En rigtig lortemave - part to // Nu med udfordring til mig selv! – Lise og Michael
Lises verden

En rigtig lortemave – part to // Nu med udfordring til mig selv!

Indeholder reklamelink  

Hvis du tænker “part to – hvorfor det?”, så er det fordi jeg før har skrevet om min mave lige her – og faktisk har jeg også på et tidspunkt skrevet om en træls oplevelse i Nicaragua her. en nu skriver jeg lidt igen. I dag er nemlig sådan en dag, hvor jeg skal tvinge mig selv til at komme op og gå lidt. Jeg har mavekramper og ondt, men det er ikke unormalt for mig. Det har jeg haft hele mit liv. Jeg havde virkelig problemer med min mave som barn, og det var dengang et kæmpe tabuemne fordi det handlede om afføring. Vi talte frit om det hjemme, men mine forældre sørgede for det ikke var noget, mine venner skulle opdage. I stedet fik deres forældre det at vide, så de kunne hjælpe mig når det gik galt eller forstod mig når jeg fik ondt i maven. Det var pinligt for mig. I en sen alder havde jeg det, vi kaldte “uheld” og jeg havde altid ekstra underbukser med i skoletasken. Det var rigtig svært for mig, for samtidig med man gerne ville lege, være fri og ligesom de andre, så følte jeg konstant jeg var forkert.

Jeg gik til børnepsykolog, kostvejleder, læge og mere til, for at vi kunne lære at forstå min krop. Det hjalp aldrig – og til trods forskellige lønningsskemaer når jeg havde haft en dag uden uheld, så blev jeg gang på gang ked af det, når det gik galt. Min familie har tacklet det så flot. Jeg kan nu, som forælder, kun forestille mig hvor frustrerende det må have været. Min mor er pædagog, og jeg tror alle hendes evner blev sat ind.

Indtil den dag jeg blev 14, var der ingen der kunne give mig et svar på, hvad der var galt. Nogle læger mente det blot skyldtes dårlige toiletvaner og jeg fik gang på gang følelsen af at folk troede det var noget jeg “opfandt”. Det startede som kolik da jeg var baby, og igennem min barndom fik jeg 3-4 gange om året så slemme krampeanfald i min mave, at jeg i starten kom på skadestuen, men senere blot skulle håndtere smerterne med støtte fra min mor. Det gode var at jeg altid havde en fridag dagen efter! Kramperne kan stadig komme, men sjældent som anfald længere. Nu kommer kramperne bare i ny og næ. Som eksempelvis i dag.

Nå, men efter jeg som 14 årig var jeg indlagt i en længere periode, forstod jeg endelig der, at det der skete i min mave var kronisk forstoppelse. Og så begyndte jeg at forstå, at jeg ikke er galt på den. Jeg har bare en mave, jeg skal lære at forstå. Man kunne aldrig finde nogen grund til problemet, og jeg har været til tonsvis af undersøgelser helt op til 20 års alderen. Måske har jeg i virkeligheden lært mig selv så godt at kende nu, at jeg ved hvad der er godt og skidt for mig. Jeg ved hvad jeg skal gøre, og hvad jeg ikke skal gøre. Da jeg blev præsenteret for MOVICOL som 14 årig, kom der en smule mere styr på det. Men det var ikke holdbart for mig. Jeg tager det hvis jeg har det slemt, men det kommer og går. Jeg har lært at tale om det, for det er jeg nødt til! Jeg skal ikke være flov og jeg skal ikke synes det er pinligt, som da jeg var barn. Ligepræcis derfor deler jeg lidt af min knap så lyserøde historie med jer. For det er vigtigt at man ikke slår sig i hovedet – og det er vigtigt at min omgangskreds ved, hvorfor jeg måske har nogle OFF-dage. Jeg har faktisk også valgt at jeg skal lære min krop endnu bedre at kende. Jeg har været hele sygehussystemet igennem, uden held, men nu vil jeg lære mig selv endnu bedre at kende! Min krop er et helt maskineri, og jeg vil forstå den!

