Det store baby-indkøb – Lise og Michael
Ikke-kategoriseret

Det store baby-indkøb

Hej vennerne. Sikke længe siden jeg har skrevet herinde. Instagram har overtaget lidt for mig, og det nu også ganske fint. Men rart er det alligevel når man kan skrive lidt længere sætninger og gemme dem herinde.

Så det tænker jeg at gøre nu.

Jeg vil gerne dele med jer, hvad vi har af indkøb inden babys ankomst, her anden gang. Det er nemlig sådan at jeg har lovet mig selv ikke at købe nyt i 2020 og det er selvfølgelig stadig aktuelt, selvom vi skal have et barn. Satte også målet imens jeg kendte til graviteten, så det holder jeg fast i.

Vi har heldigvis gemt rigtig meget fra Villy. Vi solgte barnevognen, men har stort set alt andet. Så listen er ikke lang. Meget af Villas kluns er også sådan forholdsvist kønsneutralt – så vi kan snildt genbruge det! OG så klæder blåt jo både drenge og piger.


 1. En barnevogn. Jeg vil gerne have en Stokke Trailz, så jeg holder øje på nettet.
 2. Ny puslepude. Jeg drømmer om en i skumgummi. Enten den fra Leander eller fra Sebra.
 3. Tynde uld-bodyer. Jeg fik dem alle vasket forkert dengang, så lidt nyt ville gøre godt.
 4. En ny bedsidecrib. Den skal Michael selvfølgelig bygge. “Wegners baby” som vi byggede til Villy, er desværre skilt ad, da den kun passede den gamle seng.
 5. En sansegynge. Vi vil vildt gerne have en sansegynge i stuen, som baby kan ligge på og Villy lege i. Det skal være en med en bløøøød madras.

Det er egentligt en ret beskeden liste. Der skal nok dukke flere ting op løbende. Jeg regner med at vi kan finde det hele brugt. Har i hvertfald tænkt mig at udelukke mulighederne før noget som helst købes nyt. Det er fordi jeg synes det er sjovest og så er det også billigere og bedre for vores lille jordklode.

Jeg vil undgå at købe babytøj. Vi har virkelig meget i gemmerne. Hvis der skal suppleres SKAL det være brugt. Af familie ønsker vi os heller ikke en masse tøj. Jo, vi vil gerne have hjemmestrik. Der er så meget kærlighed i den slags. Udover det, så holder vi tungen lige i munden og overvejer om købene til baby er nice to have eller need to have. Det er vigtigt, så vi ikke får brugt alle vores penge, på noget, der ikke giver os ekstra glæde i hverdagen.

Jeg glæder mig virkelig til at byde baby velkommen. Helt vildt! // Lise

ps: vil i gerne læse flere indlæg om vores kommende familieforøgelse? Jeg overvejer at skrive lidt om bla barsel. Hvad kunne ellers være spændende?

Læs også

12 Kommentarer

 • Reply
  Mette
  23. april 2020 at 13:30

  Måske et underligt spørgsmål men i forhold til dit “ikke købe nyt” (men også for miljøets skyld), vil I bruge engangsbleer eller genanvendelige bleer denne gang? 🙂

 • Reply
  Pernille
  23. april 2020 at 13:33

  Vil meget gerne læse mere om familieforøgelsen. Barsel er et godt emne 🙂

 • Reply
  Mille
  23. april 2020 at 14:13

  Vil i vide kønnet? Hvorfor/ hvorfor ikke? Hvilke overvejelser har i gjort jer i forhold til Villy om det fx er nemmere at relatere til “lillebror” eller “lillesøster” end til “baby”?

 • Reply
  Janni G
  23. april 2020 at 15:21

  Vi skumpuslepude fra karibu, den er vi altså rigtig glade for.. den koste 400 kontra Leanders .. og jeg var simpelthen for nærrig til at købe den brugt, hvor de stadig forlanger 400-500 kr for en Leander..

 • Reply
  Rikke
  23. april 2020 at 15:32

  Hej Lise
  Vil meget gerne høre mere om familieforøgelse!
  De ting vi var allermest glade for i de første par måneder af babys liv, udover de ting du skriver, var ammepude og babynest ☺️ Synes det var så vigtigt med en god ammepude, så ens ryg ikke er helt ødelagt ?

 • Reply
  Freja
  23. april 2020 at 15:56

  I forhold til genbrug, har vi brugt børneloppen, både børneloppen valby og vanløse er store hit hos os, genbrug og billig priser!!! Bare en ide hvis i ikke kendte til det, det gjorde jeg ikke før midt i graviditeten:-) tillykke ned en lille nye!:-)

 • Reply
  Karina
  23. april 2020 at 16:08

  Jeg bliver så glad, når jeg læser dit skriv her, Lise. Vi har nøjagtig samme udgangspunkt herhjemme. Vi har arvet og fået mange af de ting vi har til vores (første) barn. Jeg har købt tøj til de første 6-9 mdr brugt for 300kr. Barnevogn og gyngevugge er bl.a. blandt de ting vi selv har købt – også brugt. Jeg tror den eneste som har købt de ting vi har fået, er min mor. På nær en sød lille blæksprutte som hun selv har hæklet. Alle har også fået af vide af os, at alt hvad vi kan skaffe brugt, bliver skaffet brugt.

