Jeg skal prøve at forkæle min hud!! // Ny fugtplejeserie – Lise og Michael
Livsstil

Jeg skal prøve at forkæle min hud!! // Ny fugtplejeserie

Reklame for MDerma

Hej venner. Jeg har aldrig lagt skjul på at jeg døjer med uren hud. Men det er altså ikke kun i ansigtet. Det i ansigtet har jeg lettere ved at håndtere, end det på resten af kroppen. Det er ikke nær så slemt som i mine teenageår – ja, eller så gjorde det mig måske egentligt mere ked af det, da jeg var yngre. For det er altså stadig et problem for mig. Det bliver især et problem, når det spænder og gør ondt. Faktisk kan det nogle gange være så galt, at jeg synes det er ubehageligt at ligge på ryggen. Da jeg var yngre var det super svært for mig, fordi jeg oven i købet var flov over min hud. Jeg har altid gået med trøjer der går op over og halsen eller skjorter. Dit er lidt et ar efter teenageårerne hvor bumserne havde sin storhedstid på min ryg, bryst og i min nakke. Jeg ønsker ikke nogle påtager sig den der “jeg er klam”-følelse fordi man har uren hud. Det er fuldstændig normalt at man i perioder i sit liv får nogle akne-anfald, men det vidste jeg ikke da jeg var yngre.

Men nu vil jeg alt prøve at forkæle min hud lidt. MDermas nye fugtplejeserie støtter nemlig op hudens sundhed, og det kan hjælpe min hud mod irritation. MDerma har en masse forskellige produkter i deres serie. For mig er det virkelig vigtigt at cremerne hverken indeholder parfume, skadelig kemi eller parabener. Jeg har ikke lyst til at proppe noget på min krop, som åbentlyst ikke gavner. Jeg har faktisk aldrig haft den store kendskab til hud -og fugtpleje, men jeg har forsøgt at sætte mig lidt ind i det. Så her kommer hvad jeg har lært:

Derfor er fugtpleje godt:

Okay, venner. Forsøg at hæng i. Fugtpleje er super godt, for vores hud sættes konstant på prøve fra vejr, vind, vand, sæbe, kemikalier fra kosmetik, bakterier og virus. En god fugtpleje støtter op om hudens egen barriere mod disse påvirkninger. Hvis vores hud er tør eller konstant beskadiget, så kan hudens eget lille panser ikke beskytte godt nok.

Og det indeholder den nye fugtplejeserie:

 • LIPIDCREMER: Den her type creme beskytter virkelig godt mod omgivelserne. Hvis man døjer med meget tør hud eller hud, som er meget irriteret eller beskadiget, er det altså rigtig godt at bruge en fed lipidcreme. Her har Mderma 3 forskellige slags. De er velegnet til meget tør hud eller hud, som er irriteret eller beskadiget, og derfor skal beskyttes mod omgivelserne.
 • Så kan du få CREMER MED HØJT FEDTINDHOLD, er til jer, der døjer med meget tør hud. Cremens høje fedtindhold hjælper både med at bevarer kroppen fugt, men giver altså også lige et spark ekstra fugt. Så er du ligesom godt dækket ind. Derudover indeholder cremerne altså en god beroligende effekt. Så langt så godt.
 • Ligesom der findes cremer med højt fedtindhold, findes de selvfølgelig også med CREMER MED LAVT FEDTINDHOLD. De er gode til daglig brug, over hele huden, hvis man har lettere tør eller tør hud. Det er nok den jeg vil bruge mest. Den indeholder også beroligende og genopbyggende ingredienser.
 • Der er altså også CABAMIDCREMER og her tror jeg det giver bedst muligt at forklarer det med MDermas egne ord: “Carbamid er et stof, som dels kan binde vandmolekylerne i huden samt – i højere koncentrationer – kan virke blødgørende på hård og skællende hud. Cremerne giver effektivt fugt til huden trods relativt lave fedtprocenter. Du kan få 2 forskellige typer.”
 • Til beskadiget og nedbrudt hud, anbefales der at bruge REPAIR CREMER. Det ligger næsten i ordet, ikke? Ej, men den her type creme går ind og lægger en barrierer over huden og hjælper huden mod gener. Du kan også vælge cremer med Zink, for hjælper med helingsprocessen og beskytter mod irritation og infektion. Jeg tænker cremen kan være rigtig god for mig, når min hud er i udbrud.
 • Tilsidst har MDermaserien også en OLIE, som øger hudens vandmængde. Det er flydende lipider, det vil sige fedt, der hjælper huden med fugtbevaring. Det smarte ved den her olie, er at vi kan bruge den på Villy, når han har lidt tør hud eller hvis han skal have lidt babymassage – hvilket han elsker!

Okay, jeg har lært ret meget ved lige at sætte mig ned og studere. Det har været ret sjovt faktisk, næsten som at vær tilbage på sygeplejerskebænken. Jeg tænkte I måske lige ville se, hvilke jeg er kommet frem til at bruge, og det er altså ud fra at jeg har en normal hud – men letter irriteret hud. Jeg vil ydermere tilføje repair-cremen i de perioder, hvor jeg måske er stresset eller ikke spiser ordentligt, og derved får mere irriteret og beskadiget hud.

Hvis du selv døjer med det ene eller andet, så kan du blive klogere på ganske almindelige hudlidelser her og måske prøve guiden, så du kan se hvilke cremer, din hud vil have godt af. Jeg tror helt sikkert ikke det skader at passe på sin hud – især ikke i disse tider hvor vi konstant påvirkes af alle mulige udefrakommende faktorer.

Jeg vil selvfølgelig dele lidt med jer løbende på min instagram når jeg er kommet i gang – så får vi af se hvilken virkning det har på min hud. Glæder mig lidt, for har aldrig før forkælet min hud. Den har jeg altid forsøgt at fortrænge og gemme langt væk. Slut med det!

Tak fordi du læste med – og husk at du stadig er mega smuk – selvom du måske har en uren hud, psoriasis, eksem, hård hud eller andet!!! Du har lige så meget ret til at være til som alle andre. Del meget gerne dine oplevelser med din sårbare hud med mig, så vi sammen kan gøre op med ’det perfekte’ // Kram Lise

 

Læs også

Én kommentar

 • Reply
  mathilde feveile
  10. november 2018 at 14:51

  Jeg har haft uren hud især på ryggen gennem mine teenageår. Jeg er 24 nu og havde det egentligt stadigt… MEN! Mine veninder fortalte mig at de brugte the Australian bodycare til urenheder i ansigtet. Jeg har nu forsøgt mig med deres bodywash i omkring en måned nu, og WOW det virker sgu! Min kæreste har taget billeder af min ryg med et par dages mellemrum, og det er decideret vildt med hvad der er sket! Det kan købes i Matas. Bare et godt råd herfra 😉

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.