Et 1:1 forløb på 6 måneder

Derfor har jeg besluttet at jeg vil have hjælp fra en verden, jeg ikke har forsøgt mig med. Jeg har været i kontakt med Chloe som er en del af Curra Me. Hun er holistic health mentor, og det betyder at jeg vil forsøge at gå naturens vej. Jeg tror på Clohe kan lære mig at forstå og jeg er så spændt på, hvad vi i løbet det næste halve år, finder ud af sammen. Jeg skal ikke kun lære om min mave, men også resten af systemet.

Første skridt på rejsen, er at jeg har modtaget et testkit, som jeg skal sende til undersøgelse. En lille urinprøve, der kan vise hvordan min krop har det. Hvordan er mit vitaminniveau, eksempelvis? Jeg sender den ind nu her, og så vil jeg gerne dele resultatet med jer, hvis I synes det kunne være spændende? Jeg tror næste skridt bliver at få lavet en perfekt kombination af naturlægemiddel og vitaminer, som skal styrke mit system.

CurraMe har forskellige typer af 1:1 forløb, som bliver skræddersyet, så det passer til ligenøjagtig den person, der opsøger hjælpen. Jeg har læst på deres hjemmeside at de er KNALDgode til at vejlede og guide, hvis du har problemer med hormonbalancen, døjer med stress, er kronisk syg, har depression eller måske endda har problemer med at blive gravid. Du kan evt kontakte dem her, hvis du tænker det giver mening.

Vil I gerne høre mere om mit forløb løbende som vi kommer i gang? Jeg vil gerne dele, hvis det giver mening. Jeg skal markere indlæggene som reklame, da jeg jo linker til CurraMe. Jeg får ikke løn eller noget for det, så det er altså bare en invitation til at komme med mig på rejsen – og en lille hjælp til nogle seje mennesker, der gør en forskel for folk!

Jeg ved I altid er så mega søde til at give gode råd, men jeg vil faktisk frabede mig dem, da jeg ikke har fået andet end det hele mit liv. Jeg tror jeg vil lytte % til Chloe og min krop denne gang. Jeg har brug for en personlig vejleder, som jeg kan gå udelukkende efter. 🙂

// Lise

Læs også

9 Kommentarer

 • Reply
  Cæcilie
  30. januar 2019 at 11:54

  Hej Lise, jeg lider/har selv lidt af kronisk forstoppelse, som gjorde at jeg havde stomi fra jeg var 7-16 år. I dag har jeg blot en træls mave der kan gøre ondt i ny og næ – præcis ligesom din, så jeg syntes det kunne være super interessant at høre om CurraMe kan hjælpe dig og maven. Held og lykke!
  /Cæcilie

 • Reply
  Anne lise
  30. januar 2019 at 11:56

  Glæder mig til at læse hvordan det hele kommer til at gå. Alle mine 3 børn lider af forstoppelse. Naja er 8 år, Tristan 1 år og Ida 9 mdr. Og de får alle movicol for at holde det i gang. Men ville så gerne at de alle ku være det foruden. Så ser virkelig frem til om det kan hjælpe dig.

 • Reply
  Tina Jensen
  30. januar 2019 at 13:04

  Hej Lise.
  Jeg er selv mor til en datter på 16 år med kronisk forstoppelse. Din historie er fuldstændig som taget ud af vores liv. Min datter har også haft uheld i skoletiden med vådservietter/underbukser/bind som fast kit i skoletasken. Vi kender ingen med samme problem, så det at læse din historie bragte tårer i øjnene. Jeg vil bestemt få min datter til at læse din blog og forstå at hun ikke er alene. Idag har hun kun små uheld ind imellem og døjer stadig med mange dage uden toiletbesøg. Hun er også på movicol og HUSK frøskaller med mellemrum. Hun har også været indlagt 3-4 gange med slem slem forstoppelse med feber/smerter og besvimelse. Ingen læger har kunnet give en opskrift, så vi har brugt mange år på at finde noget der hjælper på lind afføring og midler der hjælper på kramperne. Min datter har aldrig delt det med nogen og få i familien ved besked om problemet. Hun har altid så været flov…Tak fordi du nedbryder tabuet og deler din historie Lise.
  Stort kram Sines mor

