Systemet svigter min familie – Lise og Michael
Livsstil Michaels verden

Systemet svigter min familie

024a72e7-f0ec-4fcc-8f57-62187c3aa144

Det er med hænder der ryster og skælvene stemme, at jeg sender det her indlæg ud til den digitale verden. Vi har hele familien kæmpet en brag kamp for min mor de seneste 6 år, og nu kan vi snart ikke mere.

Jeg kørte galt med mine forældre da jeg næsten lige havde fået kørekort. En sen fredag aften. En fuld stodder, der ikke kunne sanse noget. Og på et split sekund var han i vores vejbane, og vores biler kolliderede. Ambulance til hospitalet. Og det hele.

Min far slap nogenlunde, jeg slap med en brækket finger, men min mor slap knap så nådigt. Der var tale om piskesmæld med alt for mange bivirkninger for hende. Migræneanfald, smerter og rigtig meget medicin for overhovedet at holde sig kørende.

Alt det her var starten på en langvarig kamp med systemet. Det er en så lang historie, at jeg skulle sidde og skrive i flere timer for bare at få halvdelen med. Hun har været igennem arbejdsprøvninger, med et udfald der lyder at hun ikke kan arbejde på fuld tid, men derimod på nedsat tid.

Men der er lavet total dårlig sagsbehandling – så dårligt at sagsbehandleren faktisk ikke længere arbejder for Mariager Fjord Kommune. De er blevet sparket ud, men min mors sag er lukket og hun kan ikke få tildelt flexjob. På grund af en forkert vurdering!

Nu står hun her, hvor en dårlig sagsbehandler har lavet forkert arbejde, så kommunen nægter at hjælpe hende. Sagen er i følge Mariagerfjord kommune lukket, og hun sidder derfor i klemme i deres usaglige vurdering: “Hun er for syg til at arbejde men for rask til flexjob”. I følge den usaglige vurdering – men ikke i følge egne læger, fysioterapeuter, psykologer og hende selv.

Indtil vores ulykke havde hun er godt job, plejebarn i aflastning, og hun var engageret i diverse bestyrelser, og fra den ene dag til den anden var det slut – kommunen er fuldstændig hovedløse i denne sag, hun er tabt på gulvet. Der er så mange folk inde over sagen – og selvfølgelig en familie der forsøger at støtte op omkring det.

Som det ser ud nu, står mine forældre til at skulle sælge alt de ejer og opgive min fars selvstændige firma for at kunne leve. Min mor er på renden til sammenbrud og vi gør alt hvad vi kan, for at holde hende ovenvande.

Jeg bliver så harm. En skide spritbillist er for længest videre i sit liv. Han har taget sin straf, men min mor, som nu for snart 7. år mærker konsekvenserne af hans handlinger, skal samtidig kæmpe daglige kampe med kommunen. Kommunen som skulle være der for at hjælpe hende og samle hende op. Det kan ikke passe! Hvem er offeret i den her sag? Sprit-billisten får garanteret masser af hjælp og støtte. Min mor knækker på det.

Det kan simpelthen ikke passe at vi har så dårlige sagsbehandlere  – ja eller sagsbehandlere der har for meget om ørerne – at flere og flere danskere skal sidde i denne klemme. Hvorfor skal der spares så meget på de her total vigtige områder? Så folk bliver tabt og glemt? Det er os ubegribeligt.

Vi snakker om en borger, der bliver udsat for noget så grusomt, med seriøse konsekvenser for helbredet, MEN som stadig har mod og lyst til at bidrage på arbejdsmarkedet, i det omfang kroppen er med på efter mén!

HVORFOR KAN VI IKKE HJÆLPE HENDE? Hvorfor skal hun pludselig gå fra hus og hjem, for at kunne få den rigtige støtte? Hvad med at hjælpe hende FØR de går fra hus og hjem?

Jeg priser mig virkelig lykkelig over at vi har en familie med så godt sammenhold – ja og at mine forældre har resurser til at stå igennem denne kamp. Jeg ved gennem min mor, at der findes skæbner med færre resurser, som slår sig endnu mere på den dårlige sagsbehandling.

Tænk på den enlige mor, der også skal det i gennem det, som  vores familie har været igennem. Det har jeg slet ikke lyst til at tænke på!

