• Type:
  • Genre:
  • Varighed:
  • Average Rating:

Skiferie med børn og hjernerystelse

Ja, det lyder nærmest umuligt. Haha. Eller i hvertfald meget kaotisk. Men det kan godt lykkes. Det handler i virkeligheden bare om at have tålmodighed og sænk alle de mange forvetninger, man måske har med sig. Se på skiferie med lidt andet syn.

 

Vi er rejst til Stöten i Sverige i denne uge og det er virkelig en ferie, vi har set frem til. Tilbage i december skulle vi have været på Tenerife, men børnene blev syge lige op til og vi kunne ikke rejse. Lige siden da har vi glædet os helt vildt til den her uge. Endelig en uge med familietid, frisk luft og nærmest ingen arbejde. Det er jo ren luksus for sådan nogle travle typer som os.

 

Men hvilke skiferie råd, kan vi give videre til jer? Vi har nu været på skiferie 3-4 gange med børn, så her kommer lidt gode råd og erfaringer:

Vælg en uge væk fra skolernes ferie

Vi tager næsten altid afsted i uge 11 eller 12 (eller midt i mellem) og det er dejligt med lidt færre mennesker og plads på færgerne. I år har vi faktisk rejst fra torsdag-torsdag og det var nemt at finde en god plads på færgen. Faktisk lige ved siden af legerummet.

Rejs sent på sæsonen

Vi har virkelig gode erfaringer med at trække tiden og rejse afsted i midten af marts. Der er godt vejr og for børnene er det ret fint, fordi vejret oftere er lidt varmere. Det er vi ret glade for. En ekstra bonus er at man kommer hjem til dejlig april-vejr. Så er vinteren for alvor slut og foråret mærkedes tydeligere.

Book en kahyt på færgen

Hvis du rejser med en, der nemt kan blive fyldt op i hovedet, så er det virkelig godt givet ud med et hvil i en kahyt. Vi sejlede fra Hirtshals til Langesund. En overfart på cirka 4,5 time og Michaels hovede ville nok ikke kunne klare al den tid op ad et legeområde.

Indkøb hjemmefra – og spar en masse tid

Alle gangene vi har været på skiferie, har vi haft min ingenør-fætter til at lave en meget udførlige indkøbsliste, hvor mængden af tingene, er nøje udregnet. Det er altså virkelig rart at komme frem til hytten og så er køleskab og skabe fyldt op. Og så er det altid lidt spændende at se, hvad andre tager med af pålæg, snacks og morgenmadsprodukter. Vi er så mange afsted, at det passer med at alle har aftensmad med til 1 aften hver. Og så lige en pizza-aften. Helt genialt! I kan klikke ind og se vores indkøbsliste her.

Skiskole og privat skiskole

Skiskole er mega godt for børnene. Det er i hvertfald vores oplevelse. Når andre voksne mennesker siger børnene skal gøre noget særligt, så er det som om det bliver taget lidt mere serisøst end hvis det er forældrene. Børnene er også mere modige der. Fordi vi er taget afsted midt på ugen, så har vi booket privat skiskole til børnene. Der er 4 børn med 2 forskellige niveauer. Så de står i hold på 2. Så har den en privatskiguide et par dage og bliver godt klædt på til resten af ferien.

 

Snacks til lommen – meget vigtigt!

Børne -og voksenbenzin er vigtigt. Så fyld lommerne op med chokolade og små snacks. Hvis du skal til Norge, kan jeg anbefale Kvikklunsj. Det er en slags kitkat, bare lidt bedre. Især når den nydes i en stolelift på skituren.

Stå på ski sammen og hver for sig

Det kan godt være lidt svært at komme ud og stå på ski når man har små og mellemstorebørn. Der er lurer, der skal passes og små ben, der bliver trætte. Men vi har fået en ret god rutine, der hedder at vi tager afsted alle sammen til formiddag. Verner leger lidt i sneen, men Villy er på skiskole. Når han er træt, puttes han i klapvognen og så har vi tid til at stå på ski på skift. Til eftermiddag allierer vi os med familie, og så skiftes vi til at være hjemme/ude med børnene  og ude og stå på ski uden børn. Det fungerer ret fint.

Husk kælk!

Bare fordi det er mega skægt og smart med små børn. Et skind til bunden af kælken er også en god idé. Særligt med små størrelse der måske falder i søvn undervejs! Kælk til voksne er forresten også sjovt! Man kan bygge de fedeste flyvhop!

 

Jeg håber de her tips er brugbare. Skriv endelig til mig hvis du har flere gode råd, der skal på liste. ❤️

kh

Del:

Seneste indlæg

Halloween 2022 og en masse inspo!

Så er det endelig halloween igen! Villys favorit højtid – lige efter julen, selvfølgelig. Jeg har selv haft lidt svært ved at omfavne halloween i starten.

Sommerhustegninger

Hej fra Skovhegnet. Hold nu fast, hvor er vi blevet væltet omkuld efter vores offentliggørelse af “projekt sommerhus”. Det er simpelthen så herligt der har

Vores fremtidsdrømme

Det er ikke nogen hemmelighed, at vores hverdag er ret defineret af Michaels sygdom. For godt et år siden kom Michael til skade og har

Scroll to top

Du skal være medlem for at se denne video

Vi ville elske at have dig med i vores fællesskab! Klik på knappen nedenfor og bliv medlem på under ét minut!