Vi elsker AirBnB // Lidt info til jer – Lise og Michael
Lises verden Livsstil Michaels verden

Vi elsker AirBnB // Lidt info til jer

Hej med Jer. 

Jeg modtager dagligt super mange spørgsmål vedrørende AirBnB. Jeg har i min story fortalt jer om de gode oplevelser vi har haft. Både som rejsende men bestemt også som vært. For vi benytter os af AirBnB begge veje.

Faktisk har vi altid gjort det. Altså den tid, det har været fremme. Vi satrtede for nogle år siden med at leje vores lejlighed ud. Det var en god ekstra skilling, og især fedt når vi alligevel ikke var hjemme. Når vi var hjemme, og der kom en bookinganmodning, så kunne vi godt finde på at rykke hjem til de gamle eller endda til mine bedsteforældre. Supersmart, haha!

Nå, men I spørger løs på instagram for tiden. Sååå mange spørgmål. Derfor har jeg altså valgt at samle svarene her. Håber det kan gøre jer lidt klogere, og måske selv give jer modet på at springe ud i det.

Spørgsmål og svar på dét med at være vært:

 1. Er det gratis at leje sit hus ud? Ja, i princippet. Men AirBnB tager et servicegebyr på 3%. Det er lige til at overskue.
 2. Bestemmer man selv prisen? Det kan man selv vælge. Enten kan du sætte prisen, som du vil, eller slå til, så der findes en gennemsnitspris ifht de andre udbudte boliger i området.
 3. Kan man nøjes med at udleje et værelse? Ja, det kan du. No biggie! Hvis du som os har et tomt værelse, kan du sagtens slå det op. Husk bare lige at notere det, så folk ved det.
 4. Har du nogle dårlige erfaringer? Ja, jeg har én dårlig erfarring. Men den er faktisk bare lidt sjov også. Eller nej, mest klam. Stort set altid har folk ryddet op og gjort rent efter sig. Men det klammeste vi har oplevet, er at vi kom hjem til en storetånegl på spisebordet. Det var virkelig klamt. Og der blev da også lige gjort lidt ekstra rent. Men omvendt: Ja, gu er det klamt med andre folks negle – MEGA klamt, men i det mindste var der kun én og resten af huset så okay ud. Haha.
 5. Gemmer I jeres ting væk? Svaret er nej. Men også lidt ja. De første 2-3 gange tømte vi alt af værdi og låste inde på et værelse. Men nu, der flytter vi faktisk ikke rigtig noget. Det meste er fremme. Tilgengæld så tjekker vi alle der booker, ser deres tidligere anmeldelser, ser om de verificerede osv. Vi lejer ALDRIG ud uden god mavefornemmelse. AirBnB har en forsikring der dækker op til 6.000.000 (læs selv mere her) hvis det går galt. Men ja, hvis du vil være helt sikker og har mere ro i maven, så fjern da lige det, der bare ikke kan erstattes.
 6. Er det ikke ubehageligt at tænke på at andre sover i jeres seng? Hmmm, nej. Der er jo andet sengetøj på, og lufter også dynerne en gang i mellem efter gæster. Men helt ærligt? Man sover jo også i samme senge som andre, når man går på hotel? Jeg kan ærligt ikke se noget klamt i det.
 7. Hvad er de gode ting ved det? Det bedste er helt klart at ens hus danner rammer for andre folks dejlige oplevelser og minder. Man får ikke kun selv gavn af huset. Plus man får lidt økonomisk støtte, det er da også ret fedt! Vi elsker faktisk også når vi lejer bare værelset ud. Så er vi selv hjemme og kan samtidig møde mennesker fra hele verden. Vi har fornyeligt haft en fyr fra Kina boende. Så lærte vi om lidt ny kultur der. Når man ikke selv kan rejse konstant, så kan man få verden til at komme til én på den måde. Nåå ja, en anden god ting er at man får taget sig sammen til at få ryddet helt op og gjort rent. Når der kommer gæster, vil jeg gerne have det er så opryddet og rengjort som muligt, og en deadline hjælper mig til at få gjort tingene.
 8. Skal man betale skat? Og skal det indberettes? Her kommer et udpluk fra en artikel af Bolius: Bor du i ejerbolig, skal du betale skat af beløb over 1,33 procent af ejendomsværdien og ud over en mindstegrænse på 24.000 kr. (du kan læse det hele her). Det betyder at du skal i gang med at regne, for at finde ud af hvor meget du må leje ud, uden at betale skat. Jeg tror vores bundfradrag betød at vi kan leje ud for 30-40.000 kroner om året, før vi skal betale skat. Der skal altså ret mange udlejninger inden man når dertil. Lejer du så ofte, at det overskrides, skal det indberettes.
 9. Hvad hvis folk roder i jeres ting? Ja, og hvad så? Jeg har ikke noget at skjule. Vi er jo bare mennesker. Og det kan vel ryddes op igen? Så længe mavefornemmelsen med dem, man udlejer til, er god, så er vi ikke bange for at lukke dem ind.

