Om at være en der tør involvere sig! // Når nok er nok! – Lise og Michael
Lises verden

Om at være en der tør involvere sig! // Når nok er nok!

Hej med jer. Har I haft en god weekend? Det håber jeg.

Jeg har noget på hjertet, som jeg ikke vil brænde inde med. I weekenden var vi jo som bekendt i Gedser, for at hjælpe Natascha med at få indrettet sig ordentligt i hendes lille byhus. Til dem, der ikke kender Natascha, kan jeg fortælle at hun måske ikke er klassens mest populære pige på instagram. Grunden hertil, synes jeg ikke, jeg vil til at gå ind på – for det er sagen fuldstændig ligegyldig. Jeg synes bare det er så forfærdeligt, usympatisk og utroligt at følge med på alle de nedladende og fordømmende kommentarer på hendes instagram, og sådan noget vil jeg ærlig talt ikke finde mig i. Det er ikke i orden! Og det er da så åbentlyst at det ikke er i orden! Helt ærligt, der skal virkelig meget til, at man i den virkelige verden går ind og blander sig og kommenterer unødigt på andre fremmede menneskers liv. Eller kendte personers liv, for den sags skyld. Hvis jeg eksempelvis mødte en person i et tog eller på biblioteket, som gjorde noget, jeg måske ikke var enig i, så ville jeg ALDRIG blande mig i sådan en grad, som jeg oplever folk gør hos hende.

Nå, men når det så er sagt, så vil jeg gerne kommentere lidt på et par henvendelser eller fire, der er droppet ind i min indbakke. Det er henvendelser, som er skrevet i et respektfuldt og ordentligt toneleje, men det er stadig beskeder, som jeg føler at jeg vil svare på. Det vil jeg gøre med dette blogindlæg.

Eksempelvis skrev en pige til mig, at de havde været en gruppe af veninder, der i weekenden havde undret sig over, hvorfor jeg(vi=Amalie, Sofie og jeg) lige netop havde valgt at hjælpe Natascha. De mente ikke hun var det bedste forbillede og forstod ærlig talt ikke, hvorfor jeg ville lade min virksomhed være en del af det. Og dertil også få noget af den dårlige stemning reflekteret tilbage på mig. Ja, det var faktisk skrevet på en ordentligt måde, ifht. nogle af de meget mere voldsomme beskeder, jeg har modtaget i den her forbindelse.

Men venner.. Lad mig forklare jer en ting, uden at komme til at sætte mig selv mega meget op på en pedistal og gøre mig bedre end alle andre.

Jeg har altid haft det i mig. Det der “ansvars-gen”. Det der med ikke bare at lade stå til. I de større klasser, fik jeg bekendskab til en person på min egen alder, som havde det vildt svært. Personen blev mobbet og havde selvmordstanker. Vi begyndte at hænge ud og jeg følte et stort ansvar for at få løftet personen op. Så stort, at jeg fik personen overtalt til at skifte skole og starte i min klasse. Dagen inden hØn skulle starte, rakte jeg fingeren op i vejret og sagde til mine klassekamerater og venner: “Der starter jo en ny i klassen. HØn har virkelig haft det skidt og været på grænsen til selvmordstanker. Det kan godt være hØn er anderledes, men I SKAL være søde mod hende/ham”. Når jeg tænker tilbage på det nu, er jeg fandeme stolt af at jeg gjorde det. Og jeg forstår virkelig ikke hvor det mod kom fra. Jeg var egentligt en stille og genert pige, men jeg gjorde det! Og det fik en kæmpe betydning. HØn blev ikke mobbet. Godt nok var hØn ikke en af de populære, man hØn fik lov til at være der. Jeg tog en chance – for mine klassekamerater kunne lige så godt have grint af mig, men de respekterede mig! Senere blev jeg udvalgt til at være en del af et socialt tiltag i kommunen, “ung til ting”, hvor vi blev undervist af en psykolog til at tage ud og tale med unge om deres problemer. Og det gav mig dengang endnu mere gå-på-mod til at gøre en forskel for andre.

Og den parallel  vil jeg trække her. Jeg vil ikke lade som ingenting og holde mig udenfor, i frygt for, hvad andre må tænke. Hvis jeg føler jeg kan gøre en forskel, så gør jeg det! Og kan jeg oven i købet inspirere andre til at droppe frygten for at blande sig i ting, hvor ens grænser åbenlyst bliver brudt, så gør jeg det! Vi ser alle sammen de hadefulde beskeder og har et ansvar – og jeg ved også en masse af jer synes det er så forkert. Vores personlige holdning til personen er i og for sig fuldstændig ligegyldig – alle folk skal behandles med respekt og ligeværdighed. Og jeg håber virkelig at folk kan lære at tænke “siger jeg det her fordi det hjælper eller jeg siger jeg det for at påpege en fejl/mangel” og “ville jeg sige det her til en fremmede”. Tænk nu over det for søren!

