Vi stikker af! – Lise og Michael
Ikke-kategoriseret

Vi stikker af!

Ja, okay. Kun i 3 dage, men stadig! Jeg har glædet mig meget til den weekend, vi kommer til.

Vi tager nemlig væk for en kort stund. Vores hoveder er fyldt op af mega meget byggeplanlægning, budgettering, møder og store beslutninger. Oven i det, så er der jo også de andre ting i firmaet, som vi skal holde liv i. Det kan godt være lidt svært, men vi klarer den alligevel. Som altid.

Vi skal ikke rejse alt for langt væk. Men alligevel så langt væk at vi skal ud af det danske land. Vi skal nemlig til det land, hvor hende den søde pige med fletninger og fregner, bor. Landet hvor knækbrød er populært og man udtaler tallene helt forkert. Gættet det?

Ja, vi skal til Sverige (sagt med overdrevent svensk-accent). Fredag morgen fylder vi en lille bus (mig, michael, Villy, farmor, farfar, Kennet, Lenette og Nohr), drager vi mod Frederikshavn og tager færgen til Goteborg. Der har vi lejet en stor lejlighed, som skal være julehygge-basen for os. Lejligheden ligger i centrum, og vi skal både på julemarked, juleshoppe og ind og se julepynt i Liseberg.

Et tiltrængt pusterum

I ved jo nok, at vi har det med at drage ud af landet, når vi trænger til at trække stikket. Det er som om der sker noget i vores hjerner når vi forlader den danske landegrænse. Det er så befriende og totalt afgørende for at gå ladt op og knokle hårdt på igen. Og så elsker vi at rejse. Faktisk er denne forlænget weekend i Sverige, ikke den eneste rejse, vi skal på i December. Det skal vi nok fortælle jer mere om senere, men i første omgang, fokuserer vi på Sverige-turen.

Har I været i Goteborg? Hvad SKAL vi bare se? Og hvilke ting MÅ man bare gøre, når man er i sverige? Hit us med gode bud i kommentarfeltet, så gør vi tingene – og deler vores oplevelse med jer i et blogindlæg senere. – Med mere konkrete rejsetips. Først skal vi lige sige farvel og på gensyn til Lises forældre, da de rejser 3 uger til Costa Rica over jul, nytår (og Villys fødselsdag). Waaah, misundelig!

Tak fordi I læste med – jeg håber I får en god weekend, og at I nyder hinanden! <3 // L & M

Læs også

21 Kommentarer

 • Reply
  Christina
  11. december 2018 at 19:59

  Når man er i Sverige SKAL, som i virkelig SKAL, man købe monster billigt bland selv slik??

 • Reply
  Maiken
  11. december 2018 at 20:02

  Liseberg Tivoli er helt fantastisk smukt her omkring jul – rigtig god tur ?

 • Reply
  Iben
  11. december 2018 at 20:13

  I skal gå en tur i dejlige Haga og duft stemningen. Derudover skal I på Natur historisk Museum i Slottskogsparken, det er billigt og jeres søn vil elske at se alle dyrene. Derudover tag godt med tøj med, en tur i Liseberg i december plejer at være en kold fornøjelse? God tur

 • Reply
  Louise
  11. december 2018 at 20:13

  Alfons Åberg hus. Det er så magisk og fint

 • Reply
  Ida Nonnemann
  11. december 2018 at 20:17

  Helt vildt hyggelige julemarkeder i Göteborg! De er hver at besøge, nede mod vandet er der også rigtig hyggeligt – og det bedste i Sverige er helt sikkert deres bagværk! Rend ind i en bager eller cafe og spis en lækker kanelbulla eller kardemommasnurra, det er bare SÅ lækkert!!

 • Reply
  Pernille
  11. december 2018 at 20:24

  Besøge Alfons Åbergs hus 🙂

 • Reply
  Stine
  11. december 2018 at 20:41

  Hvis Villy mangler tøj, så er mærket Newbie helt fantastisk. Både kvalitet og prisen er i top ???? Der ligger både butikken kappahl og selve Newbie shoppen. Bare et godt tip. Jeg håber i får en dejlig weekend ??????