Jeg forstår ikke at vi har så godt et sikkerhedsnet og et samfund, der skal ligne at være så godt, men der så alligevel er nogle folk, der bliver tabt på gulvet. Jeg håber vi snart får noget afklaring og fornuftighed og retfærdighed kommer til min mor!

// Michael

NB: Vi kan kontaktes på liseogmichael@outlook.dk for nærmere info eller spørgsmål til min mors sag.

Og så til sidst: selvfølgelig findes der gode, sympatiske og kompetente sagsbehandlere. Rigtig dygtige endda! Men når man som i min mors sag kun bliver præsenteret for nogle, der ikke gør deres arbejde ordentligt, så synes jeg der er nogen der burde tage stilling og reagere! Ikke bare lade stå til. Min mor mærker alle konsekvenserne herfra, og det er hende der bliver glemt!!! Det kan ikke passe, at det skal være på den måde. Kan det?

Læs også

31 Kommentarer

 • Reply
  Stine
  21. marts 2018 at 11:10

  Siden jeg har læst det her opslag, så har jeg tænkt på, hvordan jeg skulle give et svar på hele din families situation. Og det er med god grund. På trods af at min historie er anderledes, så synes jeg selv, at jeg står i samme situation med min far. Et system, der ikke tænker på, hvilke gener dette kan skabe for familier rundt omkring i Danmark. Hvor er det bare uretfærdigt, at hun skal betale for en konsekvens, som jo naturligvis ikke burde være en, som hun skal betale. Jeg tror, at det jeg vil frem til er, at man måske skal tænke på, at mange faktisk har den her oplevelse med systemet. Man er ikke altid så alene, som det kan virke til. Jeg har skam også oplevet et system, der fungerer, når det skal. Men der er klart plads til forbedring og justeringer, her og der. Jeg ved selv, hvor stor en lille sejr den kan være, når man står i lignende situation, som jer, så dem håber jeg på for jer!

 • Reply
  Lotte
  21. marts 2018 at 12:01

  Føler med dig/jer. Kender det desværre kun alt for godt fra min egen situation, som også vil tage mange timer at beskrive her. Men vi har desværre et dårligt system i Danmark 😡. Håber på det bedste for din mor❤️

 • Reply
  Christel
  21. marts 2018 at 12:06

  Hvor er det trist at læse…. sådan skal det nemlig ikke være , at man skal kæmpe så meget med kommunen til at blive godkendt til fleksjob, underligt at kommunen ikke selv kan hører hvor dumt det lyder når de siger du er for rask til at blive godkendt til fleksjob med for syg til det ordinære arbejde …. man kan virkelig undre sig….. jeg er en af dem der på sin måde har været heldig med arbejdstiden med kommunen da jeg søgte fleksjob og derefter førtidspension, men det betyder ikke at jeg ved hvornår mange mennesker skal kæmpe en kamp og ender med at gå mere ned på det og bliver mere syg…. jeg vil evt anbefale din mir til at kontakte bisidderhjælen.dk , for tænker der er nogle paragraffer der ikke bliver overholdt, få en snak med dem og vurder om det vil være en hjælp at få dem ind over hendes sag… Håber så meget at vi snart hører at dine forældre har fået lov til at blive boende hvor de bor, i de rammer de er trykke i og hun er i et godt fleksjob 😊 Pøj pøj og tanker herfra 🌹

 • Reply
  Nille
  21. marts 2018 at 12:08

  Jeg ville prøve at tage kontakt til bisidderhjælpen eller en privat socialrådgiver hvis det var min mor. Jeg håber virkelig at I får den nødvendige hjælp.

 • Reply
  VenterPaaVinBlog
  21. marts 2018 at 12:26

  Av, det gør ondt at høre. Jeg arbejer med mennesker til daglig, og mærker også ofte hvornår systemet er helt fantastisk og hvornår det slet ikke slår til.
  Håber det kommer en løsning for jer, I kan leve med (: <3
  – A

 • Reply
  Line rosendal
  21. marts 2018 at 12:34

  Stakkels Michaels mor og stakkels familie. Får ondt i maven af at læse det. Som du skriver så er det altafgørende at man har et godt bagland.
  Tør ikke tænke på alle dem der ikke har ressourcerne til at kæmpe, som bliver tabt af systemet.
  Det er noget svineri!!!