Jeg fik også et par beskeder fra folk, der mente det var ren promovering. Og dertil vil jeg sige: der finder 117 nemme måder at promovere mig selv på og det her var ikke en af dem. Sofie, Amalie og jeg tilbød vores hjælp frivilligt, da Natascha har spurgt mig lidt til råds. Jeg tænkte det ville være mega givende og hyggeligt at bruge to dage af mit liv på give noget til en anden. Al den glæde jeg fik igen, var nok betaling for mig. Hvad det kan have af konsekvenser for min følgerskare og virksomhed, er jeg fløjtende ligeglade med – for jeg ved hvad der har værdi. Og jeg hviler så meget mig selv, at al den hate, ikke rammer mig mere end det gør mig irriteret. <3

Og så high five til alle mine yndlings følgere, der forstår mig og kan sætte sig ind i, at det her ikke bare er et spil om at få promovering og omtale – men at der ligger så meget mere i det! Jeg har en stemme, og den vil jeg bruge. Du har en stemme – og den skal du bruge! Til noget godt, vel at mærke. Altid! Og kæmpe skud ud til Amalie og Sofie for at støtte op om projektet. Det var så hyggeligt!

Kan du følge mine tanker? Har dine forestillinger ændret sig efter det her? // Kh .Lise

 

Ps: alt personligt hate og fordømmelse vil blive fjernet. Det tolererer jeg ikke på mine kanaler!

Læs også

22 Kommentarer

 • Reply
  Adam
  4. marts 2019 at 10:23

  Tak fordi du er en ener i din væremåde ❤️?

 • Reply
  Rie
  4. marts 2019 at 10:32

  Tak, tak fordi du stiller op! Jeg har altid ondt i maven efter at have læst kommentar under et billeder, Natascha har lagt op. Det gør så ondt i mit hjerte at hun skal behandles sådan. Så tak fordi du støtter op og siger fra! Ville ønske der var mange flere som dig – alle burde have en Lise i sit liv!!

  • Reply
   LiseOgMichael
   4. marts 2019 at 10:37

   Kæmpe <3!!!

 • Reply
  Louise
  4. marts 2019 at 10:50

  Så godt skrevet! Det er fantastisk at du går foran med din kærlighed, og forhåbentligt smitter det af på en hel masse stakler, der har det store behov at skrive grimme kommentarer til andres billeder. Du er noget helt særligt Lise, bliv ved med at være den du er! Love herfra <3

 • Reply
  Pia
  4. marts 2019 at 10:53

  ❤️

 • Reply
  Tina
  4. marts 2019 at 11:13

  Så godt skrevet ? kan slet ikke forstå at der er nogen som kan finde på at skrive så ondskabsfulde beskeder ? folk burde skamme sig ? du er en god og omsorgsfuld person ❤️ Hvis der var flere som dig Lise, så ville verden være et bedre sted at værre ❤️ Tak for dig Lise

 • Reply
  Sabrina
  4. marts 2019 at 11:14

  Så meget respekt til dig, Lise! Vigtigt at bruge din stemme i sådan en situation! Vigtigt budskab, som alle burde handle ud fra, men desværre ikke gør.
  Jeg synes det er så rigtigt gjort at hjælpe til hvor du kan se du/i gør en forskel og bliver “betalt” med glæden!
  Det er lidt utrolig at du bebøver skrive et blogindlæg om det.. Men så får alle meningen med det med og det er smadder vigtigt! ??

 • Reply
  Vibeke
  4. marts 2019 at 11:38

  I er for seje! Der mangler så mange flere af din/jeres slags! ??
  Jeg vil gøre alt i min magt for min datter bliver som jeg selv, nemlig et tolerant og empatisk menneske, som rummer alle slags i samfundet og som ved der er og skal være plads til forskellighed! ❤️

 • Reply
  Thilde
  4. marts 2019 at 11:54

  Så sejt. Respekt og beundring til dig. ❤️

 • Reply
  Katrine
  4. marts 2019 at 12:43

  Så godt skrevet! Har fulgt hendes profil et kort stykke tid og hendes profil flyder jo med lede kommentarer. Jeg er muligvis ikke enig i alt hvad hun gør men måden folk skriver til hende på gør mig virkelig harm! Hun har mere overskud end jeg ville have hvis folk skrev sådan til mig! At voksne mennesker med en forståelse for hvad de grimme ord rent faktisk kan gøre ved folk og så stadig trykke send vil jeg aldrig kunne forstå!
  Næstekærlighed og hjælpsomhed burde da forfanden hyldes i dagens Danmark for der er ikke altid lige meget af det!
  Skide godt gået af jer for at gøre hende glas og helt sikkert hendes børn!