Har I andre spørgsmål, så fyr løs! Så forsøger vi at svare. Ellers så kast jer ud i det! Det er ikke spor farligt. // Lise

 

PS: Har I nogle sjove/skøre/klamme/hyggelige erfaringer med AirBnB, i gerne vil dele?

20180223_han1109_2

Læs også

7 Kommentarer

 • Reply
  Pernille
  29. april 2018 at 20:56

  Da i boede i Aalborg var det da i en lejebolig? Altså kan man godt leje sin lejebolig ud når man er ude at rejse? Elle

  • Reply
   Lise og Michael
   29. april 2018 at 21:31

   Ja det var det. Du kan godt gøre det i lejebolig, men du skal faktisk have skriftlige godkendelse fra udlejer. 🙂

  • Reply
   Marie
   29. april 2018 at 22:24

   Det er forskelligt fra udlejer til udlejer om de tillader det 🙂 Så en god idé at tjekke. Selvom der selvfølgelig også findes mange som bare gør det alligevel :/

 • Reply
  Astrid
  29. april 2018 at 21:47

  Vi lejer også ud på Airbnb og har generelt rigtigt gode oplevelser. Meeeen lige med værtsgarantien: den har vi desværre en rigtig dårlig oplevelse med. Vi havde nogle gæster som havde ødelagt Underskabet til håndvasken og det var en kamp at få penge fra Airbnb. Det tog rigtig lang tid før de svarede hver gang vi henvendte os og når de endelig svarede havde vi tit kun 48 timer til at komme med de nye papirer de nu krævede som dokumentation. Ellers ville de lukke sagen. De endte også kun med at dække 1/5 af skaden fordi de ikke var enige med køkkenfirmaer om prisen på skaden.

  Lige den oplevelse var megaøv, men vi lejer stadig ud. Vi får præcis samme spørgsmål som jer 🙂 Jeg er ikke specielt knyttet til mine ting, selv om jeg nyder at bo lækkert, så det hjælper også en hel del. Børnefamilier er de nemmeste at udleje til!

 • Reply
  Maja
  29. april 2018 at 22:09

  Vi har benyttet airbnb som lejer 3 gange nu og har booket et par dage til sommer også (der kommer flere, vi skal bare beslutte hvor)
  Synes det er mega fedt at man kan bo i et ‘rigtigt hus’ i stedet for f.eks. Et hotelværelse (især fordi vi har børn!)
  Værterne har altid været super søde – har dog aldrig mødt dem 😂 men de har gjort klar med børnesengetøj, børnespil, bøger eller lignende.. Så hyggeligt!

 • Reply
  Anja
  30. april 2018 at 11:35

  Jeg har lejet mit hus ud til en dansk kvinde bosiddende i Italien. Hun ejer en dansk virksomhed, der sælger dyner i Italien. Hende og et foto hold var i Danmark, for at få lavet billeder til et nyt katalog. De kom så hjem til mig, og da jeg arbejder hjemme som dagplejer, var børnene og jeg her imens. Det endte med at både dagpleje børn, en forældre og mine egne børn blev brugt som ‘modeller’ med dynerne.
  En ret sjov og anderledes airbnb oplevelse.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.