 • Reply
  Jane O
  11. december 2018 at 20:49

  Universium mener jeg det hedder, lidt ligesom Randes Regnskov og Nordsø museet i et, bare meget bedre og forskellige aktiviteter til sidst – det ligger lige ved siden af Liseberg.
  I skal selvfølgelig en tur med sporvogn, måske er I heldig at vetersnsporvognen kører til Liseberg, det er bare en særlig oplevelse.
  Ellers bare slentre i de hyggelige gågader i nærheden af domkirken og er i til fisk er Feskekôrka et must
  Og nå ja, sejltur med Paddan, det er altid en overraskelse hvad vej den sejler og om der er plads under broerne
  Elsker bare Gøteborg ?? har været der rigtig mange gange ???

 • Reply
  Amanda
  11. december 2018 at 21:03

  Tøj tøj og atter tøj. Især til ungerne. Gøteborg er en mega fin by med vand osv. Husk at gå igennem den gamle del.

 • Reply
  Siri
  11. december 2018 at 21:28

  Liseberg er et must, en tur med sporvognen og gerne den gamle til Liseberg. Er i friske en tur at gå i klipper ved eksempelvis Skatås, og ellers er en tur på wrapped burrito bar det værd til frokost. Hyggeligt, billig og lækker mad 🙂 God tur! Göteborg er skønt, nyd det!

 • Reply
  Nanna
  11. december 2018 at 22:12

  Jeg elsker Sverige!
  Overvej at købe et “Gøteborgpas” – det er simpelthen skide smart ?? En tur med paddanbådene og selvfølgelig Liseberg. Den gamle bydel Haga, er SÅ hyggelig ?
  Rigtig god ferie.

 • Reply
  Christina Andersen
  11. december 2018 at 22:16

  En kanelbulla på størrelse med et hoved, fra Café Husaren i Haga Nygata er et must! Man kan f.eks. starte med at gå en tur op til Skansen Kronan og nyde en flot udsigt over byen (det er tæt på færgen), og så gå ned langs Haga, og så videre ind til midtbyen, hvor kanalrundfart er hyggeligt, eller en tur i Liseberg, som er ret billigt her i juledagene, så vidt jeg husker. Derudover, hvis I er i bil, så kun en halv time fra Göteborg, der ligger en lille by Sätila, hvor der er en sø “Lygnern”, hvorved man kan gå en tur, og på turen dertil er der en masse fine klassisk svenske træhuse, som plejer af være flot julepynten. Man kan også tage til Borås, som ligger en halv time fra sätila/45 min fra Göteborg. Ja, jeg kan vidst blive ved. Hilsen én med familie i Göteborg og omegn:0)

 • Reply
  Sine
  11. december 2018 at 22:38

  Besøg Haga. Det er en super hyggelig bydel, der både byder på hyggelige caféer og butikker (også genbrug).

 • Reply
  Clara
  11. december 2018 at 22:57

  Universeum, er et genialt sted? både for børn og voksne, med regnskov og eksperimenter. Står stadig som et af højdepunkterne fra mit besøg i Gøteborg for efterhånden fem år siden ?

 • Reply
  Maria
  11. december 2018 at 23:04

  Ingen tur til sverige uden Fika!

 • Reply
  Mark
  11. december 2018 at 23:12

  Man skal spise faluv kurv. smager helt vildt godt.?????? det kan ikke blive mere svensk

 • Reply
  Camilla
  12. december 2018 at 1:22

  Liseberg (kæmpe tivoli), køb latterligt billigt slik som blandes i 5 kg. spande og spis hotdogs med rejesalat (ja, det spiser de, og det smager virkelig godt) ?

 • Reply
  Laura
  12. december 2018 at 6:51

  Den gamle by del er så fin og hyggelig. Kan klart anbefales lige at gå en tur i!
  God tur

 • Reply
  Julie kann
  12. december 2018 at 9:20

  Hej Lise og Michael ☺️
  Det er det helt rigtige tidspunkt at tage til sverige og især Gjøteborg ☺️?
  Byen er så flot pyntet op til jul og der er masser er skønne julemarkeder ☺️
  Men find en hyggelig cafe den første dag og sæt jer og nyd byen ☺️
  Og ikke mindst hils mit andet hjemland ☺️

 • Reply
  Nicoline
  12. december 2018 at 10:17

  Liseberg? En rigtig hyggelig forlystelsespark.

 • Reply
  Pernille
  12. december 2018 at 11:48

  Hvad hedder det, der hvor i skal bo?

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.