  Jeg står midt i kampen. Jeg var ude for en faldeulykke, hvor jeg pådrog både hjernerystelse og piskesmæld.
  Jeg har været sygemeldt i 6 måneder og har lige mistet det job jeg elsker og har haft de sidste 10 år.
  Jeg er 38 år, har mand (sclerose ramt)og 2 små børn. Jeg har jo næsten opgivet på forhånd!! Jeg vil gerne arbejde – også fuldtid, MEN jeg kan ikke.

  Ønsker det bedste for Michaels mor og familien

  De bedste hilsner
  LINE

 • Reply
  Kristina
  21. marts 2018 at 13:16

  Jeg selv har været igennem systemet i mange år pga diskusprolaps med ryg og ben smerter siden jeg var gravid i 2008. Efterfølgende 2 rygoperationer som gjorde det værre og fik så i juni 2016 endelig tilkendt mini fleksjob. 2.5 time 2 x om ugen. Jeg går i en smertegruppe og der har en af dem haft haft benyttet bisidderhjælpen hun har også piskesmæld. Det er Private socialrådgivere som man betaler til at hjælpe med sin sag ved kommunen. Måske dette kan hjælpe jer. Hun fik først afslag på førtidspension og blev behandlet skidt men da bisidderhjææpen så hjalp fik hun endelig lukket sagen med en førtidspension. I kan læse om dem på facebook eller deres hjemmeside. Jeg håber det lykkedes at få tilkendt fleksjob. Det gør stor forskel økonomisk og det giver SÅÅ meget livsglæde også selvom det er få timer. Held og lykke med det hele.

 • Reply
  Tina
  21. marts 2018 at 13:17

  Flot skrevet Michael! Mange flere burde få øjnene op, for hvordan samfundet og systemet behandler de syge.
  Hilsen den enlige mor, der gennemlever helt det samme.

 • Reply
  Ditte
  21. marts 2018 at 13:54

  Det der undre ingen , når der er tale om mariagerdjord kommune !
  Jeg føler mog selv tab bag en vogn – som de vel og mærket køre mig over af utallige gange!

 • Reply
  Tanya
  21. marts 2018 at 14:39

  Hejsa Michael, har i prøvet at skrive til bogmesteren i kommunen? Eller gå igennem medierne, så plejer de at vågne op. Jeg håber det snart må lykkes jer at få din mors sag genoptaget. Mvh. Tanya

 • Reply
  Tina
  21. marts 2018 at 14:58

  Dejligt du råber op Michael. Bliv ved med det. Os syge er de ligeglade med. Jeg har selv lige holdt 11 års jubilæum i det “syge system”. Det er fuldstændig urimeligt. Hilsen Tina.
  (hils din mor og far)

 • Reply
  Malene
  21. marts 2018 at 15:38

  Kære Michael og din mor
  Hvor gør det mig ondt at læse, det rørte mig rigtigt meget! Jeg blev selv kørt ned af en lastbil i 2005 som 19årig, læste en uddannelse fra kørestol og i 2015 ville de bygge min fod op (som var knust efter ulykken) operertionen gik galt og jeg har nu svært ved at gå, lider af en smertesygdom og fik også en slem nervesygdom! Men jeg er 32år og vil gerne ud og arbejde men efter 3år med kommune og arbejdesprøving får jeg samme svar, for rask til flex men syg til at arbejde mere end 11timer om ugen…. jeg fatter ikke man “bare” kan sige surt show og så lade alt sejle! Alle mine drømme om hus, job, børn osv er på pause på 3,5år nu…. så hårdt! Så alle mine tanker og varmest knus fra mig til dig og hele din familie, især din mor🙂

 • Reply
  Lise Andreasen
  21. marts 2018 at 17:44

  Der er da ellers faldet dom for, at man ikke kan være for syg til fleks og for rask til pension?

