Vær mere dig! // Sårbart og ærligt – Lise og Michael
Ikke-kategoriseret

Vær mere dig! // Sårbart og ærligt

Hold nu op en dejlig feedback på dagens instastory omkring mig og min krop. Bliver så overvældet over jeres beskeder, som giver mig endnu mere lyst til at dele! Flere har skrevet i selv har det svært, og at mine beretninger hjælper jer, med at acceptere sig selv. Og ved i hvad: så er mine sårbare delinger DET HELE VÆRD! Derfor har jeg også lige sat mig ved tasterne og forsøgt at uddybe lidt mere.

Jeg har altid haft det super svært med min krop – nærmere betegnet min barm. Det har været et kæmpe issue  for mig!

Da jeg var ung teenager kunne jeg ikke forstå hvordan det kunne være, jeg ikke fik din bryster, som jeg så alle de andre fik. Det betød at jeg begyndte at snyde mig selv og andre med alt for store bh’er. Jeg gjorde meget for at få det til at ser ud som noget. Og år efter år skete der ingenting med størrelsen. Jeg opbyggede også en angst for at vise hvordan jeg virkelig så ud. På stranden havde jeg t-shirt  på. Jeg gik ikke i bad til idræt. Jeg viste mig ikke for nogen overhovedet – ikke engang min daværende kæreste. Og hold nu kæft hvor har det været opslidende for mig! Total spild af tid og tårer.

Efter jeg er blevet ældre, ved jeg at det ikke betyder en bisse. Det har ikke været nemt at nå hertil. Jeg husker hvordan jeg blev så mega træt af st være så hård ved mig selv, når jeg stod der uden tøj på. Tårer, had og en fortvivlet Michael, det bare ville have jeg forstod, st jeg var smuk. Jeg gav mig selv et løfte da jeg var 18. Jeg skulle smide alle bøjle bh’er ud, og jeg skulle tatoveres for at minde mig om, hvorfor jeg gjorde det her. Mit hovede skulle forstå, at selvom jeg har små bryster og er ked af det, så er jeg stadig smuk. Lige så smuk som alle andre! For når alt kommer til alt, handler det jo bare om at have det godt og være glad. Så er det jo fuldstændig lige meget om man er tyk, tynd, har store bryster, små bryster eller er høj eller lav. Mine kvaler omkring mine bryster er evig lang og jeg har mange svære minder omkring det. Jeg fortalte om det til mit online foredrag, med fortællinger fra dengang og om hvordan jeg har kæmpet mig igennem angst for min krop, så jeg i dag er mere afslappet.

Det er ikke en sejr der har vundet. Jeg tror det er noget man skal arbejde med resten af sit liv. Men jeg er i hvert fald nået til det punkt, hvor jeg tænker at jeg er nogenlunde tilfreds med mig selv.

jeg vil anbefale alle sammen og tænke over hvad det betyder noget. For helt ærlig, lad os have det sjovt og være mere os selv. I stedet for hele tiden at prøve opnå et ideal, som vi har sat for selv. Det er der alt for mange begrænsninger i og det er der ingen grund til!

Så derfor: drop alle negative tanker om dig selv, hiv dig selv ud af den onde cirkel, tænk gode tanker om sig selv – og vær mere dig! amen. 

Hvis I er modige – så send mig et billede (mega anonymt, hvis I ønsker) hvor i viser den del af jer, i har allersværest ved at acceptere. Så deler jeg i et blogindlæg – så vi kan hylde alle vores flotte uperfekte-perfekte kroppe! Det er en udfordring! 

Er der interesse for at holde samme foredrag igen? Jeg overveje at afholde det igen, i hvertfald. Det første gik godt, men var nervøs og tror jeg kan bruge meget fra sidste gang og gøre det igen – bare bedre og mere afslappet. Enten online – men allerhelst i virkeligheden. Det vil nok koste omkring 150 kroner. Sidst havde vi fokus på min fortælling, men også med lidt øvelser til selv at droppe “det falske” ideal.

Læs også

10 Kommentarer

 • Reply
  Kamilla
  25. juli 2018 at 11:25

  Hej Lise. Hold op hvor jeg forstår dig. Nu har jeg det omvendte problem, at jeg har MEGET store bryster. Det giver så mange problemer. Der er utroligt meget tøj jeg ikke køber, netop fordi at de ikke kan være der. Jeg føler mig vulgær hvis jeg går i stramt og nedringet tøj, og Bh’er er altid så skide svære at finde. Jeg fik bryster lang tid før alle andre, og synes det var underligt at gå med BH før alle mine andre veninder gjorde det – men det endte så ud i mobning, fordi drengene drillede mig med at jeg ikke gik med BH.