 • Reply
  L
  30. januar 2019 at 13:17

  Jeg vil meget gerne følge med og høre mere! Jeg er selv 24 år og fik pludselig opstået forstoppelse og alle de gener der følger med for 3,5 år siden. På nuværende tidspunkt har jeg været et utal af forskellige prøver igennem (som alle er normale) og fået taget SÅ mange blodprøver som viser noget er galt, men ingen kan finde ud af hvad det er…

 • Reply
  Lene
  30. januar 2019 at 16:20

  Spændende emne og for mig meget aktuelt, da jeg siden mine teenager år har døjet med noget lignende. Jeg vil rigtig gerne høre mere, hvis du fortsat vil dele.

 • Reply
  Ditte
  30. januar 2019 at 16:28

  Jeg har haft maveproblemer de sidste ti år 🙁 Jeg endte ud i et vægttab og manglende appetit pga stærke mavesmerter, som kort fortalt endte med, at jeg blev diagnostiseret med atypisk anoreksi – atypisk fordi, jeg ikke ønskede at tabe mig eller syntes, jeg var tyk.
  I dag er jeg sygemeldt efter en tarmoperation – 40 cm tyndtarm fattigere og mistanke om Morbus Crohn. Kirurgen og lægen på medicinsk afdeling tror, at der er en god sandsynlighed for, at det var det, der var årsagen til mit vægttab for ti år siden fremfor en spiseforstyrrelse.. jeg hader min mave 🙁

 • Reply
  Camilla
  30. januar 2019 at 19:00

  Hej Lise,
  være sød at se på denne hjemme side http://www.siboinfo.com det lyder til du godt kunne have SIBO – Small Intestine Bacterial Overgrowth.
  Håber du finder hjælp til din mave.
  Kærlig hilsen
  Camilla.

 • Reply
  Kathrine
  31. januar 2019 at 0:43

  Ja ja ja til at høre mere! Har en lille dreng på snart 4, som også døjer meget med forstoppelse, og en mand med maveproblemer også! Vi har også været hele den ‘klassiske’ vej igennem, og overvejer nu noget alternativt

 • Reply
  Pernille
  31. januar 2019 at 6:02

  Kære Lise
  Jeg syntes det er så stort af dig at du deler sådan en personlig ting her på bloggen. Det tager jeg hatten af for.
  Jeg kender alt for godt den historie du har. Jeg er 28 år og har også altid bøvlet med min mave uden nogen har kunne finde svar på hvad jeg fejlede. Læger, kostrådgivere og diverse mennesker har undersøgt mig for ALT, men ingen har kunne give svar på hvorfor jeg fik voldsomme mavekramper og måtte på sygehuset eller ikke var på toilettet i 3-4 dage.
  I mit tilfælde er det også noget er blevet holdt tæt til kroppen og kun i familien. Men efter jeg er blevet voksen har jeg åbnet mere op omkring det, og har opdaget at der er mange der har samme historie.
  Det var også meget grænseoverskridende at skulle fortælle min kæreste det i sin tid, men han tog det rigtig pænt og sagde at hans ex også havde lignede problemer, og at han ikke elskede mig mindre af den grund. Han syntes ligefrem det er inpornerende at jeg kan drikke 2-3 liter æblejuice på 1-2 timer uden nogen form for reaktion. Han kender grand voksne mænd som har gjort det og ender med at sidde på toilettet med meget tynd mave.
  Nå det jeg vil frem til er at jeg syntes du er pisse sej at du deler din historie med alle. Jeg syntes det er vigtigt at man sætter fokus på det, for det er et tabu og rigtig mange piger går rundt og er flove og føler sig forkert.
  Jeg har efterhånden bare accepteret og lært at min mave er som den er, og at jeg rent ud sagt ikke kan gøre en skid ved det. Min læge kalder det også, som i dit tilfælde, kronisk forstoppelse.
  Tak fordi du er dig.
  De kærligeste hilsner fra Pernille

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.