  Som du ved efter beskeder frem og tilbage på instagram, så følges vi jo ret godt ad. Så jeg vil sige at emner kunne være ting man måske er blevet klogere på eller har lært af ifht det er anden gang I nu står i den situation. Barsel er også et godt emne. Jeg vil følge ned her fra sidelinjen og håber på at I og vi får det bedste ud af denne rejse vi er på. <3

 • Reply
  Nina
  23. april 2020 at 16:52

  Vi havde en barnevogn med lang liggemål dvs. 98cm og min datter på 2,5år kan stadig sove lur i den og så bruger vi klapvognen (city elite fra babyjogger) på tur.. en stokke trails har et meget kort liggemål, så den skal udskiftes ca. når baby er 4mdr. med en anden løsning til lur.. eller man kunne måske supplere med en “altanbarnevogn” til lur? ?
  Ellers ville jeg anbefale barnesæde inkl. spejl så man kan se dem når de sidder bagvendt og også en kørepose, en babyindsats til højstol så de kan være med ved bordet, babyindsats til badekar, aktivitetsstativ evt. hjemmelavet.. og så vil jeg anbefale at lave håndaftryk i selvhærdende ler fra fx Tiger.. de bliver aldrig så små igen..

 • Reply
  Nicoline
  23. april 2020 at 17:37

  Jeg er højgravid (termin om 14 dage), og selvom vi havde sparet op til at kunne kører ud i butikkerne og købe alt nyt, har vi valgt at købe 90% af tingene brugt – mest fordi vi blev nærige – og så gik der “sport” i at se om vi kunne finde det brugt ?? Ting der er brugt i få mdr, i flot stand og så spare en masse penge – det er jo en lækker følelse ???

 • Reply
  Kathrine
  23. april 2020 at 21:08

  Tillykke med familieforøgelsen ? Vi har en Stokke trails og er mega glad for den! Specielt er klapvognsdelen så god. Det er så fedt at man kan vende den ind mod en og ud mod verden og så ligger vores datter på 6mdr. rigtig godt i den. Faktisk ville hun ikke rigtig sove i barnevognsdelen, men i klapvognsdele tager hun gode lange lure. Og så nyder hun at hun kan se verden omkring sig når hun vågner 🙂 Eneste minus er at stellet fylder en del i bilen, til gengæld er den god at gå med i al slags terræn. Håber i kan finde den brugt. Den er i hvert fald det værd at vente på.
  Vi har også været mega glade kørepose og sleepcarrier – Begge fra Najell. Sidstnævnte er lift og nest i en. Najell laver virkelig gode ting med fokus på minimum miljøbelastning og genbrug.
  Alt det bedste til jeres lille familie på snart fire ?

 • Reply
  Annette
  24. april 2020 at 8:58

  Nu er det længe siden, jeg var mor til små børn. Mine piger er 18 og 21 år.. Men jeg blev egentlig glad over at se, at i begrænser jer. Min glæde var ikke i forhold til at passe på jorden ( selvom det bestemt er vigtigt) men fordi jeg især på Some har lagt mærke til, at mange som får babyer, køber vanvittige mange ting. Jeg synes personligt, at de gør tingene meget mere besværlige og dyre for sig selv, ved at tro at deres lille baby ikke kan undvære, alverdens fancy udstyr. Der er selvfølge kommet ting på markedet, som siden jeg havde små børn, er med til at gøre livet med baby lidt mere enkelt. Den eneste ting, jeg dog kan se udover det jeg havde er en babynest. Jeg vil lige sige det er godt at tænke både økonomisk og på jordkloden. Det jeg, fra en lidt ældre generation, selvom jeg kun er 44 år ung??. Synes er det lidt pudsigt at se, er at det som vi i generationer har gjort med, at arve tøj, give tøj videre osv er gået fra at være nok noget der mest handlede om at være økonomisk til det er omtanke for jorden. Det synes jeg egentlig er rigtig fint, da det at genbruge ikke handler om hvor rig man er. Jeg kan bedst lide, når det genbrugte har været fra vores vennekreds og jeg har altid sørget for at give det videre, med den betingelse at dem der får det ikke må sælge det videre men skal give det gratis videre. Der er dog mange fine reshop butikker nu. Nu kunne jeg se du ikke må købe nyt i 2020, men hvis du nu får en pige og evt har en bedsteforældre der ikke kan sy eller strikke, så håber jeg du vil tage imod en ny indkøbt gave fra dem. Jeg vil personligt rigtig gerne kunne lave håndarbejdsting, men det kan jeg ikke. Jeg vil blive så ked af det, hvis mine døtre sagde jeg ikke måtte give mit barnebarn en lille kjole eller et lille sæt. (Jeg har set at der findes en del økologisk lavet tøj nu). Jeg håber du kan se min lange kommentar?? er positivt ment ❤️❤️Rigtig meget ❤️jeres vej og held og lykke med baby❤️❤️

 • Reply
  Signe
  24. april 2020 at 11:40

  Her anden gang prøver vi, udover at købe alt brugt, også moderne stofbleer! Jeg er spændt på om det kan fungere for os, termin her første maj ☺️ Kunne være fedt hvis flere influencere også hoppede med på den bølge ?

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.