 • Reply
  Torben Schmidt
  26. juli 2018 at 0:26

  Hej Lise!
  Jeg er en forholdsvis ny fast læser herinde, men fulgte naturligvis med i Nybyggerne da dig og Michael var med. I var helt klart vinderne af det program. Nu er det jo så sjovt at følge jeres projekter herinde. Ang. dette blogindlæg så er det meget modigt af dig at udstille dine egne usikkerheder. det er altid forfriskende når nogle træder udenfor deres comfortzone og det kan forhåbentlig få flere til at gøre det samme. Jeg er virkelig ked af at læse hvor meget dette har plaget dig igennem hele din opvækst men ved fra mig selv hvor meget det fylder når der er noget man ikke er tilfreds med ved sig selv.
  Håber det bedste for dig og Michael og hele dette projekt
  Mvh. Torben

 • Reply
  Harry
  26. juli 2018 at 18:33

  Min kone har også små bryster de er fine og hun kan gå uden bh hun syntes det er dejlig også nu der mega varmt

 • Reply
  Dorthe
  26. juli 2018 at 19:59

  Eeeeej, hvor er du sej og hvor er det godt gået….!!! Og ved du hvad, -du får aldrig hængebryster:-) Det gælder om at se det positive, ikke… Og ja, du er en smuk pige og glem det aldrig! God vind <3

 • Reply
  Jes Falch
  26. juli 2018 at 20:27

  Lige netop nøjagtigt… Du er en smuk pige…

 • Reply
  Klaus
  26. juli 2018 at 20:35

  Små bryster er ofte meget smukke og gør kvinden tiltrækkende. Særligt sammenlignet med sådan et par hårdtpumpede silikone håndbolde. Vær glad for din krop.

 • Reply
  Mette
  26. juli 2018 at 20:37

  Du rammer så plet i det indlæg her, selvom jeg må indrømme det var hårdt at læse da jeg kunne se mig selv i alle dine tanker. Jeg har selv altid haft meget små(læs: næsten ingen) bryster og har været, og er nok stadig til tider, igennem de samme følelser som du beskriver her, og det er bare så vigtigt at lære at acceptere at man godt kan være smuk selvom man har små bryster, eller noget andet man kæmper med for den sags skyld 🙂
  Det er så fedt at du står frem med det på den måde her, det satte hvert fald noget i gang i mig! ^^

 • Reply
  Clara
  26. juli 2018 at 21:47

  Elsker det!!

 • Reply
  Emilie
  26. juli 2018 at 23:25

  Nej, hvor vildt. Lige da jeg så et billede af dig for første gang, tænkte jeg, Gud hvor er hun smuk!! Altså ultra smuk. Den udstråling :O Og så læser jeg denne tekst lige efter. Kender det alt for godt. Jeg har et issue omkring mine store bryster og ELSKER små bryster. Så at du kan have det sådan, gør det lettere at forstå, at det ikke bare er let for mennesker med små bryster (eller andre) (selvom det er flot! (og selvom jeg godt ved, at verden ikke hænger sådan sammen (det kan hjernen bare godt tænke ;)))) . Du er så fucking sej og cool!!

 • Reply
  Anonym
  14. september 2019 at 23:39

  Hej! Jeg har selv meget små bryster og har altid været rigtig ked af dem. Men jeg har fundet Fred med dem. Jeg vil ikke få dme lavet. Jeg vil hellere stå for at man sagtens kan være smuk med små bryster og at bryster ikke kun kan være flotte, hvis de er tilpas store. Jeg vil gerne være med til at bryde med det mønster og det ideal og være for ganger for at man godt kan være en hot mom (har 2 børn) med små søde bryster. Jeg vil ikke gå med på vognen, der går ud på, at hvis man ikke har fyldige bryster, så er de ikke “gode nok”. Jeg vil være et forbillede for min datter ved at vise hende, at jeg elsker mig selv og min krop på trods, og på den måde vil håbe, at det smitter af på hende og giver hende et naturligt og sundt forhold til sin krop når hun vokser op (hun er lige nu kun 8 mdr.). Jeg opsøger ind imellem billeder af andres små brsyter. Det hjælper mig med at acceptere mine, at se, at der er mange andre, som mig. Min mand ved, at jeg har brug for bekræftelse på det område og at jeg elsker når han viser at han tænder på dem så han er rigtig god til at give dem opmærksomhed når vi… Du ved nok ❤️

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.