 • Reply
  Malene
  4. marts 2019 at 19:06

  Du er så sej Lise! TAK fordi du tør gå foran og vise at man skal kæmpe for det man tror på, og at der ikke går noget af en selv ved at give andre en hjælpende hånd!! ????

 • Reply
  Sandra
  4. marts 2019 at 19:10

  Der burde være flere af din slags❤️ For du har så evig ret, der skal nemlig være plads til alle! Og vi skal alle gøre vores til, at alle har det godt!
  Jeg synes du er mega sej! Så tak for dig!

 • Reply
  Annette
  4. marts 2019 at 19:40

  STOR RESPEKT LISE – OGSÅ TIL SOFIE OG AMALIE. I ER ALLE I DEN GRAD AMBASSADØRER FOR ORDENTLIGHED. JEG BLIVER FAKTISK RIGTIG TRIST OVER, AT SÅ MANGE VOKSNE MENNESKER HAR SÅ LIDT EMPATI FOR ANDRE OG ANDRES SITUATION. TÆNK AT STILLE SIG TIL DOMMERE OVERFOR BÅDE NATASCHA OG I 3. NATASHA ØNSKER AT GIVE SINE BØRN NOGLE NYEOMGIVELSER I DERES HJEM – HVILKET DA ER PRISVÆRDIGT OG DEJLIGT FOR HENDES BØRN. DET ER SÅ STÆRKT, AT I NETOP IKKE BLIVER PÅVIRKET AT FOLKS PERFIDE BEMÆRKNINGER – JA TVÆRTIMOD! JERES FORÆLDRE MÅ VÆRE SÅ STOLTE AF JER. I ER ROLLEMODELLER – TAK FOR JER ❤️❤️❤️

 • Reply
  Karina Bjørk
  4. marts 2019 at 19:41

  At række hånden ud til et andet menneske er aldrig forkert…
  Til dem der undre sig over hvorfor, siger noget om hvor deres med menneskelige horisont er … ❤️

 • Reply
  Majbritt Madsen
  4. marts 2019 at 19:55

  Jeg synes det er så fedt du har hjulpet Natascha, jeg følgere Natascha og synes hun gør det godt, men når jeg læser de total tåbelige kommentarer blir jeg så vred og tænker hvordan de kan finde på at skrive sådan til hende, men jeg tror desværre det medierne der har været med til at udstille hende og hendes børn og så tror dem med de tåbelige kommentar at det er ok at svine hende til, men det er så fedt i har hjulpet hende.

 • Reply
  Malene
  4. marts 2019 at 20:58

  Hvor er du go’ Lise ❤️

 • Reply
  Pernille
  4. marts 2019 at 21:11

  Du er den sejeste ??❤️ Blir ved med at gør det som gær dig glad og du kan stå inde for

 • Reply
  Christina Buchhave
  5. marts 2019 at 6:35

  Du om nogen, har et ❤️ af guld. Du/I er SÅ mega seje og jeg elsker at følge med i hvad der sker hos jer

 • Reply
  Pernille
  5. marts 2019 at 7:34

  Jeg synes bare du er så cool ? fortsæt med det ? så er det sagt ?

 • Reply
  Lotte Lind
  5. marts 2019 at 9:11

  Så meget respekt for dig ❤️ Det kan aldrig være forkert at hjælpe andre . Jeg kender ikke Natascha og det er også totalt ligegyldigt ! Hendes børn fik en dejlig oplevelse og noget de kan glæde sig over dagligt , DET er da det vigtigste ? Tak til dig og dine hjælpere ❤️

 • Reply
  LiseOgMichael
  5. marts 2019 at 20:42

  Seriøst!! Alle 20 der har skrevet her i kommentarfeltet: TAK!! Hvor er i bare super dejlige, forstående, empatiske og SEJE! Elsker i følger med her på bloggen og er meget stolte af at have jer med ombord! Kram!

 • Reply
  Nina W.
  6. marts 2019 at 8:05

  Du er et godt menneske, Lise. 🙂 Jeg stemmer for flere af din slags.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.