Nye tegninger af huset – Lise og Michael
Huset i skoven

Nye tegninger af huset

Det gamle billede af huset

Velkommen tilbaus’ til kanalen.

I var simpelthen så gode og omsorgsfulde da vi i sidste uge fik en kæmpe nedtur på. En på vejen gjorde os opmærksomme på en fejl ved vores hus. Vi blev enormt frustrerede og også en smule irriterede over påpegelse. Vi følte det som et kæmpe slag i hovedet og vi kunne slet ikke se os ud fra det. I virkeligheden handler det om noget, som vi på en eller anden måde lidt har kunne mærke, men bare ikke ville indse. Vi har måske set også en smule blinde på tegningsmaterialet. Vi har trods alt nedstirre det i rigtig mange timer.

Det, en på vejen påpegede, var at huset lå for højt ifht. terrænnet. Hvis man byggede på en hvilken som helst anden grund end lige vores, så var det måske lidt ligegyldigt. Så ville man måske bare putte mere jord rundt om huset, så længe det altså er godkendt ved kommunen. Det er alle vores tegninger, men problemet er at vores grund er en lidt særlig naturgrund, hvor der ligger nogle restriktioner ifht terrænet og naturen. Det foreskrives at man ikke må ændre på det naturlige terræn, og hvis vi gør det tilpas meget, så vil vi altså bryde lokalplanen. Det ville vi nok komme til, nu hvor vi bygger huset relativt meget for højt.

Det er selvfølgelig slemt at huset ikke følger terrænet. Men vi indså virkelig problemets alvor i sidste uge. For hvis vi bygger efter vores førhenværende tegninger, kommer vi (med de ekstra uforudsete centimeter) til at bygge huset højere, end vi må. Og det tør vi ikke, for så kan vi ende i noget værre noget, når vi skal have det godkendt til sidst.

Vi er så langt at næsten hele kælderetagen står færdigt, så vi kan ikke ændre på det niveau, huset ligger i – og derfor skulle alt tænkes lidt om. Vi har sænket træ-etagen over en meter og så har vi sløjfet en masse vinduer. Derudover er der blevet lavet et trin hele vejen langs med huset for at undgå at vores hus svæver over niveau.

Der er ikke noget der er så skidt, at det ikke er godt for noget andet

Det må være vores motto! Selv efter vi måtte ændre på de tegninger, vi troede var de endelige, kan det motto godt bruges til noget. Vi får en lavere lofthøjde og derved mindre vinduespartier. Vi er også nødt til at lave nogle løsninger anderledes. Men faktisk tror jeg, vi begge er nået dertil, hvor vi synes huset kun er blevet bedre. Det kan være svært at se løsningerne for sig når det brænder på – men når enden er god så er alting godt!

Jeg tænker jeg lige vil dele lidt plantegning med jer også. Den har vi ikke rigtig ændret på. Jo, de smalle lysbånd er blevet kaseret til fordel for et stort vinduesparti. Alle lysbånd er i virkeligheden slettet, da der jo pludseligt ikke er så højt til loftet mere.

“Kælderetagen”

– her er det nu kun depot og teknikrum der ligger inder jordensoverflade. Værelse 1 bliver til Villys værelse, værelse 2 til gæsteværelse og så siger resten vidst sig selv. Trappen ligger for enden af gangen. Har I set hvordan den kommer til at se ud? Hvis ikke så find den her.

Stueetagen / Førstesal

På førsteetagen har vi to rum. Et kæmpe køkken/alrum og et badeværelse på næsten 15 kvadratmeter. Det bliver husets sjæl. Der hvor alle samles og er sammen. Både i et vanvittigt fedt badekar, vi netop har købt(og snart viser jer!) og når vi forhåbentligt skal holde lækre middage og hygge som familie. Køkkenet bliver hævet på et repos, og beklædt med Sto Danmarks lækre gulv. Stuen skal vi finde trægulv til. På begge badeværelser skal vi have de flotteste fliser(se dem her)

 

Efter vi har fået lavet de endelige tegninger har vi accepteret huset igen og synes begge at det hele nok skal blive rigtig godt! Vi havde lige en kortvarig nedtur på, men den er vendt nu.

Tak fordi I så troligt følger med. Du kan læse aller andre indlæg om huset her.

Kh Lise og Michael

Læs også

7 Kommentarer

  • Reply
    Sisse
    5. maj 2019 at 21:49

    Det er fandme da også nervepirrende, at skulle bygge et hus, uden at nogen har sagt grundigt ok for det man bygger 😱

    • Reply
      LiseOgMichael
      6. maj 2019 at 8:36

      Der har været byggesagkyndig, landmåler og 3 forskellige fra tekniskforvaltning til at sige OK, så synes du skal trække din kommentar tilbage 🙂

      • Reply
        Sisse
        6. maj 2019 at 10:15

        Og nu tuder hormonella lige. Jeg beklager at min kommentar er blevet misforstået.
        Selvfølglig tager jeg min kommentar tilbage. Den skulle slet ikke forståes som den er forstået. Og jeg kan sikkert ikke forklare mig.
        Kan i ikke slette den? Tak.

        • Reply
          LiseOgMichael
          6. maj 2019 at 14:23

          Søde du! Du skal bestemt ikke tude. Jeg er ikke sur eller noget, det kan bare være frustrerende at blive belært om noget, man har forsøgt at gøre så godt som man kan 😊🙌🏼❤️ Alle mennesker fejler, og så lærer vi af dem.
          Kram til dig. Jeg sletter kommentaren 🙂

          • Sisse
            9. maj 2019 at 10:08

            Belærende? Ja, så er den helt klart misforstået, Big time.
            Jeg har formuleret mig forkert, det gør jeg om en anden gang.
            Pøj pøj med det.

          • LiseOgMichael
            9. maj 2019 at 10:24

            Tak 🙂 Det skrevne bliver så hurtigt misforstået, desværre. Er glad for du ikke mente det sådan 🙂 God dag!

  • Reply
    D
    6. maj 2019 at 11:10

    Jeg har læst det her 10 gange nu – og måske er jeg bare fatsvag… Men er blevet så nysgerrig nu (og ta’ det ikke dårligt, bare som om nysgerrig og uvidende fra min side af! 🙂 ).
    Som jeg forstår det, så er jeres kælder blevet for høj – og ligner den svæver? Er det fundamentet der gør det ligner det svæver? Ift. det kræver en trappe for at få det til at se pænt ud :).
    Håber det er ok at spørger om, men hvorfor er det sket? Er det en fejl på tegningerne (at I er “kommet” til at tegne det for højt) eller selve byggeriet der er “gået galt”? Jeg er bare virkelig forvirret…!
    Det er super spændende at følge med, og vildt sejt I laver så meget selv af planlægningen!! Og det ser vildt flot ud – elsker det er på naturgrund og med træet rundt om det hele! 🙂

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.