 • Reply
  Reb
  21. marts 2018 at 18:57

  Det er nemt at skyde med skarpt på sagsbehandleren – og som i selv er inde på, så er problemet nok ikke nødvendigvis der. I så fald, så vil enhver afgørelse kunne ankes.. jeg er en de inkompetente sagsbehandlerer. Jeg sidder hver dag med mange sager, som jeg skal forsøge at nå at få arbejdet i. Der er mange, men politisk set er det besluttet, at vi ikke kan få flere hænder, selvom vi råber efter dem. Nogen gange får jeg et hav af nye sager. Måske fordi min kollega er blevet syg af stress og vi skal dække ind for hinanden. Nogen gange sidder jeg i flere timer efter arbejde, fordi jeg skal nå at have en sag klar til rehabilitering eller fordi en af mine borgere er akut selvmordstruet. Så tager jeg med i psykiatrien. Måske skal jeg banke i bordet for at få pågældende indlagt. Måske indlægger de ham ikke og det bliver min opgave at holde kontakt og sørge for, at han også lever i morgen.
  Jeg kører rundt til møder i øst og vest for at sikre den bedst mulige tværfaglighed i sagsbehandlingen. Jeg springer mine pauser Over imens jeg forsøger at besvare mails og telefonopkald. Men jeg når ikke det hele. Lige meget hvor meget jeg prøver. Jeg kan også lave fejl. Vi løber stærkt – og det er politisk set besluttet, at vi skal løbe stærkt.
  Jeg håber det bedste i jeres sag. Og ellers vil jeg anbefale at få en privat sagsbehandler til at se sagen efter i sømmende. Vi laver fejl – men vores fejl holder ikke i Ankestyrelsen 🙂

 • Reply
  Mille
  21. marts 2018 at 19:10

  Jeg ER den enlige mor. Føler med din familie ❤️

 • Reply
  Lise
  21. marts 2018 at 19:22

  Hej Michael.
  Jeg er ked af at høre om den situation din mor står i, og den er desværre ikke enkeltstående. Dette emne ligger mig meget på sinde, da min egen mor også står i en lignende situation. Hun er nyresyg, men hun er ikke erklæret syg nok til at få den hjælp hun har brug for og heller ikke rask nok til at varetage et job. Hun er nu låst i jobprøvning, uden at have kunne få svar på hvad målet er med dette. I stedet for at få den hjælp hun har brug for, virker det nærmere som om, at tiden på lavest mulige ydelse trækkes så langt som muligt. Læs gerne denne artikel om min mors forløb: http://arbejderen.dk/fagligt/rebild-kommune-afsl%C3%A5r-pension-til-nyresyg-3fer . 3F er, som artiklen beskriver, gået ind i sagen.

  Jeg er glad for at læse dit indlæg, da det er vigtigt, at nogen vil stå frem med sin historie i disse sager, så der kan blive sat fokus på den uretmæssig behandling nogen desværre møder hos kommunerne.

  Alt godt til dig og din familie – det bedste hilsner Lise

 • Reply
  Louise
  21. marts 2018 at 20:13

  Forfærdeligt at læse om din mors situation..
  Det må være noget af det værste man kan blive udsat for og meget frustrerende! Jeg har hørt meget godt om Specialklinikken Rebild, som bla. Er specialiceret i piskesmæld, så vidt jeg ved kommer folk fra hele Norden for at blive behandlet. Eftersom jeg kan forstå at hun bor i Mariager Kommune, er det ikke så langt væk, så måske et forsøg værd? Tænk hvis hun kunne få det bedre med rette behandling!

 • Reply
  Emilie
  21. marts 2018 at 20:28

  Hejsa😊
  Min svigermor har også været igennem et laaangt forløb, og var været i klemme i systemet i 10 år…. MEN så fandt hun bisidderhjælpen, prøv at gå ind og læs om det 😊
  Held og lykke med det hele!
  Mvh Emilie

 • Reply
  Anne Thomsen
  21. marts 2018 at 21:02

  Kan sådan en sag ikke ankes?
  Føler virkelig med Jer.

  • Reply
   Lise og Michael
   24. marts 2018 at 13:20

   Den er anket – udfaldet er stadig det samme 🙁

   • Reply
    Michelle
    27. april 2018 at 14:48

    Kan læse at sagen er anket. Har sagen været behandlet i ankestyrrelsen efterfølgende?

