Online spansk undervisning// Krise i vores elskede Nicaragua – Lise og Michael
Lises verden Livsstil Michaels verden

Online spansk undervisning// Krise i vores elskede Nicaragua

Vi elsker Nicaragua. Følelserne i maven når vi snakker om vores måneder dernede og alle de dejlige mennesker, vi har lært at kende. Det ville være så fantastisk hvis vi kunne tage en smuttur derned og besøge familien igen – og selvfølgelig Walkiria.

Især når vi kender til alle de uroligheder, der er i Nicaragua lige pt. Kort tid efter vi sendte Walkiria hjem, startede et kaos uden lige i hendes land. Unge mennesker gør oprør for en bedre fremtid – mod et super korrupt styre. Som det ofte sker i disse lande, så gør styret alt for at få de unge til at makke ret. Det har ført til mange mord fra Nicaraguansk politi. Unge mennesker, én enkelt som Walkiria faktisk kendte til, er blevet slået ihjel.

Casa Xalteva – stedet der gør forskellen;

I vores måneder i Nicaragua var vi frivillige på Casa Xalteva, der er ne non-profit skole, der hjælper udsatte og fattige børn i byen Granada i Nicaragua. De børn, der er en del af projektet, kan I se på billedet under. Finanseringen sker gennem spansk lektioner til turister samt donationer fra verden rundt. Michael og jeg fik eksempelvis ene-spanskundervisning og største delen af de penge vi betalte, gik så til en lærer kunne ekstraundervise 20-25 børn i alderen 6-18 år. Ud over det får børnene også både mad, tandbørster, skoleuniformer, hæfter og alt hvad de har behov for. Det var fantastisk at se og jeg fik også lov til at undervise børnene frivilligt nogle dage. Super fedt projekt, og vi kan 100 % stå inde for det! Læs mere om vores måneder her.

Konsekvenserne for Casa Xalteva;

Jo, oprøret i Nicaragua giver kæmpe store konsekvenser! Især for Casa Xalteva. En kæmpe stor del af deres økonomi afhænger af turister, der kommer ind og få spansk-lektioner. Men efter oprørene er gået i gang, er turismen faldet drastisk. De kæmper for at holde hovedet ovenvande. I tre måneder har der ingen turister været, og det er meget usædvanligt for dem. Og nu har vores kære Juan Carlos (som er direktør og ham vi boede hos) spurgt om vi kan hjælpe. Vi vil give det et forsøg!

Få spansklektioner online – og støt et kæmpe godt formål!

Juan Carlos og teamet bag Casa Xalteva er nået frem til at de må tilbyde spansk-lektioner ONLINE! Den eneste mulighed for at få lektioner, og derved penge til projektet, i hus. Ge-ni-alt! Det betyder at de måske kan få lidt økonomisk støtte uden at være afhængig af om der dukker elever op, fysisk. Spansklærerne og Juan Carlos, har valgt at tilbyde 30 minutters prøve lektion ganske gratis, og derefter så koster det kun 10 dollars i timen! Det er altså billigt, og de er kanondygtige til at lære dig spansk. Du kan også bruge det som supplement til eksempelvis spansk på gymnasiet. Eller inden en rejse til et spansktalende land. Timerne er enetimer med en sød lærer og de er ret fleksible ifht tidspunkt og skema. Den eneste dag, det ikke er muligt, er søndag. Ja, og bonus, så får du en gratis e-bog med. Du finder nærmere info og kontaktoplysninger via deres facebookside her.

Så lad mig gentage…

Hvis du skal 1. ud og rejse til et spanktalende land, 2. læser spansk på gym eller uni, 3. gerne vil støtte et godt formål eller 4. bare gerne vil lære spansk, så er det her en super smart måde, hvorpå du får autentisk sprogundervisning fra nogle med god erfaring og hjerte der banker for at gøre en forskel for deres land. Alt hvad du skal gøre er at klikke dig ind på deres facebookside her og tage kontakt til skolen! Og nå ja, hvis du skulle føle for at tage hele rejsen til Nicaragua, så kan vi kun anbefale at få spansklektioner og arbejde frivilligt på Casa Xalteva, – ja og så er alt det sociale bare så hjertevarmt, og det sætter 100% stort indtryk på dig også!

Det var alt vi ville dele, så jeg håber I vil tage det med i jeres overvejelser, og måske blot prøve en gratis prøveundervisning.

Kærlige hilsner, Lise og Michael

Læs også

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.