Efterårsferie på Karen Margrethe // Om at savne hinanden – Lise og Michael
Lises verden

Efterårsferie på Karen Margrethe // Om at savne hinanden

Siden fredag har vi efterladt den kære farmand i den jyske muld for at tage på efterårsferie hos drengene i Sydhavnen. Det har betydet at vi i 4-5 dage har boet 3 voksne og 3 børn på den 40 kvadratmeter STORE husbåd. Faktisk har vi to af nætterne sovet 5 voksne og 3 børn på båden. Alt kan lade sig gøre! Nogen vil måske synes det er skørt, men jeg har sovet i ske en aften med mine forældre og Villy en nat, og de andre nætter har Villy og jeg delt seng med Sofie og Jonas.

Det er det hyggeligste med børnene samlet!

Selvom jeg har synes det har været mega svært at flytte væk fra ungerne, så mærker jeg lige nu fordelene ved at tage afsted i nogle dage og bo helt tæt sammen. Det er jo monster hyggeligt! Indrømmet, det kan også være meget kaotisk. Især når de to små slås, og den store gerne vil have opmærksomhed. Men så tager man sig nogle små pauser, og så er man klar igen.

Modtager nærmest dagligt beskeder om hvor seje og fri i opdragelsen, vi er. Og ja, tak. Vi forsøger at lade børn være børn. Jeg er totalt den pylrede i familien – tror det eller lad være. Sofie er SÅ meget bedre til at tage det afslappet. Altså, jeg har virkelig skulle vende mig til at de bor på en BÅD! Med farligt vand, totalt stejle trapper og alt muligt. Men jeg ved de har ret, når de siger at ungerne altså sagtens kan finde ud af at begå sig her. De kan meget mere end man går og tror.

Nå, men det var et sidespring. Det er virkelig dejligt at have så mange dejlige dage sammen.

Men hvad laver farmand?

Jo, han kunne desværre ikke tage med. Han havde et svendegilde i Jylland også er der en hulens masse praktik ifbm. huset. I stedet for at græde over at vi ikke kan tage afsted sammen, så ser vi det faktisk bare som en god mulighed for at savne hinanden lidt. Michael og jeg arbejder sammen hver eneste dag og vi laver stort set alt sammen, så det er virkelig nødvendigt for os at komme til at mærke afsavn. Det er så dejligt med gensynsglæden.

Selvom mange synes det er virkelig beundringsværdigt og vildt vi kan være så meget sammen, så har vi faktisk altid søgt det der med at tage væk hver for sig. Jeg kender flere par, der nærmest ikke kan klar en weekend bare pga savn. For os styrker det bare kærligheden. Jeg har før taget 3 måneder til Guatemala – der var grænsen! Men sådan en uges tid kan vi godt klare i ny og næ.

I aften ses vi igen go jeg glæder mig! Der er altså ikke noget der slår følelsen i maven inden man ses igen. Haha. Man får lige et skud nyforelskelse. Tror også Villy snart har brug for hans far igen – og moren til en lille pause.

Hvordan har I det med jeres kærester/mand/kone? Kan I undvære ham/hende? // Lise

Læs også

12 Kommentarer

 • Reply
  Mia
  16. oktober 2018 at 12:09

  Jeg var 6 uger i Vietnam, da min søn var 1.5 år. Det var hårdt for os, men det var en mulighed jeg ikke kunne sige nej til. Min mand synes også det var mega hårdt, men vi lærte hver især noget af det. Min mand tog på tourné sidste år i 3 uger og i år var vi sammen i Vietnam i 3 uger.
  Jeg tror det er sundt at være adskilt til tider. Jeg kom hjem med nye øjne og min mand blev mere selvsikker omkring at være alene med vores søn.

  • Reply
   LiseOgMichael
   17. oktober 2018 at 20:21

   Ej hvor vildt! Men mega godt klaret med 6 uger!!! Shit, i må have savnet hinanden!

