Et nyt familiemedlem i skoven – Lise og Michael
Lises verden

Et nyt familiemedlem i skoven

De seneste uger har vi holdt en lille hemmelighed. Vi har nemlig fået familieforøgelse. Af den helt søde, vilde og skøre slags. Det var faktisk ikke helt planlagt. Vi havde aftalt at vente, men så dukkede den perfekte mulighed op. Vi har nemlig altid drømt om sådan en lille størelse. Vi er nemlig selv vokset op med sådan en i huset. Og vi ved hvor meget glæde det giver. For både børn og voksne. Det er også ekstra arbejde. Og lidt uheld hist og pist.

Men nu skulle det være…

 

Om en dårlig timing, der blev til en god timing

Sofies hund, Feta, fik for 10 uger siden hvalpe. Det betød at det vrimlede med de sødeste søde størrelser.  En blanding mellem Jack Russel og Dansk/svensk-gårdhund. De var overalt og man kunne slet ikke stå for dem. Michael og jeg overvejede virkelig om vi skulle tage mod en af dem. Men blev enige om at timingen var for dårlig. Der ville være 1,5 måned til indflytning og en masse arbejde på huset at tage stilling til.

Men så besøgte vi hvalpene. Til Ankers fødselsdag. Og det var en gamechanger for os. Villy kyssede og krammede den lille hund, som om 2-3 uger var klar til et nyt hjem. Det blev os. Vi kunne ikke sige nej. Eller, vi ville ikke sige nej.

Nu hvor den lille fætter har boet med os i nogle uger, så kan vi altså mærke at timingen er helt perfekt. Husvognen er lille, men det betyder bare at vi kan holde øje med ham hele tiden. Vi kan se og kende hans signaler. Lukker ham ud i en fart. Og han er så dygtig! Han har stort set været renlig siden dag 1. Bevares. Der er da et par uheld, men det er altid hvis han er alene hjemme. For det er han også. Det er nemlig super smart at vi kan gå og arbejde på huset og suse ned og kigge til ham i ny og næ. Der er vi virkelig priviligerede lige nu. Vi ville ikke have haft samme mulighed, hvis vi fra day one skulle på arbejde 8-16 hver dag. Han er en heldig lille vovse.

Det bedste er de gåture, vi nu kommer på. Jeg elsker især turen tidlig tidlig morgen, med frost på græsset og stilhed i skoven. Deter virkelig hyggeligt.

Villy og hunni – hvordan har de det så?

Jo, Villy er meget stolt og siger “hvor er min hundehvalp”, så snart han vågner. De har også haft lidt konflikter. Nærmest som søskende. Eller, det tager jeg tilbage. For på dag 2 bed den lille hvalp Villy i… ja…. Tissemanden. Og det var Villy af gode grunde ikke glad for. I en kort stund var Villy og hvalp overhovedet ikke venner længere.

Det er skønt at se Villy drage omsorg på den måde, og det træner også hans storebror-gen til den dag, det bliver aktuelt.

Hvad hedder han – hvad hedder han?

Vi har ikke kunne finde et passende navn. Sofie synes han skulle hedde et ostenavn som Feta. Vi prøvede med Cheddar, men det fungerede bare ikke. Og så kom vi til at tænke på at det var skørt med ost, når jeg ikke kan lide det og Villy ikke må spise det. Haha.

Vi har også forsøgt med Amigo. Men der er kun et navn, der lige falder os naturligt ind. Basse. Så han hedder faktisk bare Basse pt. Det er nemt og hyggeligt. Og det ender nok bare med det. 😉

Det er nok en typisk “os” at gøre mange ting på en gang. Det er måske vores drivkraft. Selvfølgelig skal man passe på man ikke får taget munden for fuld – og det sker. Men i sidste ende, så handler det om at have det godt. Og så må man finde ud af hvad, der gør at man har det godt. I dette tilfælde har en hundehvalp klart nok givet mere arbejde, men han har også givet dobbelt så meget dejlig energi og kærlighed igen.

Grunden til vi har holdt det for os selv, har primært været fordi vi ikke har kunne overskue folks reaktioner, kommentarer og eventuelle negative holdninger til det, og egentligt bare gerne ville nyde den lille nye hundehvalp. Men nu bliver det efterhånden svært at skjule hund i baggrunden, pjæfs og kødbensgnaveri. Haha.

ER I KLAR PÅ HUNDESPAM? Har gemt søde klip og billeder fra de seneste uger. Tjek evt min instastory løbende.

// Lise

Læs også

6 Kommentarer

 • Reply
  Jennifer
  6. november 2019 at 9:58

  Tillykke, Basse er for sød! ?

 • Reply
  Elinborg Andrasdóttir
  6. november 2019 at 14:01

  Stort tillykke med Basse, så fint navn, men hvis det skulle være noget med relation til ost kunne det jo bare være “lillebror” ? I får så meget godt udaf at have hund, børn elsker at kunne dele udaf deres omsorg og at have en bedsteven især når Villy nu så tit er syg, kan det give ham noget godt i en “ven” som ikke siger imod ? havde selv min jimmy som barn og elskede at kunne fortælle ham alt ?

 • Reply
  Jette A
  6. november 2019 at 19:32

  Hold da k… hvor er han cute ❤️❤️❤️❤️ Kæmpe stort tillykke med Basse ??

 • Reply
  Helle
  6. november 2019 at 21:17

  Vi har altid drømt at få en hund en dag, som skulle hedde Makker. Det synes vi er det perfekte hundenavn til sådan et lille dyr, som skal blive ens bedste ven 🙂

 • Reply
  Cathrine Nicla Høybye
  7. november 2019 at 8:12

  Med mindre lillebror skal hedde lillebror, den dag han kommer, så kunne han jo hedde Lillebror (ost..)

 • Reply
  Cathrine
  7. november 2019 at 8:14

  Ps
  Støvring Dyreklinik har den mest awesome omsorgsfulde og dygtige dyrlæge… bruger dem selv, – også i perioden, hvor jeg boede i Aalborg og ikke havde bil… – det var bøvlet værd! 🙂

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.