Jeg har fundet Aksel // Om at være noget for andre – Lise og Michael
Lises verden

Jeg har fundet Aksel // Om at være noget for andre

 Jeg har talt med Aksel! En søgning i sidste uge tog fart. Jeg fik fat i alverdens folk der kan til Aksels eksistens – selvfølgelig også nogle blindspor.

Til dem, som ikke har fulgt med, så indledte jeg i sidste uge søgningen efter vores buschauffør Axel, som kørte vores skolebus og havde en kæmpe stor betydning for rigtig mange busbørn. Han var ganske særlig. Læs bare nogle af eksemplerne på hans gavmildhed her.

Fredag aften fik jeg en besked fra en Aksels bekendte og lever stadig og har det godt!  Og her til formiddag fik jeg et opkald: “Hej Lise. Det er Aksel”. Så fløj min puls ellers over de 120. Aksel og jeg sludrede i 20 minutter og det var sørme bare hyggeligt! Vi fik vendt lidt gode minder og jeg fik ham takket for en virkelig fin indvirkning på rigtig mange.

Aksel bliver 70 år i år, han elsker at fiske med sin kammerat og han var desværre ikke klar på at tage med mig forbi Go Morgen Danmark og fortælle den fine historie(det var planen). Det respekterer jeg fuldt ud og jeg er i virkeligheden bare virkelig glad for at jeg nåede at tanke ham for en vanvittig god og empatisk væremåde dengang.

Jeg har modtager flere beskeder fra andre, der kendte Aksel. Der er bla. en, der fået skrevet i sin venindebog af ham. Hvor hyggeligt er det ikke lige? Han var virkelig en mega god buschauffør! Jeg har en åbent invitation til at besøge ham, og tror jeg vil banke på hans dør og drikke en bajer med ham en dag snart!

Foto: Flemming Jeppesen

At have en betydning for andre

Jeg synes det er tankevækkende at der bliver skruet mere og mere ned på normeringerne i vores børnehaver og vuggestue og hvor stresset vores sygeplejersker, lærere og læger – og for den sags skyld måske i virkeligheden også buschauffør er.  For jeg ved jeg har en kæmpe betydning at vi må omgås glade, positive og empatiske mennesker i vores dagligdag.

Jeg håber for alt i verden, at alæe mennesker vil tænke lidt over, hvor meget et smil, en kompliment, eller noget så simpelt som et “godmorgen” til den fremmede man går forbi, kan gøre for humøret hos andre. Ja – og hvordan man kan interagere i relationer og på den måde gøre en forskel!  Selv det mindste kan gøre en forskel.

Engang i mellem kan man godt blive det lidt skævt til, når man eksempelvis med bedste mening, tilbyder en at hjælpe med at pakke varer i Fakta, fordi vedkommendes baby græder(taler af erfaring), men omvendt tror jeg på st den smule empati alligevel kan give noget til andre.

Vi skal være noget for hinanden, og det er kæmpe inspirerende at tænkte tilbage på de mennesker, der ude i det virkelig liv, har gjort en forskel for en. Tandlægen, buschaufføren, læreren, kassemedarbejderen. You name it.

Be the Best you ❤️

// Lise

Læs også

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.