
  Christina / Kreavilla
  26. februar 2018 at 12:43

  Kan godt huske jeg så nogen billeder, hvor der også var voksne i rummet og det er ikke stort. Så flot udnyttet!

  Kommer dog til at tænke på Orion opbevaringsboksene, som jeg tænker vil være ret gode til værelset. De kan sidde på væggen, drengene kan stadigvæk let komme til legetøjet og så er de lavet af plast, så man ikke slår sig selv om man støder ind i dem.
  Det er dem her jeg tænker på: https://www.trendyliving.dk/shop/cms-search.html?Keyword=orion&Search=S%C3%B8g

 • Reply
  Wencke
  26. februar 2018 at 12:51

  Det er blevet super godt! Gode løsninger og pænt at se på (for de voksne især 😉 ) Min mand og jeg ville rigtig gerne gøre din søster og mand kunsten efter og bo småt/minimalstisk med vores 2 små børn, så vis meget gerne billeder fra de andre rum!

 • Reply
  Kristina
  26. februar 2018 at 13:05

  Jeg er helt vild med fronten på køjesengene. Er det lavet af flere plader? Det må det næsten være for at komme ind i rummet eller?

 • Reply
  Julie
  26. februar 2018 at 13:10

  Virkelig gode løsninger, der er lavet både af fast inventar og indretning! Det kan jeg godt forstå de blev glade for.
  Men jeg ville aldrig kunne holde ud at bo på så lidt plads eller have rum, hvor der er så lavloftet. Jeg får lidt klaustrofobi bare ved tanken om at slifte sengetøj og støvsuge og rydde op i et rum, hvor jeg næsten ikke kan stå op 🙈 Mine børn er 6 og 3 og når de har legekammerater med hjemme så fylder legen altså en del. Jeg kan godt lide tanken om at vi ikke behøver vildt meget plads eller ting, men vores familie ville ikke trives på så lidt plads.

 • Reply
  Annette
  26. februar 2018 at 21:54

  Tusind tak for at indvie os i det fine og vildt kreativt indrettet værelse 👌🏼👌🏼👌🏼 Jeg er vild med alle detaljerne og forstår godt, at dine nevøer blev super glade og øjeblikkeligt gik i gang med at lege.
  Jeg vil i hvert fald også meget gerne se foto af de andre rum.
  Jeg er meget imponeret af din søster og svoger at gå igang med dette store projekt – og have selvjustits nok til at sørge for daglig oprydning mm, for at kunne leve 4 personer på forholdsvis få kvadratmeter – og med et værelse, man ikke kan stå oprejst i. Respekt!

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.