Nem hverdagsmad // Inspiration og opskrift – Lise og Michael
Livsstil

Nem hverdagsmad // Inspiration og opskrift

Sponsoreret // gave fra Like Meat

Så er det tid til lidt måltids-inspiration..

Michael og jeg spiser ikke så meget kød, som alle andre. Vi spiser leverpostej, frikkedunser og spaghetti og kødsovs, men mest når andre serverer det for os. Vi køber måske kød en enkelt gang om ugen, eller noget i den dur. Vi er på ingen måde hellige, men faktisk bunder det egentligt i at hverken jeg eller Michael faktisk ikke bryder os vildt meget om kød. Jeg har aldrig rigtig brudt mig om smagen af kød, kun hvis det er gemt i en herre lækker sovs, eller på anden vis skjult for smagsløgene. Kød som grundsmag, er ikke min favorit. Ja, og Michael er så heldigvis heller ikke den store kød-fan.

I stedet for bare at lave kød, fordi det er det vi er vokset op med, er vi de senest år blevet ret gode til andre alternativer. Det kan være at få proteinerne gennem grøntsager, bønner, linser eller lignende.

Men vi har opdaget et produkt, som vi måske er faldet lidt for. I har garanteret set når i handler; Like Meat. Vi prøvede det fornyeligt, og efterfølgende kontaktede jeg dem, og fik et lille samarbejde op og køre, så vi kan få lov til at inspirere jer derude! Nu har vi så fryseren fuld af forskellige lækre produkter. Eksempelvis nuggets til de dage, hvor man gerne vil spise noget junk, vegatarisk kebab og pølser til hotdogs og flere spændende sager. Jeg har tænkt mig at dele lidt inspiration, til hvordan du kan bruge det i den daglige madlavning.

Vi vil ærligt gerne have det skal gå lidt stærkt nogle dage, og Like Meats produkter er MEGA nemme lige at smutte i ovnen eller på panden. Krydret og klar. Simpelt!

Lad os starte med en mega nem karry-pasta:

Den opbagte karrysovs – alá Lises mor:

Det skal du bruge:

  • 25 gram smør (hvis vegetariske, vælg Naturli’ Smørbar)
  • 3 tsk karry
  • Et spsk mel
  • Salt og peber
  • 3 dl mælk
  • Et skvæt madlavningsfløde (hvis vegetariske, så vælg Naturli’ Soya Cuisine)

Sådan skal du gøre:

  • Smelt smør i en gryde, og rist karryen deri. Giv det gerne et par minutter
  • kom nu melen i gryden og pisk med piskeriset.
  • Lige så stille kommer du mælken ved, samtidig med at du pisker.
  • Pisk sovsen til alle klumper er forsvundet.
  • Madlavningsfløden tilsættes til sovsen får den konsistens du gerne vil have.
  • Smag til med salt og peber – evt også mere karry, hvis du synes.
  • NB: synes du sovsen er for tynd, kan du jævne den med mel.

Når sovsen er klar, kan du gå videre med følgende:

Det skal du bruge:

  • En pakke Like Meat “Chicken style chunks”
  • Et halvt løg
  • Peberfrugt
  • Evt andre grøntsager; gulerødder, broccoli etc.
  • En smule olie til stegning

Sådan skal du gøre:

  • Løget pilles fint og steges herefter i lidt olie på en pande.
  • Skær peberfrugten i lange strimler og tilføjes så løgene.
  • Tilsidst skal pakken fra Like Meat tilføjes. Det er frossen, og skal have 5-10 minutter på panden.
  • Tilføj evt lidt salt og peber
  • Sæt vand over kog, og giv så den friske pasta et par minutter.
  • Når pastaen er kogt, kommes det i karrysovsen sammen med grøntsager og chicken chunks.

VUPTI; simpelt, sundt, lækkert og selvfølgelig stadig med lidt fløde. Du kan i princippet tilføje de grøntsager, du godt kan lide til karrysovsen, det er helt op til dig! Men nu er inspirationen hermed givet videre! Det er ikke spor farligt at nedprioritere kødet. Og er du ikke til bønner, linser og alt for mange grøntsager, så er det her altså en oplagt mulighed!

Håber I kunne lidt inspirationen. En udfordring til jer; udfordre dine madvaner! Prøv noget nyt. Ses snart igen! // Lise

Læs også

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.