 • Reply
  Charlotte Sørensen
  21. marts 2018 at 21:14

  Krydser ALT for at dit råb om hjælp bliver hørt!!! ❤❤

  Kh Charlotte

 • Reply
  Maise
  21. marts 2018 at 23:52

  Hej Michael.
  Det lyder som en træls situation, Men hvis opslaget skal anses som værende et råb om hjælp frem for brok over systemet, mangler der lidt informationer. Har din mor modtaget en afgørelse og har den været gennem Ankestyrelsen? Har I ikke opsøgt juridisk bistand ved fx advokat/retshjælp? Og hvad er kommunens udspil i forhold til fremtidsplaner for din mor, nu du skriver, at de har vurderet hende til kun at kunne arbejde på nedsat tid?

 • Reply
  Gunvor Schjelde
  22. marts 2018 at 10:14

  Kom ind ii jobcentrets ofre vi er allerede 11000 og vi kæmper sammen

 • Reply
  Amanda Rasmussen
  22. marts 2018 at 13:13

  ‘Fuck systemet, ingen gør noget’. – Selvfølgelig skal man klage over det. Men om nogen gør noget ved det, er en anden historie. og de kloge hoveder som sidder der inde ved ingenting , de er pisse ligeglade og tænker på penge og magt … det gør mig ondt med din mor .. har en far som donret en nyre som endte meget galt . men det e r en lang historie …

 • Reply
  Marie
  22. marts 2018 at 15:33

  Hej Michael.
  Øv, hvor jeg føler med jer… Har selv været i en ulykke der placerede mig i systemet med dårlig og langtrukken sagsbehandling, heldigvis har jeg en far der kender systemet indefra og som hjalp mig med at ruske op i kommunen, når det var på sin plads.
  For et par uger siden så jeg et program (dr1 eller tv2) hvor man fulgte en socialrådgiver der arbejder selvstændigt med at hjælpe borgere der var i klemme i systemet… Måske kan sådan en hjælpe jer videre, ellers tænker jeg i har brug for en advokat.
  Har desuden selv måtte anke flere afgørelser fra kommunen til ankestyrelsen, og det er absolut noget der kan betale sig.
  Man skulle tro jobcentre er til for at hjælpe borger, min oplevelse er nærmere at de er til for at spare penge hvor de kan, og her kommer borgere ofte i klemme.
  Held og lykke fremover til din mor og resten af familien!
  Jeg håber du vil holde os opdateret.

 • Reply
  MFH
  23. marts 2018 at 6:13

  Mariagerfjord kommune er IKKE en kommune, men en penge maskine for de højere magter der inde…. Mit hjerte græder virkelig over den behandling, som din mor har fået. Så fantastisk at du råber op! Desværre ser vi alt for ofte at “de forkerte” sidder med en sag de ikke burde! Jeg håber virkelig at I bliver ved med at kæmpe for din mor! Vis dem at I ALDRIG giver op og at I ikke er til at vælte! Alt held og lykke til din mor med fremtiden… Vi mor kæmpede 18 år, men førtidspensin mod samme kommune.. De varmeste tanker her fra

 • Reply
  Anita
  23. marts 2018 at 10:42

  Hej syntes ikke det er i orden. Kan vi ikke starte en indsamling til din mor. Vil gerne være med til det. kærlige hilsener Anita

 • Reply
  Sabine
  23. marts 2018 at 16:40

  Hej Michael. Det gør mig rigtig ondt at læse, især fordi min familie går gennem noget lignede med min dejlige mor… Vi kæmper alle, for at holde glæden oppe, og gør alt for at hjælpe hvor vi kan! Syntes du og din familie skal vide, at i ikke kæmper alene! Og jeg håber det bedste for din mor og din familie! Og syntes det er stærkt, at i ikke giver op, selvom det er så pokkers hårdt!!

  // Sabine

 • Reply
  Louise
  24. marts 2018 at 5:59

  Hej Lise og Michael.

  Det gør mig rigtig ondt at læse 🙁
  Hvilken behandling har hun fået for sit piskesmæld?

  Mvh Louise

 • Reply
  Mia
  28. marts 2018 at 7:24

  Kære Michael
  Stakkels jer. Jeg arbejde som advokat for udelukkende skadelidte efter f.eks. trafikulykker med piskesmæld til følge. Det er desværre ikke sjældent, at vi støder på en historie som jeres. Så der er masser at kæmpe for. Og ja, et godt bagland må I virkelig takke hinanden for.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.