 • Reply
  Kaorline
  16. oktober 2018 at 13:08

  Ligesom du skriver, synes jeg også det er rart at være væk fra hinanden engang imellem, da man så glæder sig til at se hinanden igen og får sig en lille nyforelskelse! Det tror jeg de fleste har godt af engang imellem 🙂

 • Reply
  Sabine
  16. oktober 2018 at 13:46

  Åh jeg elsker faktisk lidt den alene tid det giver hvis min mand er ude og rejse med arbejdet eller er til sport en aften 🙂

 • Reply
  mille
  16. oktober 2018 at 15:02

  vi kan sagtens være væk fra hinanden. Min mand har en del udlandsrejser i forbindelse med arbejdet og er som regel væk en uges tid af gangen. Det er skønt ? og omvendt så jeg er rejseafhængig så ved hver given lejlighed (???) suser jeg afsted på miniferie med et enkelt af mine 3 børn, og gir dem kvalitetstid og min fulde opmærksomhed samt super gode oplevelser de kan huske. fx har jeg 2 gange i år været i London af 4 dage med min ældste på 12. været på tur med Oslobåden tur/retur med den mellemste, og den yngste på 5 og jeg suser til København imorgen på hotel og skal i rundetårn. Det giver SÅ meget mere enrrgi lige at være væk. (vi laver altså også ting sammen alle sammen og tager på ferier sammen 🙂 )

  • Reply
   LiseOgMichael
   17. oktober 2018 at 20:20

   Ej hvor genialt og hyggeligt med miniferier med ungerne. Det vil jeg helt klart overveje i fremtiden, for den der tid man har alene som forælder, den er virkelig dejlig. Man mærker bare kærligheden på fuld drøn – og ikke delt med den anden forælder. Dejlig til afveksling, selvom man nu helst bare gerne vil dele de fleste stunder med sin mand/kæreste 🙂

 • Reply
  Annie
  16. oktober 2018 at 15:31

  Er gift på 18. år og både min mand og jeg har gennem vores fælles liv også haft fokus på alene-tid eller i hvert fald tid hver for sig. Jeg har måske “brug for det” mere end han har, men vi nyder det begge. Han har blandt andet en “drenge-klub” hvor de fx tager til motorløb. Jeg nyder at tage på weekend med en eller flere veninder og så har jeg de sidste 5 år været på en ekstra ferie med en eller begge af vores drenge (12 og 18 år). Jeg arbejder meget i hverdagene så her der mulighed for at tanke op på nærvær uden forstyrrelser.
  Synes det er inspirerende at følge dig og din lille familie og har stor respekt for jeres måde at være par og familie på.

  • Reply
   LiseOgMichael
   17. oktober 2018 at 20:18

   Hvor fint. Ja tror det handler om at finde en god balance mellem alene-tid og familietid. Det giver så meget godt i den anden ende, så man ikke går og bliver småirriteret over hinanden. Elsker også engang i mellem at have 100% alene tid, med en eller anden serie, lidt oprydning eller andet, der bare får ladet batterierne totalt op.
   Tak fordi du vil følge med og skrev herinde. Det er altid hyggeligt!

 • Reply
  Lotte
  16. oktober 2018 at 16:37

  Min kæreste og jeg har også nogle gange brug for at være væk fra hinanden lidt – som du siger er det virkelig rart at savne hinanden!
  Mine forældre bor langt væk fra os, så en gang imellem tager jeg alene hjem til dem i et par dage ? men så glæder jeg mig også til at komme hjem til ham igen!

  • Reply
   LiseOgMichael
   17. oktober 2018 at 20:16

   Præcis – gensynsglæden gør virkelig et eller andet!

 • Reply
  Tine
  16. oktober 2018 at 17:07

  Her arbejder far som rejsemontør, han er væk mandag-fredag og altså kun hjemme i weekenderne. Så jeg er alene med ungerne i hverdagene og så kysser jeg på min mand i weekenderne, og så tager han ovenikøbet ungerne om morgenen så jeg kan sove længe ♥️❤️ Savn er godt og man prioriterer samværet.

  • Reply
   LiseOgMichael
   17. oktober 2018 at 20:16

   Hvor dejligt med kys i weekenderne! så mærker man rigtigt man lever. <3

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.